Barcelona leeft weer op onder Xavi: het klopt Villarreal en pakt 6 op 6

  1. 44' - Geel - Gerard Piqué
  2. 26' - Geel - Jordi Alba
  3. 26' - Geel - Yéremi Pino
  1. 90+4' - Doelpunt strafschop - Philippe Coutinho (1 - 3)
  2. 90' - Geel - Daniel Raba
  3. 88' - Doelpunt - Memphis Depay (1 - 2)
  4. 84' - Verv. Manu Trigueros door Daniel Raba
  5. 80' - Verv. Nico Gonzalez door Philippe Coutinho
  6. 76' - Doelpunt - Samuel Chukwueze (1 - 1)
  7. 71' - Verv. Jordi Alba door Óscar Mingueza
  8. 66' - Verv. Abde Ezzalzouli door Ousmane Dembélé
  9. 65' - Verv. Yéremi Pino door Samuel Chukwueze
  10. 65' - Verv. Alfonso Pedraza door Pervis Estupiñán
  11. 48' - Doelpunt - Frenkie de Jong (0 - 1)

  Is de remonte ingezet? Barcelona heeft de moeilijke verplaatsing bij Villarreal tot een goed einde gebracht: 1-3. Memphis Depay was belangrijk met de cruciale 1-2 in de slotfase. Nieuwe coach Xavi pronkt met 6 op 6 in de Primera Division.

  Het leek weer even de slechte kant op te gaan voor Barcelona na de gelijkmaker van Samuel Chukwueze. Maar in de slotfase stond Memphis Depay opnieuw op. 

   

  De Nederlandse spits strafte balverlies van Villarreal koelbloedig (hij omspeelde de keeper en schoof de bal door de benen van een verdediger in doel) af en zette Barcelona toch weer op weg naar de zege. De 1-3 van Coutinho vanaf de stip was er een voor de statistieken.

   

  De overwinning betekent veel voor de spelers van Barcelona: het is pas de eerste uitzege van het seizoen en kersvers coach Xavi behoudt zijn perfect rapport in de competitie: 6 op 6 na zeges tegen Espanyol en Villarreal.

   

  Maar Xavi zal beseffen dat er nog veel werk op de plank ligt bij dit Barcelona. De efficiëntie op aanvallend vlak ontbrak en af en toe was de verdediging heel slordig.

  Bekijk de 0-1 van Frenkie de Jong

  De gelijkmaker van Villarreal

  Coutinho legt de eindstand vast met een strafschop

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Juan Foyth (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Busquets (FC Barcelona). tweede helft, minuut 96.
  3. Philippe Coutinho (FC Barcelona) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 96.
  4. Philippe Coutinho (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Foyth (Villarreal CF). tweede helft, minuut 95.
  5. Philippe Coutinho (FC Barcelona) legt de bal op de stip en zet de strafschop om. tweede helft, minuut 94.
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 94 door Philippe Coutinho van FC Barcelona. 1, 3.
  7. Penalty voor FC Barcelona! Fout van Juan Foyth (Villarreal CF). Philippe Coutinho (FC Barcelona) werd afgestopt. tweede helft, minuut 93.
  8. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  9. Juan Foyth (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona). tweede helft, minuut 91.
  10. Gele kaart voor Daniel Raba van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 90
  11. Daniel Raba (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona). tweede helft, minuut 90.
  12. Bij Villarreal CF wordt de hoekschop genomen door Daniel Raba. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 90.
  13. Memphis Depay (FC Barcelona) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 1 - 2. tweede helft, minuut 88.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Memphis Depay van FC Barcelona. 1, 2.
  15. Daniel Raba (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Busquets (FC Barcelona). tweede helft, minuut 87.
  16. Frenkie de Jong (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Étienne Capoue (Villarreal CF). tweede helft, minuut 86.
  17. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Villarreal CF, Daniel Raba erin, Manu Trigueros eruit
  18. Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  19. Manu Trigueros (Villarreal CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  20. Pervis Estupiñán (Villarreal CF) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.