2 - 1
90+2'
90+2'
3 - 1

Een 3-1-zege tegen Athletic, dat bijna de volledige wedstrijd met een man minder speelde. Op papier lijkt het dan ook een eenvoudige avond geweest te zijn voor Real Madrid, maar schijn bedriegt. Thibaut Courtois moest de thuisploeg nog behoeden voor puntenverlies.

Enkele speeldagen geleden leek Real Madrid nog een ploeg in crisis, maar met overwinningen tegen Sevilla, Atletico en Athletic staat het plots naast koplopers Real Sociedad en Atletico.

Al kwam de zege tegen Athletic er niet zonder slag of stoot. Nochtans vielen de bezoekers uit Bilbao al snel met een man minder en tekende Kroos net voor de pauze voor het openingsdoelpunt. Maar in de tweede helft moest Courtois zich in twee tijden gewonnen geven op een poging van Capa: 1-1.

Met een kopbaldoelpunt van Karim Benzema rekende Real Madrid zich alweer te snel rijk, want Athletic bleef levensgevaarlijk. In de slotminuut behoedde Courtois zijn ploeg voor de gelijkmaker, aan de overzijde maakte Benzema het daarna meteen af.

Kroos neemt het openingsdoelpunt voor zijn rekening:

Courtois redt, Benzema beslist

Bekijk de 3-1 van Real, met 2 goals van Benzema

90+3'
De poging wordt gered door Thibaut Courtois (Real Madrid), die geen rebound weggeeft.
90+3'
Iñigo Martínez (Athletic Club) haalt uit met zijn linker...
90+2'

Real Madrid

Karim Benzema kan scoren voor Real Madrid. De assist komt op naam van Luka Modric.
90+2'
Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
Mikel Vesga (Athletic Club) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90'
Marco Asensio (Real Madrid) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Dani García (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Isco (Real Madrid).
88'
Vrije trap voor Athletic Club. Rodrygo (Real Madrid) hield Dani García vast en dat had de scheidsrechter gezien.
87'
Raphaël Varane (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Asier Villalibre (Athletic Club).
86'
Iker Muniain neemt de hoekschop voor Athletic Club. Hij dropt de bal centraal voor doel.