1. 78' - Doelpunt strafschop - Ivan Rakitic (1 - 2)
LaLiga EA Sports - speeldag 35 - 09/05/21 - 21:00
78'
Ivan Rakitic
1 - 2
78'

Real Madrid is door het kleinst mogelijke gaatje ontsnapt aan een nederlaag én een penaltytrauma. Invaller Eden Hazard scoorde in de 94e minuut de gelijkmaker, zonder het zelf goed te beseffen. Zo blijft Real tweede in de stand en doet het op twee punten van leider Atletico nog altijd mee voor de titel.

Na alle commotie over Hazard na de match tegen Chelsea, begon de Rode Duivel tegen Sevilla op de bank. En er viel niet naast te kijken: ook zonder hem speelde Real even bleek als zijn shirts.

Sevilla kwam na een dekkingsfout op voorsprong in de eerste helft. Fernando liet Courtois kansloos bij de 0-1 (zie video). Real was daarna heel snel in hetzelfde bedje ziek als tegen Chelsea. Het had de bal, maar was ongeïnspireerd en te traag in zijn opbouw.

Sevilla deed overigens niet veel beter. Het kroop met alle spelers achter de bal en loerde op een counter, die zelden voor gevaar zorgde. Vinicius was alweer bedrijvig, maar ook alweer erg onhandig in de afwerking. Hij miste de grootste kans om gelijk te maken, maar invaller Asensio deed beter.

Asensio trapte iets over het uur perfect naast doelman Bono de 1-1 in doel. Real geloofde er opnieuw in, maar kreeg van de VAR even later een klap in het gezicht.

Bij een corner voor Sevilla brak Real razendsnel uit. Bono maaide Benzema neer en een penalty leek een zekerheid. Tot de VAR de ref vroeg te gaan kijken naar het scherm, want bij de corner had Militao de bal via het eigen lijf op de arm gekregen. Totale verbijstering bij Zidane, want niet Real, maar Sevilla kreeg een penalty. Rakitic (ex-Barcelona) maakte de 1-2.

Hazard kwam op het veld in de 79e minuut en liet twee keer een bal onder de schoen schieten.  Toen Kroos in de vierde van zes extra minuten van ver uithaalde, raakte de bal Hazard, eerder dan omgekeerd. Maar het doelpunt telde en zo schoot het dramagehalte van de tweede helft nog wat meer omhoog. Al was de gelijkmaker terecht.

De goal van Hazard

De 0-1 voor Sevilla

De 1-1 van Asensio

Onwaarschijnlijke ommekeer: geen penalty voor Real, maar wel een voor Sevilla

Real kruipt door het kleinst mogelijke gaatje dankzij een late goal van Hazard, al besefte die dat zelf nauwelijks. Speeldag 35 heeft een muis gebaard in Spanje.

90+6'
Casemiro (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Toni Kroos (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'

De gelijkmaker in minuut 94 !! Van Hazard !!

Kroos (en een beetje Hazard) doet het voor de thuisploeg. Kroos knalt tegen de voet van Hazard en zo is doelman Bono geklopt.

90+1'
Oliver Torres (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Miguel Gutiérrez (Real Madrid).
90+1'

Zes extra minuten

De vierde ref geeft Real nog een beetje hoop. Er komen zes minuten bij om een gelijkmaker te maken. Ondertussen laat Hazard een makkelijke controle onder zijn voet schieten.

90+1'

86'
Álvaro Odriozola (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Óscar Rodríguez (Sevilla).
86'

Bij Sevilla gaan ze nu makkelijk en vooral lang liggen bij elk contact. Real probeert wel, maar is nog niet echt gevaarlijk geweest. Hazard geeft wel een gretige indruk.

85'
85'
Nemanja Gudelj (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eden Hazard (Real Madrid).
82'

Hazard mist zijn controle

Hazard laat een eerste mogelijkheid liggen om iets goed te maken bij de fans van Real. Als hij de pass van Benzema kan meenemen, staat hij alleen voor doel.

81'
Éder Militão (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
81'
Toni Kroos neemt de hoekschop voor Real Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel.
80'
Marcos Acuña (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.