Real en Levante, met veldspeler in doel, delen de punten na knotsgekke partij

  1. 41' - Geel - Gonzalo Melero
  2. 29' - Geel - Carlos Clerc
  3. 5' - Doelpunt - Gareth Bale (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Rodrygo
  2. 87' - Rood - Aitor Fernández
  3. 86' - Verv. Jorge de Frutos door Enric Franquesa
  4. 85' - Doelpunt - Vinícius Júnior (3 - 3)
  5. 82' - Verv. Federico Valverde door Luka Jovic
  6. 79' - Doelpunt vrije trap - Rober Pier (3 - 2)
  7. 79' - Verv. José Campaña door Enis Bardhi
  8. 78' - Verv. José Luis Morales door Alejandro Cantero Sanchez
  9. 73' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 2)
  10. 67' - Verv. Gonzalo Melero door Pablo Martínez
  11. 66' - Verv. Roger door Mickael Malsa
  12. 66' - Verv. Lucas Vázquez door Dani Carvajal
  13. 59' - Verv. Gareth Bale door Rodrygo
  14. 59' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  15. 59' - Verv. Isco door Marco Asensio
  16. 58' - Geel - José Campaña
  17. 58' - Geel - Eder Militao
  18. 57' - Doelpunt - José Campaña (2 - 1)
  19. 46' - Doelpunt - Roger (1 - 1)

  Real Madrid is op een 3-3-gelijkspel blijven steken op bezoek bij Levante. In een knotsgekke partij verzoop Real in de tweede helft, maar dankzij Vinicius kwam het toch nog boven water. Levante eindigde op de koop toe nog met een veldspeler in doel. Een bleke Eden Hazard werd gewisseld op het uur.

  Levante - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Roger en Campaña bezorgen Real vroeg in de tweede helft twee uppercuts. Het signaal voor Real-coach Ancelotti om in te grijpen. Een bleke Hazard mag gaan rusten, een gretige Vinicius vervangt hem en redt de meubelen voor Real.
  • Man van de match: Een no-brainer: Vinicius bezorgt een zoekend Real eigenhandig een punt met twee heerlijke goals. Slecht nieuws voor Hazard, die zijn basisplaats weleens zou kunnen kwijt zijn aan de Braziliaan.
  • Statistiek: Levante is niet bepaald de favoriete tegenstander van Real. De vorige drie onderlinge duels won Levante twee keer en Real één keer. Nu bijt de Spaanse recordkampioen zijn tanden opnieuw stuk op de Valencianen.

  Real domineert in de eerste helft

  Na de klinkende 1-4-zege in Alavés, kon Real Madrid op speeldag twee in La Liga met vertrouwen op bezoek gaan bij Levante. In het bloedhete Valencia rekende Real-coach Ancelotti opnieuw op Eden Hazard, vorig week goed voor een assist, en Thibaut Courtois.

   

  Real startte goed en had maar vijf minuten nodig om de score te openen. Nieuwkomer Alaba lanceerde een heerlijke lange bal op Benzema, die Bale de 0-1 voorschotelde. Courtois had amper werk en Real domineerde, maar het bleef op één doelpunt steken voor de rust.

  Real verzuipt aan het begin van de tweede helft

  Dan maar gas geven in de tweede helft, moeten de Madrilenen gedacht hebben. Maar na nog geen halve minuut in de tweede periode, was het zowaar Levante dat toesloeg. Roger Marti strafte slecht verdedigen bij Real af.

   

  Plots bleef er van het dominante Real niet veel meer over. Levante rook bloed en niet veel later waren de rollen al helemaal omgedraaid. Campaña nam een voorzet prinsheerlijk op de slof, Real hing in de touwen na twee snelle uppercuts.

  Real herleeft (danzij Vinicius) in knettergek slot

  Ancelotti moest ingrijpen en slachtofferde op het uur smaakmaker Isco. Ook Bale en een bleke Hazard moesten naar de kant. Het was vervolgens ook een van de invallers, Vinicius, die Real terug hoop gaf. Hij werkte een kwartier voor tijd een heerlijke counter goed af: de bordjes hingen terug in evenwicht.

