Spaanse lentezon inspireert Barça en Atletico niet tot goals, profiteert Real morgen?

  1. 35' - Geel - Saúl
  2. 32' - Verv. Sergio Busquets door Ilaix Moriba
  3. 13' - Verv. Thomas Lemar door Saúl
  1. 83' - Geel - Jordi Alba
  2. 83' - Geel - Gerard Piqué
  3. 76' - Verv. Sergiño Dest door Ousmane Dembélé
  4. 75' - Verv. Pedri door Sergi Roberto
  5. 73' - Verv. Ángel Correa door Geoffrey Kondogbia
  6. 68' - Verv. Saúl door João Félix
  7. 66' - Geel - Koke
  8. 59' - Geel - Ilaix Moriba
  9. 46' - Geel - Felipe

  De Spaanse titelstrijd is nog niet gestreden na de topper tussen FC Barcelona en Atletico Madrid. Integendeel. Door het flauwe 0-0-gelijkspel in Camp Nou kan Real Madrid morgen de lachende derde worden als het zelf wint van Sevilla, dat ook nog altijd kans maakt.

  Onder een stralende Catalaanse lentezon versierde vooral Atletico de meeste kansen voor de rust. Marc-André Ter Stegen moest tot drie keer toe zijn kunnen tonen op schotjes van Llorente, Suarez en Carrasco, de beste man bij de bezoekers.

   

  Op het halfuur was Busquets uitgevallen met een hoofdblessure en het was vooral daardoor dat Barça zijn greep op de westrijd verloor.

   

  Net voor de rust was de beste kans van de eerste helft wel nog voor de thuisploeg. Messi kon net niet scoren na een geweldige solo.

   

  Na de koffie was het snel duidelijk dat Atletico-coach Diego Simeone vrede nam met een gelijkspel. De bezoekers trokken met z'n allen terug en kwamen er maar zelden uit.

   

  Barça wilde uiteraard wel en het kreeg ook nog een pak kansen om te scoren. Vlak voor tijd had Dembélé altijd de 1-0 op het bord moeten zetten met zijn hoofd, maar de Franse sneltrein mikte onbesuisd over van dichbij.

   

  Ook Messi kreeg nog een uitstekende kans met een vrije trap, maar kreeg de bal net niet in doel. Oblak was wel in de buurt.

   

  Het bleef bij 0-0 en daar is voor Real Madrid tevreden mee. De derde hond in de Spaanse titelstrijd kan morgen zowaar leider worden als het zelf wint van Sevilla, dat ook nog kampioen kan worden. Real heeft dan wel evenveel punten als stadsgenoot Atletico, maar deed het beter in de onderlinge duels.

  Messi rondt een solo bijna af:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Sergi Roberto werkt de bal weg en zo zit het erop in Barcelona. Barça en Atletico delen de punten en daardoor kan Real Madrid morgen de lachende derde worden in de Spaanse titelstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Corner Atletico. Atletico Madrid versiert nog een corner. Die mag ook nog gegeven worden door Mateu Lahoz. .
  4. tweede helft, minuut 91. Bijna nog Messi! De kleine Argentijn krult de bal overheerlijk voorbij alles en iedereen net naast. Oblak was in de buurt, maar leek geklopt. .
  5. tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Kondogbia laat zijn been hangen op Messi. Barça krijgt nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Uiteraard iets voor Messi. .
  7. tweede helft, minuut 87. Messi begint nog eens aan een trektocht richting de goal van Oblak. Hij bedient Dembélé op rechts, maar diens voorzet waait aan iedereen voorbij. .
  8. tweede helft, minuut 85. Dembélé kopt over van dichtbij. Dembélé komt aangesneld in de zestien en kan ook koppen op een goede voorzet van Alba. De Fransman kopt hoog over. Dit had altijd tussen de palen gemoeten. .
  9. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 83. Bij Atletico nemen ze hun tijd bij elk oponthoud. De wedstrijd sleept zich wat naar het einde. Alba krijgt nog een gele kaart voor protest. .
  11. Gele kaart voor Gerard Piqué van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 82. Pique knuffelt Joao Felix iets te intiem: geel voor de ervaren verdediger. .
  13. tweede helft, minuut 82. Atletico trekt in money time met z'n allen terug richting het eigen doel. Vindt iemand nog een gaatje in de rood-witte muur? .
  14. tweede helft, minuut 81. Joao Felix onderschept de flauwe bal van Messi en zet zo een counter op voor de bezoekers. Ook die levert niet veel op. Gaan we naar een 0-0? .
  15. tweede helft, minuut 80. Carrasco gaat aan de noodrem hangen op wervelwind Dembélé, die onze landgenoot net was gepasseerd. Geel voor de Rode Duivel en een vrije trap net buiten de zestien voor Barcelona. Messi maakt zich klaar voor een voorzet. .
  16. tweede helft, minuut 78. Moriba heeft buskruit in zijn benen en probeert dat ook te tonen. Oblak moet niet in actie komen, het schot van de jonge invaller wordt geblokt in de zestien. .
  17. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 76. Simeone gaat te hard te keer in zijn technische zone langs de zijlijn. Mateu Lahoz roept de Argentijn even op het matje. .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij FC Barcelona, Ousmane Dembélé erin, Sergiño Dest eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij FC Barcelona, Sergi Roberto erin, Pedri eruit