Carrasco schenkt Atletico felbevochten zege met goal en assist

  1. 40' - Doelpunt - Raúl de Tomás (1 - 0)
  2. 31' - Geel - Mario Hermoso
  1. 90+12' - Geel - João Félix
  2. 90+12' - Geel - Nicolás Ribaudo
  3. 90+9' - Doelpunt - Thomas Lemar (1 - 2)
  4. 90+9' - Geel - Yannick Carrasco
  5. 83' - Verv. Raúl de Tomás door Nany Dimata
  6. 83' - Geel - Geoffrey Kondogbia
  7. 79' - Doelpunt - Yannick Carrasco (1 - 1)
  8. 75' - Verv. Aleix Vidal door Nicolás Ribaudo
  9. 71' - Verv. Luis Suárez door Matheus Cunha
  10. 58' - Verv. Antoine Griezmann door João Félix
  11. 58' - Verv. Oscar Melendo door Loren Morón
  12. 58' - Verv. Manu Morlanes door Keidi Bare

  Atletico Madrid heeft op het veld van Espanyol een krappe zege geboekt. De landskampioen kwam net voor de rust op achterstand. Pas in het slot konden de bezoekers langszij komen dankzij een goal van Yannick Carrasco. En net voor het einde van de 10(!) minuten extra tijd zette hij met een klein tikje Thomas Lemar nog op weg naar de winning goal. 

  Het was een eerste helft om snel te vergeten voor Altetico-trainer Diego Simeone. Griezmann mocht meteen starten bij zijn terugkeer, maar voor de pauze zorgde dat voor weinig doelgevaar. De verdediging van de landskampioen oogde wankel en dat bleek ook bij de openingsgoal.

   

  Raul De Tomas raakte weg bij Llorente en kon de bal over Oblak in doel koppen. Een voorsprong voor de promovendus aan de pauze. Een ontevreden Simeone wisselde aan de rust meteen drie pionnen.

   

  Een van die invallers, Lemar, dacht de gelijkmaker gemaakt te hebben maar Suarez stond buitenspel toen hij de bal even aanraakte. Het was wachten op Carrasco die zich 10 minuten voor het einde bijzonder sterk maakte in de zestien. Hij hield vier verdedigers af en mikte binnen.

   

  De scheidsrechter deed er tien minuten speeltijd bij en daarin trokken de bezoekers nog de zege over de streep. Lemar zette de aanval zelf op, Carrasco tikte de bal heel lichtjes opnieuw in zijn loop en dit keer mocht Lemar wel vieren. Hij zorgde in minuut 99 voor de winning goal. Atletico komt zo opnieuw aan kop van het klassement. 

  De goal van Yannick Carrasco

  En de winnende treffer

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 103 match afgelopen
  2. Leandro Cabrera (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Félix (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 103.
  3. Gele kaart voor João Félix van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 102
  4. Gele kaart voor Nicolás Ribaudo van Espanyol tijdens tweede helft, minuut 102
  5. Nicolás Ribaudo (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Félix (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 102.
  6. Thomas Lemar kan scoren voor Atlético Madrid. De assist komt op naam van Yannick Carrasco. tweede helft, minuut 99.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 99 door Thomas Lemar van Atlético Madrid. 1, 2.
  8. Gele kaart voor Yannick Carrasco van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 99
  9. Yannick Carrasco (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolás Ribaudo (Espanyol). tweede helft, minuut 98.
  10. Nicolás Ribaudo (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stefan Savic (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 95.
  11. Nany Dimata (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 94.
  12. Nany Dimata (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Koke (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 94.
  13. Yannick Carrasco (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 93.
  14. Er komen 10 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  15. Adrián Embarba neemt de hoekschop voor Espanyol. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 88.
  16. Adrián Embarba (Espanyol) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 87.
  17. Stefan Savic (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolás Ribaudo (Espanyol). tweede helft, minuut 87.
  18. Adrián Embarba neemt de hoekschop voor Espanyol. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 86.
  19. Sergi Darder (Espanyol) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  20. Renan Lodi (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Adrián Embarba (Espanyol). tweede helft, minuut 84.