• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lionel Messi trekt FC Barcelona over de streep in topper tegen Sevilla met assist en goal

  1. 45' - Geel - Sergio Escudero
  2. 42' - Geel - Lionel Messi
  3. 39' - Geel - Diego Carlos
  4. 31' - Geel - Fernando
  5. 29' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Jordán
  2. 86' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 2)
  3. 82' - Verv. Ronald Araújo door Samuel Umtiti
  4. 82' - Verv. Ousmane Dembélé door Martin Braithwaite
  5. 82' - Geel - Ousmane Dembélé
  6. 71' - Verv. Pedri door Ilaix Moriba
  7. 67' - Verv. Gerard Piqué door Ronald Araújo
  8. 63' - Verv. Ivan Rakitic door Óscar Rodríguez
  9. 63' - Verv. Luuk de Jong door Oliver Torres
  10. 47' - Geel - Karim Rekik

  FC Barcelona heeft de topper bij Sevilla naar zijn hand gezet. Lionel Messi besliste de wedstrijd met een doelpunt in de tweede helft, nadat hij voor rust ook al Dembélé op weg zette naar de 0-1. In de stand wipt Barça over Real Madrid naar de tweede plaats.

  Ronald Koeman verraste tegen Sevilla door vijf verdedigers de wei in te sturen in Andalusië. Zijn plannetje werkte, want de thuisploeg kwam er amper aan te pas in eigen huis.

   

  Op het halfuur stuurde Lionel Messi Ousmane Dembélé diep met een sublieme pass. Oog in oog met Sevilla-doelman Bono faalde de razendsnelle Fransman niet. Voor Sevilla was het de eerste tegentreffer in eigen land sinds 19 januari.

   

  De thuisploeg beperkte zich voor de rust vooral tot verdedigen, soms op het randje van het toelaatbare. Ter Stegen kende een rustige eerste helft.

   

  Ook na de rust kreeg Barcelona de beste kansen. Sergino Dest kon na een lang uitgesponnen aanval afdrukken op doel, zijn bal spatte keihard uiteen op de paal.

   

  In het slot kwam Sevilla toch een keertje langszij, maar invaller En-Nesyri raakte de bal met zijn hand in de zestien. Geen 1-1, niet veel later wel 0-2. Messi deelde de genadeslag uit na een geweldige dribbel. Hij scoorde nu al 12 keer in 2021.

   

  In het klassement wipt Barça (eventjes) over aartsrivaal Real Madrid naar de tweede plaats. Real speelt maandag tegen Sociedad.

  De 0-1 van Dembélé, op aangeven van Messi:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in Andalusië. Barça verslaat Sevilla met de drie punten dankzij Lionel Messi. De Argentijn scoorde en liet scoren in de 0-2-zege van zijn team. .
  3. tweede helft, minuut 90. Barcelona tikt de wedstrijd nu op zijn gemakje uit. De Catalenen wippen in de stand over Real Madrid naar de tweede plaats. .
  4. Gele kaart voor Jordán van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 88
  5. tweede helft, minuut 88. Messi stopt met voetballen na een onnodige fout van Jordan. Ook die krijgt geel. .
  6. tweede helft, minuut 87.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Lionel Messi van FC Barcelona. 0, 2.
  8. tweede helft, minuut 84. Messi scoort tegen Sevilla (part 38). Messi passeert een resem verdedigers in de zestien. Hij probeert daarna Bono te verschalken met een lobje. Dat lukt niet, maar in de rebound duwt de Argentijn de 0-2 wel binnen. .
  9. tweede helft, minuut 84. Barcelona is nog niet zegezeker. Het kwam al even niet meer in de buurt van Bono. .
  10. tweede helft, minuut 83. En-Nesyri valt opvallend in. Hij loopt tegen Lenglet in de zestien en claimt een strafschop. Hernandez Hernandez wijst niet naar de stip. .
  11. tweede helft, minuut 82. Dubbele wissel Barcelona. Invaller Araujo heeft zich opnieuw geblesseerd, maar probeert toch nog de wedstrijd vol te maken. Koeman heeft zo zijn twijfels en haalt de Uruguayaan naar de kant voor Umtiti. Ook Dembélé verdwijnt naar de bank voor Braithwaite. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Samuel Umtiti erin, Ronald Araújo eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Martin Braithwaite erin, Ousmane Dembélé eruit
  14. Gele kaart voor Ousmane Dembélé van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 82
  15. tweede helft, minuut 81. Afgekeurde goal Sevilla. Het net van Ter Stegen trilt na een individuele actie van En-Nesyri. De goal van de invaller telt niet, want hij raakte de bal met zijn hand. .
  16. tweede helft, minuut 79. Lenglet kan helemaal vrijstaand koppen centraal voor doel. De Fransman mikt maar net naast met zijn hoofd, maar stond ook buitenspel. .
  17. tweede helft, minuut 78. Messi heeft het niet gemakkelijk vandaag. Hij vindt niemand met een voorzet, maar door slecht verdedigen van de thuisploeg krijgt Barça toch nog een corner. .
  18. tweede helft, minuut 75. Barcelona kruipt toch wat achteruit en ondergaat het spel de laatste minuten. Het moet wel gezegd: Sevilla doet echt niet veel met de bal. .
  19. tweede helft, minuut 72. We naderen het slotkwartier. Sevilla mag stilaan aan een slotoffensief beginnen te denken. .
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Barcelona, Ilaix Moriba erin, Pedri eruit