Real Madrid ligt even op kop, maar Atletico scoort nog in het slot

  1. 14' - Geel - Álex Berenguer
  1. 89' - Rood - Raúl García
  2. 82' - Geel - Nacho
  3. 80' - Geel - Iñigo Martínez
  4. 79' - Geel - Raúl García
  5. 77' - Verv. Rodrygo door Eden Hazard
  6. 73' - Verv. Unai Vencedor door Ibai Gómez
  7. 72' - Verv. Oihan Sancet door Unai López
  8. 68' - Doelpunt - Nacho (0 - 1)
  9. 65' - Verv. Jon Morcillo door Raúl García
  10. 65' - Verv. Iñaki Williams door Asier Villalibre
  11. 65' - Verv. Dani Garcia door Mikel Vesga
  12. 59' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
  68' Nacho0 - 1

  De strijd om de Spaanse titel wordt pas op de laatste speeldag beslist. Stadsrivalen Real en Atletico wonnen allebei, waardoor die laatste zich nog niet heeft kunnen onderscheiden. 

  Real Madrid begon de voorlaatste speeldag met 2 punten achterstand op Atletico en dat blijft ook zo. In Bilbao speelde de Koninklijke een slaapverwekkende eerste helft, maar na de rust stond het wel lang virtueel op kop van het klassement.

   

  Nacho opende bijna per ongeluk de score voor Real Madrid. Een voorzet ging pardoes via zijn knie binnen.

   

  Ondertussen heerste Atletico tegen Osasuna, maar het team kwam een kwartier voor tijd wel op achterstand: 0-1.

   

  Vonden ze prima bij Real. Eden Hazard mocht invallen en de withemden besloten om de bal wat rond te tikken.

   

  Daar kunnen ze nog spijt van krijgen, want Atletico scoorde nog twee keer. Eerst was er invaller Lodi, daarna werkte Suarez de 2-1 binnen, op aangeven van Yannick Carrasco.

   

  Volgende zondag moet Real dus hopen op puntenverlies van Atletico om de Spaanse titel toch in de wacht te slepen. Real sluit het seizoen thuis af tegen nummer 7 Villarreal, Atletico gaat op bezoek bij staartploeg Valladolid.

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. De stand op 1 speeldag van het einde. 1. Atletico Madrid 83 ptn 2. Real Madrid 81 3. Barcelona 76 .
  2. tweede helft, minuut 98. Einde: Atletico - Osasuna 2-1. Na 5 extra minuten is ook de wedstrijd in het stadion van Atletico Madrid afgelopen. Het team blijft op de pole staan voor de Spaanse landstitel. Als het volgende week geen puntenverlies lijdt, is het kampioenschap eindelijk binnen. .
  3. tweede helft, minuut 95. Einde: Barcelona - Celta de Vigo 1-2. Barcelona zal dit jaar het Spaanse kampioenschap niet winnen. Na een thuisnederlaag tegen Celta, met z'n tienen, is het team van Messi uitgeschakeld. .
  4. tweede helft, minuut 94. Einde: Athletic - Real 0-1. Real doet wat het moet doen. Met wat meeval winnen ze in Bilbao. Nacho maakte (per ongeluk) het enige doelpunt van de wedstrijd. .
  5. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  6. Oblak redt. Osasuna geeft zich niet gewonnen tegen Atletico. Oblak houdt z'n team recht. . tweede helft, minuut 93.
  7. +3 minuten. In Bilbao loopt de extra tijd. Als Athletic nog scoort, is Atletico Madrid kampioen. . tweede helft, minuut 93.
  8. tweede helft, minuut 91. De virtuele stand. 1. Atletico Madrid 83 ptn 2. Real Madrid 81 3. Barcelona 76 .
  9. tweede helft, minuut 89. Suarez helpt Atletico weer op kop. Atletico gaat dan toch als nummer 1 de slotspeeldag in. In de allerlaatste minuten scoort Atletico dan toch tegen Osasuna: 2-1. Barcelona komt met z'n tienen dan weer op achterstand tegen Celta: 1-2. .
  10. Rode kaart voor Raúl García van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 89
  11. tweede helft, minuut 87. Voor Real is het prima zo. Bij een 0-1-stand in Bilbao tikken de withemden de bal wat rond. .
  12. tweede helft, minuut 85. De virtuele stand. 1. Real Madrid 81 ptn 2. Atletico Madrid 81 3. Barcelona 77 Real Madrid leidt omdat het beter doet in de onderlinge duels (2-0 en 1-1). .
  13. tweede helft, minuut 84. Atletico maakt gelijk: 1-1. Atletico komt nog langszij tegen Osasuna. Invaller Lodi tekent met een knal voor de 1-1. Ook in Barcelona staat het 1-1, maar de thuisploeg moet met z'n tienen voort na een rode kaart voor Lenglet. .
  14. Gele kaart voor Nacho van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 82
  15. tweede helft, minuut 80. De stand van zaken. 1. Real Madrid 81 ptn 2. Atletico Madrid 80 3. Barcelona 77 .
  16. Gele kaart voor Iñigo Martínez van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 80
  17. Gele kaart voor Raúl García van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 79
  18. tweede helft, minuut 78. Atletico op achterstand. De voetbalgoden zijn Real goedgezind, want concurrent Atletico komt op achterstand. Budimir kopt de bal over de lijn: 0-1. .