VIDEO: Hazard houdt de titeldroom van Real in leven na thriller-scenario

  1. 22' - Doelpunt - Fernando (0 - 1)
  2. 21' - Geel - Casemiro
  1. 90+4' - Doelpunt - Eden Hazard (2 - 2)
  2. 88' - Verv. Lucas Ocampos door Luuk de Jong
  3. 88' - Verv. Ivan Rakitic door Oliver Torres
  4. 85' - Geel - Nemanja Gudelj
  5. 84' - Verv. Jordán door Nemanja Gudelj
  6. 83' - Verv. Suso door Óscar Rodríguez
  7. 79' - Verv. Vinícius Júnior door Eden Hazard
  8. 78' - Doelpunt strafschop - Ivan Rakitic (1 - 2)
  9. 67' - Doelpunt - Marco Asensio (1 - 1)
  10. 66' - Verv. Luka Modric door Marco Asensio
  11. 66' - Verv. Marcelo door Miguel Gutiérrez
  12. 56' - Verv. Alejandro Gómez door Youssef En-Nesyri
  13. 56' - Geel - Suso
  22' Fernando0 - 1
  78'Ivan Rakitic1 - 2
  90+4'Eden Hazard2 - 2

  Real Madrid is door het kleinst mogelijke gaatje ontsnapt aan een nederlaag én een penaltytrauma. Invaller Eden Hazard scoorde in de 94e minuut de gelijkmaker, zonder het zelf goed te beseffen. Zo blijft Real tweede in de stand en doet het op twee punten van leider Atletico nog altijd mee voor de titel.

  Na alle commotie over Hazard na de match tegen Chelsea, begon de Rode Duivel tegen Sevilla op de bank. En er viel niet naast te kijken: ook zonder hem speelde Real even bleek als zijn shirts.

   

  Sevilla kwam na een dekkingsfout op voorsprong in de eerste helft. Fernando liet Courtois kansloos bij de 0-1 (zie video). Real was daarna heel snel in hetzelfde bedje ziek als tegen Chelsea. Het had de bal, maar was ongeïnspireerd en te traag in zijn opbouw.

   

  Sevilla deed overigens niet veel beter. Het kroop met alle spelers achter de bal en loerde op een counter, die zelden voor gevaar zorgde. Vinicius was alweer bedrijvig, maar ook alweer erg onhandig in de afwerking. Hij miste de grootste kans om gelijk te maken, maar invaller Asensio deed beter.

   

  Asensio trapte iets over het uur perfect naast doelman Bono de 1-1 in doel. Real geloofde er opnieuw in, maar kreeg van de VAR even later een klap in het gezicht. 

   

  Bij een corner voor Sevilla brak Real razendsnel uit. Bono maaide Benzema neer en een penalty leek een zekerheid. Tot de VAR de ref vroeg te gaan kijken naar het scherm, want bij de corner had Militao de bal via het eigen lijf op de arm gekregen. Totale verbijstering bij Zidane, want niet Real, maar Sevilla kreeg een penalty. Rakitic (ex-Barcelona) maakte de 1-2. 

   

  Hazard kwam op het veld in de 79e minuut en liet twee keer een bal onder de schoen schieten.  Toen Kroos in de vierde van zes extra minuten van ver uithaalde, raakte de bal Hazard, eerder dan omgekeerd. Maar het doelpunt telde en zo schoot het dramagehalte van de tweede helft nog wat meer omhoog. Al was de gelijkmaker terecht.

  De goal van Hazard

  De 0-1 voor Sevilla

  De 1-1 van Asensio

  Onwaarschijnlijke ommekeer: geen penalty voor Real, maar wel een voor Sevilla

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Laatste fluitsignaal. Real kruipt door het kleinst mogelijke gaatje dankzij een late goal van Hazard, al besefte die dat zelf nauwelijks. Speeldag 35 heeft een muis gebaard in Spanje. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Eden Hazard van Real Madrid. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 92. De gelijkmaker in minuut 94 !! Van Hazard !! . Kroos (en een beetje Hazard) doet het voor de thuisploeg. Kroos knalt tegen de voet van Hazard en zo is doelman Bono geklopt.  .
  5. tweede helft, minuut 91. Zes extra minuten. De vierde ref geeft Real nog een beetje hoop. Er komen zes minuten bij om een gelijkmaker te maken. Ondertussen laat Hazard een makkelijke controle onder zijn voet schieten.  .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Sevilla, Luuk de Jong erin, Lucas Ocampos eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Sevilla, Oliver Torres erin, Ivan Rakitic eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Bij Sevilla gaan ze nu makkelijk en vooral lang liggen bij elk contact. Real probeert wel, maar is nog niet echt gevaarlijk geweest. Hazard geeft wel een gretige indruk. .
  9. Gele kaart voor Nemanja Gudelj van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Sevilla, Nemanja Gudelj erin, Jordán eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Sevilla, Óscar Rodríguez erin, Suso eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Hazard mist zijn controle. Hazard laat een eerste mogelijkheid liggen om iets goed te maken bij de fans van Real. Als hij de pass van Benzema kan meenemen, staat hij alleen voor doel. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Real Madrid, Eden Hazard erin, Vinícius Júnior eruit
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Ivan Rakitic van Sevilla. 1, 2.
  15. tweede helft, minuut 78. Rakitic blijft koelbloedig en scoort: 1-2. Rakitic doet Barcelona en Atletico een enorm plezier. Hij scoort de penalty en brengt Sevilla opnieuw op voorsprong.  .
  16. Wat een ommekeer! Niet Real, maar Sevilla krijgt een penalty. Het ongelooflijke gebeurt. Niet Real krijgt een penalty, maar wel Sevilla. De VAR heeft gezien dat voor Real kon uitbreken, Militao de bal op de arm kreeg bij de corner voor Sevilla. Genoeg voor een penalty vindt de ref. . tweede helft, minuut 76.
  17. tweede helft, minuut 75. Penalty voor Real. Waar was de defensie van Sevilla. Na een corner voor Sevilla breekt Real pijlsnel uit en er is letterlijk geen verdediger meer tussen Benzema en de doelman. Benzema gaat voorbij Bono en krijgt een penalty. .