Ga naar de inhoud

Barcelona springt naar de 2e plek in La Liga na droge overwinning tegen middenmoter Mallorca

 1. 35' - Geel - Gavi
 2. 28' - Verv. Gerard Piqué door Eric García
 3. 25' - Doelpunt - Memphis Depay (1 - 0)
 1. 90+1' - Geel - Jordi Alba
 2. 89' - Verv. Dani Alves door Clément Lenglet
 3. 79' - Doelpunt - Antonio Raillo (2 - 1)
 4. 70' - Verv. Antonio Sánchez door Salva Sevilla
 5. 63' - Geel - Antonio Raillo
 6. 60' - Verv. Daniel Rodríguez door Clément Grenier
 7. 54' - Doelpunt - Sergio Busquets (2 - 0)
25'goalMemphis Depay1 - 0
54'goalSergio Busquets2 - 0
79'goalAntonio Raillo2 - 1

Wie had dit enkele maanden geleden durven denken? Barcelona staat na vandaag op de tweede plaats in La Liga. Na een droge 2-1-overwinning tegen middenmoter Mallorca springt het over Sevilla. Nog meer goed nieuws voor de Catalanen: wonderkind Ansu Fati maakte na 4 maanden blessureleed opnieuw zijn wederoptreden.

In La Liga is het kampioenschap voor Real Madrid, maar de dichtste ereplaatsen moeten nog verdeeld worden. FC Barcelona kon vanavond de tweede plaats van Sevilla weer overnemen. Iets wat enkele maanden geleden onmogelijk leek.


Tegen Mallorca mocht de ploeg van Xavi een vervolg breien aan de grote remontada. De Catalanen begonnen dan ook sterk aan de partij en domineerden de eerste helft met sprekend gemak. 


Memphis Depay brak na 25 minuten de ban voor Barcelona. De Nederlander werd magistraal naar doel gestuurd door Jordi Alba en besloot met een loeiharde volley. In de tweede helft verdubbelde Sergio Busquets de score met een uitgemeten schot in de verste hoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Boeken toe, zou u denken. Maar de Mallorcanen hadden niet de boot genomen om hun armada roemloos te laten zinken. Met nog 10 minuten op de klok, dook kapitein Antonio Raillo de bal nog knap binnen.


Mallorca probeerde nog een slotoffensief in elkaar te timmeren met de bedrijvige invallers Lee Kang-in en ex-Barcelona Takefusa Kubo - die bij zijn intrede op een striemend fluitconcert werd getrakteerd - in een hoofdrol. Maar een laatste wapenfeit bleef uit voor de bezoekers.

 

Het wederoptreden van wonderkind Ansu Fati - die na 4 maanden blessureleed terug van de bank kwam - was hét moment van de slotfase. Met nog 4 speeldagen op de kalender, pronkt Barcelona weer op de 2e plaats in Spanje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 3. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 91
 4. Pablo Maffeo (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordi Alba (FC Barcelona). tweede helft, minuut 91.
 5. Ousmane Dembélé (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Salva Sevilla (Real Mallorca). tweede helft, minuut 90.
 6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij FC Barcelona, Clément Lenglet erin, Dani Alves eruit
 7. Ansu Fati (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Franco Russo (Real Mallorca). tweede helft, minuut 87.
 8. Ansu Fati (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 86.
 9. De poging wordt gered door Sergio Rico (Real Mallorca), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 85.
 10. De voorzet komt tot bij Gavi (FC Barcelona). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 85.
 11. Memphis Depay neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
 12. De ref fluit voor een fout, Frenkie de Jong (FC Barcelona) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 81.
 13. Antonio Raillo (Real Mallorca) scoort met zijn lichaam. Het staat 2 - 1. tweede helft, minuut 79.
 14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Antonio Raillo van Real Mallorca. 2, 1.
 15. Vrije trap voor Real Mallorca. Gavi (FC Barcelona) hield Salva Sevilla vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 78.
 16. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lee Kang-in (Real Mallorca), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 76.
 17. Lee Kang-in (Real Mallorca) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 76.
 18. Ferran Torres (FC Barcelona) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen. tweede helft, minuut 75.
 19. Takefusa Kubo (Real Mallorca) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 74.
 20. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Memphis Depay (FC Barcelona) stond buitenspel. tweede helft, minuut 74.