Celta verpest feestje van Luis Suarez en Atletico met late gelijkmaker

  1. 45' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 1)
  2. 23' - Geel - Felipe
  3. 13' - Doelpunt - Santi Mina (0 - 1)
  4. 5' - Geel - Renato Tapia
  1. 89' - Doelpunt - Facundo Ferreyra (2 - 2)
  2. 78' - Geel - Denis Suárez
  3. 76' - Verv. Santi Mina door Facundo Ferreyra
  4. 69' - Verv. Nolito door Augusto Solari
  5. 67' - Geel - José María Giménez
  6. 50' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 1)
  13'goalSanti Mina0 - 1
  45'goalLuis Suárez1 - 1
  50'goalLuis Suárez2 - 1
  89'goalFacundo Ferreyra2 - 2

  Celta heeft verrassend een einde gemaakt aan de zegereeks van Atletico Madrid. Invaller Ferryra bezorgde Luis Suarez een koude douche: 2-2. Na 8 zeges op een rij pakt Atletico, dat ruim op kop blijft, nu maar een punt.

  Net voor de rust zag het er niet goed uit voor leider Atletico: Santi Mina had Celta met een heerlijke kopbal op 0-1 gebracht en Atletico vond maar geen opening in de muur die de bezoekers defensief hadden opgetrokken.

   

  Maar plots was daar de onvermijdelijke Luis Suarez: hij gleed een lage voorzet van Llorente in doel voor de gelijkmaker: 1-1. Celta had zijn lesje niet geleerd, want net na de rust scoorde Suarez op bijna identieke wijze ook de 2-1.

   

  De Uruguayaanse spits zette zo zijn teller op 16 competitiedoelpunten, hij zit ook aan 7 goals in 4 wedstrijden. Atletico, dat 6 spelers miste door corona, liet daarna de 3-1 liggen en dat brak hen zuur op.

   

  In de slotminuut maakte Celta uit het niets nog gelijk: invallers Solari en Ferreyra bezorgden Luis Suarez en zijn ploegmaats een koude douche: 2-2. Atletico heeft in de stand 8 punten voorsprong op Barcelona, maar zag wel een einde komen aan een zegereeks van 8 matchen.

  Yannick Carrasco zat voor het eerst sinds zijn besmetting met het coronavirus opnieuw in de selectie, maar hij bleef de hele wedstrijd op de bank.

  Bekijk de gelijkmaker van Luis Suarez

  De heerlijke kopbal van Santi Mina

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  3. Facundo Ferreyra kan scoren voor RC Celta. De assist komt op naam van Augusto Solari. tweede helft, minuut 89.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Facundo Ferreyra van RC Celta. 2, 2.
  5. Renato Tapia (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 88.
  6. Renan Lodi (Atlético Madrid) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  7. Koke neemt de hoekschop voor Atlético Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
  8. José María Giménez (Atlético Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  9. Ángel Correa (Atlético Madrid) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  10. Renan Lodi (Atlético Madrid) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  11. Gele kaart voor Denis Suárez van RC Celta tijdens tweede helft, minuut 78
  12. Lucas Torreira (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Denis Suárez (RC Celta). tweede helft, minuut 78.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RC Celta, Facundo Ferreyra erin, Santi Mina eruit
  14. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lucas Torreira (Atlético Madrid) stond buitenspel. tweede helft, minuut 76.
  15. Denis Suárez (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Renan Lodi (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 73.
  16. Augusto Solari (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Renan Lodi (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 71.
  17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ángel Correa (Atlético Madrid) stond buitenspel. tweede helft, minuut 71.
  18. Saúl (Atlético Madrid) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 71.
  19. Brais Méndez (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcos Llorente (Atlético Madrid). tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij RC Celta, Augusto Solari erin, Nolito eruit