Real Madrid geeft titelkansen van Barcelona een dreun in uitgeregende Clasico

  1. 43' - Verv. Lucas Vázquez door Álvaro Odriozola
  2. 28' - Doelpunt vrije trap - Toni Kroos (2 - 0)
  3. 26' - Geel - Ronald Araújo
  4. 23' - Geel - Pedri
  5. 13' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  1. 90' - Geel 2 - Casemiro
  2. 89' - Geel - Casemiro
  3. 84' - Geel - Jordi Alba
  4. 81' - Verv. Pedri door Francisco Trincão
  5. 81' - Verv. Ousmane Dembélé door Martin Braithwaite
  6. 72' - Verv. Toni Kroos door Isco
  7. 72' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  8. 72' - Verv. Vinícius Júnior door Marcelo
  9. 72' - Verv. Ronald Araújo door Ilaix Moriba
  10. 69' - Geel - Nacho
  11. 64' - Verv. Sergio Busquets door Sergi Roberto
  12. 61' - Verv. Federico Valverde door Marco Asensio
  13. 60' - Doelpunt - Óscar Mingueza (2 - 1)

  Na 19 competitiewedstrijden zonder nederlaag is Barcelona uitgerekend in de Clasico tegen zijn 1e nederlaag van 2021 aangelopen. Een efficiënt Real Madrid lijkt zo de uitdager van stadsrivaal Atletico te worden in de titelstrijd. Het is al van maart 2019 geleden dat Barça kon zegevieren in de Clasico.

  Sensationele openingsgoal

  FC Barcelona kon een gouden zaak doen in de Spaanse titelstrijd bij een eventuele overwinning bij de aartsrivaal. De Catalanen gaven niet thuis voor de rust en het was Karim Benzema die Real verdiend op voorsprong bracht met een subliem hakje achter zijn steunbeen.


  De openingsgoal gaf de thuisploeg vleugels, de verdedigers van Barcelona zagen sterretjes. Araujo werkte Vinicius tegen de grasmat op de rand van de zestien, Kroos verdubbelde de score met wat geluk op het halfuur met een vrije trap.


  De enige kans van Barcelona voor de rust kwam er op een hoekschop. Messi zag zijn olympisch doelpunt (een hoekschop rechtstreeks in doel) uiteen spatten op de paal. Courtois, voor het overige werkloos voor de rust, was geklopt.

  Gelijkmaker spat uiteen op de lat

  Na de rust acteerde Barcelona wel op niveau, maar het was telkens net niet voor de bezoekers. Tot Mingueza exact op het uur de aansluitingstreffer met zijn knie in doel werkte na een vlotte aanval op links. Ondertussen gingen de hemelsluizen helemaal open in Madrid.

   

  Op de kletsnatte grasmat vond vooral Barcelona zijn draai. Messi kreeg drie keer een kans op een vrije trap, drie keer "faalde" de Argentijn. Ook een kopbal van invaller Moriba ging niet tussen de palen.

   

  Real van zijn kant trok met z'n allen terug, probeerde het af te maken op de counter, wat telkens mislukte omdat de laatste pass ontbrak.

   

  In het slotkwartier zette Barça nog een keertje alles op alles, Real bleef kamperen voor eigen doel en viel nog met z'n tienen na twee snelle gele kaarten voor Casemiro. Invaller Braithwaite probeerde een penalty te versieren, maar scheidsrechter Gil Manzano trapte niet in de val van de Deen.

   

  Barcelona bleef komen tot diep in de toegevoegde tijd. Het allerlaatste wapenfeit was een trap op de lat van Moriba, ook de mee opgerukte Ter Stegen kon niet scoren in de rebound. 

   

  Met 2-1 mag Real zeer tevreden zijn, het is voorlopig co-leider met stadsgenoot Atletico Madrid met 66 punten, Barça volgt op 1 punt als derde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. 2-1 is het verdict. Barcelona kan opnieuw niet winnen in de Clasico, de Spaanse titelstrijd is er nu één met drie teams. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Op de lat. Real komt heel goed weg diep in de toegevoegde tijd. Moriba ziet zijn wanhoopspoging uiteen spatten op de lat. Ter Stegen, die ook mee was, knalt de rebound op een ploegmaat. Wat een slotfase. . tweede helft, minuut 94.
  4. tweede helft, minuut 93. Braithwaite krijgt nog een kopbalkans, maar da bal gaat ver naast. Het lijkt er niet meer in te zitten voor de bezoekers. .
  5. tweede helft, minuut 92. Moriba krijgt te veel tijd en beslist om uit te halen. Geen goede beslissing, want de bal gaat hoog over. .
  6. tweede helft, minuut 91. Messi mikt de bal te flauw over de muur, Courtois heeft er geen problemen mee. .
  7. tweede helft, minuut 91. Messi legt de bal klaar voor de vrije trap. Derde keer, goede keer? .
  8. tweede helft, minuut 90. Rood voor Casemiro. Casemiro werkt nu Mingueza tegen de grond, weer geel voor de middenvelder van Real, die dus mag gaan douchen. .
  9. Tweede gele kaart voor Casemiro van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 90
  10. tweede helft, minuut 89. Casemiro gaat door op Messi, geel voor de Braziliaan. .
  11. Gele kaart voor Casemiro van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  12. tweede helft, minuut 88. Het balbezit is ruim in het voordeel van Barcelona: 67%. Als ze vandaag verliezen, komt dat vooral door hun slechte eerste helft. .
  13. tweede helft, minuut 86. De slotminuten zijn aangebroken. Zit er nog een doelpunt in voor de bezoekers? .
  14. tweede helft, minuut 85. Jordi Alba gaat in het boekje voor protest. Het ziet er niet naar uit dat Gil Manzano naar de beelden gaat kijken. .
  15. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 84
  16. tweede helft, minuut 84. Braithwaite gaan neer in de zestien na een trekje van Mendy. De hele Barça-bank veert recht, maar het lijkt een fopduik te zijn. .
  17. tweede helft, minuut 82. Koeman gooit nog twee frisse krachten voor de leeuwen: Braithwaite en Trincao komen Pedri en Dembélé vervangen. .
  18. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Pedri eruit
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Barcelona, Martin Braithwaite erin, Ousmane Dembélé eruit
  20. tweede helft, minuut 80. Messi trekt een droog ondertruitje en een vers shirt aan voor de laatste tien minuten. Geeft de warmte hem vleugels? .