Hazard kan opnieuw lachen na een goal + assist tegen Alaves

  1. 45+1' - Doelpunt - Eden Hazard (0 - 3)
  2. 41' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 2)
  3. 15' - Doelpunt - Casemiro (0 - 1)
  4. 10' - Geel - Ximo Navarro
  1. 90+2' - Geel - Edgar
  2. 87' - Geel - Karim Benzema
  3. 86' - Geel - Ferland Mendy
  4. 85' - Geel - Borja Sainz
  5. 79' - Geel - Víctor Laguardia
  6. 78' - Verv. Joselu door Deyverson
  7. 77' - Verv. Marco Asensio door Isco
  8. 77' - Verv. Luka Modric door Álvaro Odriozola
  9. 72' - Verv. Tomás Pina door Pere Pons
  10. 70' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 4)
  11. 63' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  12. 59' - Doelpunt - Joselu (1 - 3)
  13. 59' - Geel - Eder Militao
  14. 49' - Geel - Manu Garcia
  15'goal Casemiro0 - 1
  41'goalKarim Benzema0 - 2
  45+1'goalEden Hazard0 - 3
  59'goal Joselu1 - 3
  70'goalKarim Benzema1 - 4

  Na nederlagen in de Supercup en in de Spaanse beker heeft Real Madrid opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Het klopte Alaves in de competitie. Als Belgen onthouden we vooral dat Eden Hazard met een assist en een goal zijn criticasters toch een beetje lik op stuk gaf. "Ik haalde hem enkel naar de kant om hem fris te houden", zei interimcoach Bettoni achteraf.

  Na twee nederlagen op rij en met trainer Zinedine Zidane thuis in quarantaine, zat Real Madrid in de hoek waar de klappen vielen de laatste 14 dagen. Maar Real onder Zidane is een kat die vreemde sprongen maakt. Ook tegen Alaves stelde het orde op zaken.

   

  Van de eerste helft onthouden we vooral de eerste 15 minuten en de laatste 5. Alaves begon het best, maar na een een studieronde maakte Casemiro de 0-1 met het hoofd na een corner. Daarna nam Real te veel genoegen met een kleine voorsprong en de match verwaterde. Tot vijf minuten voor de rust.

   

  Hazard had tot dan opnieuw hard gewerkt en had een dreigende actie opgezet, maar ook niet meer. Toen hij een voorzet van Vazquez subtiel devieerde, was dat voldoende om Benzema de ruimte te geven voor een weergaloos schot: 0-2.

   

  En vijf minuten later werkte Hazard een perfecte pass van Kroos in de rug van de verdediging zelf af. Oog in oog met doelman Pacheco miste hij niet. Hazard kon een brede glimlach niet onderdrukken. 

  Benzema neemt alle twijfel weg

  De spanning kwam even opnieuw in de match toen Alaves op het uur de 1-3 maakte. Invaller Perez schilderde een vrije trap perfect op het hoofd van Joselu en Courtois was kansloos. 

   

  Snel daarna mocht Hazard gaan rusten. Met 63 gespeelde minuten, een goal en een assist mocht hij tevreden het veld verlaten, Hij werd na de match uitgeroepen tot Man van de Match, maar de marge om de beste Hazard te worden is nog altijd groot.

   

  De echte uitblinker was Benzema, die bij een snelle counter naar binnen kwam gesneden en met een zuivere trap in de verste hoek alle twijfel bij Real wegnam. 1-4 was ook de einduitslag. 

   

  In de stand blijft Real min of meer in het spoor van Atletico, dat vier punten meer heeft en twee matchen minder speelde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Real Madrid wint na twee zure nederlagen op rij nog een keer, maar als Belgen zullen we vooral onthouden dat Eden Hazard scoorde en een assist gaf. Real wint 1-4 van Alaves. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Edgar van Deportivo Alavés tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Er komen twee minuten bij. Nog twee minuten en de buit is binnen. Het zegt veel over de tweede helft dat we over invallers isco, Odriozola en Vinicius eigenlijk niets hebben moeten schrijven. De tweede helft was ondankds twee doelpunten eigenlijk een maat voor niets. .
  5. Gele kaart voor Karim Benzema van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 87. Benzema gaat op de voet van Edgar staat en dat komt hem nog op een gele kaart te staan. Een overbodige fout, maar zonder erg voor de spits.  .
  7. Gele kaart voor Ferland Mendy van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 86
  8. Gele kaart voor Borja Sainz van Deportivo Alavés tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 83. Real ontsnapt aan de 2-4. Perez ontdoet zich van Varane in het strafschopgebied en schiet uit een zeer scherpe hoek. Maar kijk, bijna verkijkt iedereen zich op het schot. De bal gaat maar enkele centimeters naast. .
  10. Gele kaart voor Víctor Laguardia van Deportivo Alavés tijdens tweede helft, minuut 79
  11. tweede helft, minuut 79. Er wordt door beide teams nog volop gewisseld, maar dat komt de kwaliteit van het spel niet ten goede. Er is nog maar weinig te zien. .
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Deportivo Alavés, Deyverson erin, Joselu eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Real Madrid, Isco erin, Marco Asensio eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Real Madrid, Álvaro Odriozola erin, Luka Modric eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Deportivo Alavés, Pere Pons erin, Tomás Pina eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Benzema neemt de twijfels weg. Benzema maakt zijn tweede van de avond. Bij een snelle tegenaanval snijdt hij naar binnen en maakt het perfect af in de verste hoek. Wat een mooie goal alweer. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Karim Benzema van Real Madrid. 1, 4.
  18. tweede helft, minuut 66. Modric test Pacheco nog een keer met een afstandsschot, maar echt veel venijn zit daar niet in. Real geeft toch te weinig de indruk dat ze echt nog willen doordrukken. Dat is toch altijd gevaarlijk, ook al sta je twee goals voor. .
  19. tweede helft, minuut 63. Einde match voor Hazard. Na een dik uur mag/moet Hazard gaan rusten. Vinicius komt hem vervangen. Laat het ons maar als verstandig beschouwen dat ze Hazard niet onnodig veel minuten laten spelen.  .