Depay voorkomt nederlaag Barça in Bilbao met heerlijke debuutgoal

  1. 31' - Verv. Gerard Piqué door Ronald Araújo
  2. 28' - Geel - Eric García
  3. 20' - Geel - Iñigo Martínez
  1. 90+3' - Rood - Eric García
  2. 82' - Verv. Sergiño Dest door Emerson Aparecido
  3. 82' - Verv. Álex Berenguer door Jon Morcillo
  4. 82' - Verv. Dani Garcia door Oier Zarraga
  5. 76' - Geel - Jordi Alba
  6. 76' - Verv. Iker Muniain door Nico Williams
  7. 75' - Doelpunt - Memphis Depay (1 - 1)
  8. 67' - Verv. Unai Vencedor door Mikel Vesga
  9. 67' - Verv. Oihan Sancet door Raúl García
  10. 62' - Verv. Pedri door Sergi Roberto
  11. 62' - Verv. Martin Braithwaite door Yusuf Demir
  12. 50' - Doelpunt - Iñigo Martínez (1 - 0)

  Wat een geluk dat hij uiteindelijk ingeschreven is geraakt. Memphis Depay heeft voor het eerst zijn stempel gedrukt bij FC Barcelona. De aanvaller voorkwam dat de Blaugrana onderuit ging bij Athletic Bilbao met een fraaie debuutgoal - zijn winnende treffer ging net voorlangs.

  Bizar dat er in zo'n dolle eerste helft geen goals vielen. Bilbao versmachtte Barça in de openingsfase, maar het waren de bezoekers die paradoxaal genoeg de grootste kansen kregen.

   

  Martin Braithwaite, bijvoorbeeld. De spits van Barça knalde na uitstekend voorbereidend werk van Memphis Depay onbegrijpelijk over. Wat later zou de Deen opnieuw een ongelukkige rol spelen. In een duel maakte hij namelijk een (lichte) overtreding op zijn belager. Zuur voor Ronald Araújo, die met een fenomenale omhaal de bal in doel trapte... maar zijn goal afgekeurd zag.

   

  Pech dus voor Barcelona, dat op het halfuur ook nog eens Gerard Piqué zag uitvallen met een blessure. De zoveelste die zijn opwachting zal maken in de ziekenboeg van Nou Camp, waar ook al  Sergio Agüero, Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Philippe Coutinho rondhinken.

   

  Oihan Sancet mikte overigens de grootste kans van Bilbao voor rust tegen de onderkant van de lat.

  Debuutgoal Depay

  In de tweede helft zouden beide ploegen zich overigens wél efficiënt tonen. Na 5 minuten zorgde Iñigo Martínez eindelijk voor de openingstreffer door een hoekschop voorbij Neto te koppen. De Barcelona-doelman zou even later wel voorkomen dat Iñaki Williams voor de 2-0 zorgde.

  Een cruciale redding, maar Barça greep de levenslijn met beide handen. Vooral de Nederlanders van de Blaugrana zetten de remonte in. Eerst eindigde een briljant lobje van Frenkie de Jong tegen de lat, maar een kwartier voor tijd sloeg landgenoot Depay toe.

   

  De aanvaller was het eindstation van een snelle tegenaanval van Barça. Vanuit een scherpe hoek knalde hij het leer onhoudbaar in het dak van het doel. Zijn eerste voor de Spaanse topclub, meteen een memorabele.


  En bijna kroonde Depay zich helemaal tot matchwinnaar. 8 minuten voor tijd zoefde een gekruist schot nét voorlangs. Geen winning goal dus, wel een gered punt. Ook dankzij Eric Garcia, die in de slotfase nog aan de noodrem trok bij de doorgebroken Williams.


  Och ja, de onvermoeide Pedri - opnieuw aan de aftrap - mag eindelijk op rust. Hij krijgt na de match in Bilbao twee weken welverdiende vakantie.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Iñigo Martínez (Athletic Club) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 94.
  3. Rode kaart voor Eric García van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Eric García (FC Barcelona) haalt de doorgebroken Nico Williams (Athletic Club) onderuit. Dat zal hem een kaart kosten. tweede helft, minuut 93.
  5. Mikel Vesga (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emerson Aparecido (FC Barcelona). tweede helft, minuut 92.
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. De poging wordt gered door Neto (FC Barcelona). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 90.
  8. Nico Williams (Athletic Club) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 90.
  9. De ref fluit voor een fout, Iñaki Williams (Athletic Club) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 87.
  10. Memphis Depay (FC Barcelona) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  11. Vrije trap voor FC Barcelona. Jon Morcillo (Athletic Club) hield Emerson Aparecido vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Emerson Aparecido erin, Sergiño Dest eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Athletic Club, Jon Morcillo erin, Álex Berenguer eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Athletic Club, Oier Zarraga erin, Dani Garcia eruit
  15. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Álex Berenguer (Athletic Club) stond buitenspel. tweede helft, minuut 81.
  16. Mikel Vesga (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yusuf Demir (FC Barcelona). tweede helft, minuut 81.
  17. Álex Berenguer neemt de hoekschop voor Athletic Club. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 78.
  18. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 76
  19. Jordi Alba (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Iñaki Williams (Athletic Club). tweede helft, minuut 76.
  20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Athletic Club, Nico Williams erin, Iker Muniain eruit