   

  Erop en erover, hoopten ze bij Real, maar niets was minder waar. Opnieuw werd er niet doortastend verdedigd en Pier kon van dichtbij een hangende bal in doel tikken. Gelukkig voor Real had opnieuw Vinicius nog een antwoord in huis: met een heerlijk puntertje in het slot redde hij een punt voor de Koninklijke.

   

  Het orgelpunt op een een knotsgekke partij volgde nog in minuut 87. Levante-doelman Fernández ging een balletje pakken ver buiten de zestien, rood was zijn deel. Omdat de wissels bij de thuisploeg op waren mocht verdediger Ruben Vezo nog even in doel plaatsnemen. 

  Bekijk de twee knappe goals van Vinicius:

  Fase per fase

  1. einde, 23 uur 58. EINDE: Real en Levante delen punten na knettergekke partij. We hebben geen winnaar gekregen, na een knotsgekke partij. Real verzoop in de tweede helft, maar kwam dankzij Vinicius toch nog boven water. Levante eindigde op de koop toe nog met een veldspeler in doel. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Asensio krijgt de bal voor zijn linker en haalt uit, maar zijn schot wijkt af. Nog anderhalve minuut. .
  4. Gele kaart voor Rodrygo van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 92
  5. 6 minuten extra tijd. Wat een onwaarschijnlijk slot krijgen we hier voorgeschoteld. We krijgen nog 6 minuten extra tijd, krijgen we ook nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 88. Veldspeler in doel. Omdat alle wissels al opgebruikt waren bij Levante, moet verdediger Ruben Vezo even de Eric Deflandre in zichzelf naar boven halen en tussen de palen plaatsnemen. Alsof het allemaal nog niet gek genoeg was. .
  7. Rode kaart voor Aitor Fernández van Levante UD tijdens tweede helft, minuut 87
  8. Fernández mag gaan douchen. Vinicius kan doorbreken, maar ziet plots de Levante-doelman voor zijn neus opduiken. Fernández weert de bal met de hand, ver buiten de zestien. Rood dus, Levante moet de slotminuten met 10 man volmaken. . tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Levante UD, Enric Franquesa erin, Jorge de Frutos eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Vinícius Júnior van Real Madrid. 3, 3.
  11. tweede helft, minuut 85. Vinicius houdt Real heerlijk staande. Wat een knotsgek slot van deze wedstrijd. Vinicius kan vanuit een scherpe hoek op doel besluiten en doet het prinsheerlijk. Met een puntertje richting verre hoek geeft hij Fernández het nakijken.  .
  12. tweede helft, minuut 82. Cantero laat de 4-2 liggen! Real lijkt helemaal van slag. Cantero wordt heerlijk diepgestuurd, omspeelt Courtois en hoeft de 4-2 maar binnen te werken. Hij besluit uiteindelijk op de buitenkant van de paal. Toegegeven, de hoek was redelijk scherp. .
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Madrid, Luka Jovic erin, Federico Valverde eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Levante opnieuw op voorsprong! Wat een wedstrijd. Vlak na de cooling break slaat Levante opnieuw genadeloos toe. De bal blijft hangen na een verre vrije trap, Pier kan van dichtbij binnentikken. .
  15. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 79 door Rober Pier van Levante UD. 3, 2.
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Levante UD, Enis Bardhi erin, José Campaña eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Levante UD, Alejandro Cantero Sanchez erin, José Luis Morales eruit
  18. Drankpauze. De spelers gaan nog eens aan de fles. De hitte hakt er stevig in. Krijgen we nog een winning goal in deze wedstrijd? . tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 73. Vinicius met de gelijkmaker! Real leeft nog. Carvajal schakelt een paar Levante-spelers uit, Casemiro verstuurt vervolgens een wereldbal op Vinicius, die op zijn beurt zijn belager afhoudt en goed afwerkt. Heerlijke goal, alles is terug te herdoen! .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Vinícius Júnior van Real Madrid. 2, 2.