Ga naar de inhoud

Atlético Madrid overtuigt niet en deelt de koek met Granada

 1. 29' - Geel - Reinildo Mandava
 1. 90+2' - Geel - Domingos Duarte
 2. 83' - Geel - Antonio Puertas
 3. 78' - Geel - Rodrigo De Paul
 4. 76' - Verv. Alex Collado door Ángel Montoro
 5. 70' - Verv. Antoine Griezmann door Matheus Cunha

Atlético Madrid heeft een slechte zaak gedaan in de race voor de 2e plek in Spanje. In het eigen Wanda Metropolitano kwam de ploeg van Yannick Carrasco niet verder dan een brilscore tegen Granada. De Rode Duivel was de beste man op het veld, maar kon geen gaatje vinden in de verdedigende muur van de bezoekers.

Op puntenaantal is Atlético de aansluiting met stadsgenoot Real Madrid al even kwijt. De ploeg van Diego Simeone had dan ook maar een doel: zijn plek in de top 4 verstevigen. Degradatiekandidaat Granada kwam op het ideale moment op bezoek.


Granada liet zich niet naar de slachtbank leiden en bood heel wat weerwerk. Ondanks swingende pogingen van Yannick Carrasco, bleef de verdediging van de bezoekers makkelijk overeind. Een kort offensief in het openingskwartier baarde hen geen zorgen.


De thuisploeg ging onvermoeid op zoek naar de winnende treffer. Vlak voor affluiten kreeg Cunha dé kans van de wedstrijd voorgeschoteld, maar de Braziliaan mikte zijn schot op de paal. 


Een puntendeling is het resultaat. Daar schiet Atlético weinig mee op. Donderdag kan Barcelona over de landskampioen wippen als het wint tegen Real Sociedad.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. De ref grijpt in: Luis Milla (Granada CF) deelde een duw uit. tweede helft, minuut 94.
 3. Koke (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
 4. Luis Suárez (Atlético Madrid) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
 5. Gele kaart voor Domingos Duarte van Granada CF tijdens tweede helft, minuut 92
 6. Domingos Duarte (Granada CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 92.
 7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. Yannick Carrasco (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
 9. Pech voor Atlético Madrid, want het schot van Matheus Cunha strandt op de paal. tweede helft, minuut 89.
 10. Pech voor Atlético Madrid, want het schot van Matheus Cunha strandt op de paal. tweede helft, minuut 89.
 11. Stefan Savic (Atlético Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 88.
 12. Rodrigo De Paul neemt de hoekschop voor Atlético Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 88.
 13. Gele kaart voor Antonio Puertas van Granada CF tijdens tweede helft, minuut 83
 14. Atlético Madrid krijgt een vrije trap. Antonio Puertas (Granada CF) haalde Renan Lodi onderuit. tweede helft, minuut 83.
 15. Njegos Petrovic (Granada CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
 16. Hoekschop voor Granada CF. Luis Milla trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 80.
 17. Gele kaart voor Rodrigo De Paul van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 78
 18. Rodrigo De Paul (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Njegos Petrovic (Granada CF). tweede helft, minuut 78.
 19. Domingos Duarte (Granada CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luis Suárez (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 77.
 20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Granada CF, Ángel Montoro erin, Alex Collado eruit