Ga naar de inhoud

Vernieuwd Barcelona bijt zijn tanden stuk op Rayo Vallecano in seizoensopener

 1. 45+5' - Geel - Alejandro Catena
 2. 45' - Geel - Óscar Trejo
 1. 89' - Geel - Stole Dimitrievski
 2. 72' - Verv. Pedri door Franck Kessié
 3. 69' - Geel - Radamel Falcao

Er zit nog geen muziek in de vernieuwde ploeg van FC Barcelona. Dirigent Xavi gooide nieuwkomers Lewandowski en Raphinha meteen in de strijd, maar de - op papier - aanvallende weelde leverde geen doelpuntje op. Barcelona begint het seizoen zo met puntenverlies.

De tweede gele kaart voor Sergio Busquets in de slotminuten was het toonbeeld van de frustrerende avond die FC Barcelona beleefde. 

 

Tegen Rayo Vallecano had de ploeg van Xavi - naar goede gewoonte - het balbezit in handen, maar dat leverde weinig op. Barcelona voetbalde mak en het waren de bezoekers die voor rust de grootste kansen versierden.

 

Pas na de invalbeurten van Ansu Fati en Frenkie de Jong kwam er wat schwung in het spel van de Catalanen. Het jonkie met nummer 10 nam Dimitrievski meteen onder vuur, maar de doelman zou zich niet moeten omdraaien in het Camp Nou.

 

Rayo hield stand tegen de aanvallende weelde van Barcelona, dat niet kon scoren. In een turbulente zomer op financieel vlak, is de sportieve start van Barça niet naar wens verlopen. Morgen kunnen Atlético en Real Madrid meteen een kloofje slaan met de titelrivaal.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
 2. Eric García (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jose Angel Pozo (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 99.
 3. Jose Angel Pozo (Rayo Vallecano) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 99.
 4. Eric García (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Salvi Sánchez (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 98.
 5. Pathé Ciss (Rayo Vallecano) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 97.
 6. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Radamel Falcao (Rayo Vallecano) stond buitenspel. tweede helft, minuut 96.
 7. Redding van Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 95.
 8. Salvi Sánchez (Rayo Vallecano) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 95.
 9. Sergio Busquets (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Radamel Falcao (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 93.
 10. Franck Kessié (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pathé Ciss (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 92.
 11. Er komen 8 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 12. Gele kaart voor Stole Dimitrievski van Rayo Vallecano tijdens tweede helft, minuut 89
 13. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Franck Kessié (FC Barcelona) stond buitenspel. tweede helft, minuut 89.
 14. Ansu Fati (FC Barcelona) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 87.
 15. Pathé Ciss (Rayo Vallecano) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Lewandowski (FC Barcelona). tweede helft, minuut 86.
 16. Robert Lewandowski (FC Barcelona) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
 17. Alejandro Catena (Rayo Vallecano) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn. tweede helft, minuut 85.
 18. Pierre-Emerick Aubameyang (FC Barcelona) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 85.
 19. Robert Lewandowski (FC Barcelona) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
 20. Ousmane Dembélé (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.