Óscar Trejo
67'
Óscar Trejo
3 - 2

Dipje bij Real Madrid. Tegen Rayo Vallecano ging de Koninklijke verrassend met 3-2 onderuit. Thibaut Courtois tankte nochtans (even) vertrouwen door een penalty te stoppen, maar zag die redding streng uitgewist door de scheidsrechter.

Thibaut Courtois is in vorm, Real net iets minder.

Onze nationale nummer 1 dacht tegen Rayo zijn tweede penalty in evenveel weken te stoppen. Na een parade tegen Celtic keerde de Rode Duivel ook nu een elfmeter.

Alleen had de scheidsrechter gezien dat Courtois iets te snel van zijn lijn was gekomen én dat Carvajal vroeger dan toegelaten in de zestien was gespurt.

Hernemen, dus. Bij poging twee kwam zelfs Courtois een paar centimeter te kort.

Dipje bij Real

Een flinke domper, want eerder had de doelman zich nog al twee keer moeten omdraaien. Eerst een onhoudbare plaatsbal van Comesana, dan een harde knal van Garcia in de korte hoek.

Tel daar die bewuste penaltygoal bij en de treffers van Modric en Militao volstonden niet voor Real om een eerste competitienederlaag sinds 8 mei af te wenden. Vorige week was er ook al een magere draw tegen Girona.

Een pre-WK-dip? Het kost Real alleszins de leidersplaats.

Bekijk de goals

90+10' tweede helft
90+10'
Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
90+10'
Florian Lejeune (Rayo Vallecano) haalt uit...
90+9'
Rayo Vallecano krijgt een vrije trap. Lucas Vázquez (Real Madrid) haalde Unai López onderuit.
90+8'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Unai López (Rayo Vallecano), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+6'
Federico Valverde (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+6'
Marco Asensio neemt de hoekschop voor Real Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Eduardo Camavinga (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+5'
90+5'
Marco Asensio (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
Vinícius Júnior (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
90+1'
Vrije trap voor Real Madrid. Pep Chavarría (Rayo Vallecano) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
90'
Rodrygo (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
87'
87'
Iván Balliu (Rayo Vallecano) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vinícius Júnior (Real Madrid).