• home
 • video
 • pas verschenen

  Inspiratieloos Real Madrid raakt ook met Hazard niet voorbij Osasuna

  1. 78' - Verv. Jonathan Calleri door Ante Budimir
  2. 77' - Verv. Rubén García door Jony
  3. 75' - Verv. Luka Modric door Isco
  4. 75' - Verv. Eden Hazard door Mariano Díaz
  5. 66' - Verv. Marco Asensio door Federico Valverde

  Real Madrid heeft dure punten laten liggen op het veld van Osasuna, de voorlaatste in de stand. Ook Eden Hazard, die voor het eerst sinds november in de basis stond, kon niets forceren. Atletico blijft zo met 3 wedstrijden minder gespeeld aan de leiding staan.

  Eden Hazard kan weer glimlachen in 2021, want voor het eerst sinds november is de Rode Duivel blessurevrij. Zinedine Zidane twijfelde dan ook niet om zijn beste voorhoede tussen de lijnen te gooien: Hazard, Benzema en Asensio.

   

  Op papier oogt het mooi, maar op het licht besneeuwde veld van Osasuna leverde het minder vuurwerk op. Hazard toonde zich wel bedrijvig, maar twijfelde bij zijn beste mogelijkheid tussen een voorzet en een schot. Uiteindelijk schoot Real in de eerste 45 minuten zelfs niet op doel.

   

  De tweede helft leek beterschap te brengen met een schot van Asensio, maar meer kreeg Real niet klaar. Ook Hazard was na de pauze weggedeemsterd. Zidane probeerde met Fede Valverde de aanvalsmachine aan te zwengelen, maar zijn ingrepen hadden geen succes. 

   

  Hazard werd uiteindelijk na 75 minuten gewisseld, zonder doelpoging en zonder kansen te hebben gecreëerd. Ook vervangers Isco en Mariano konden de ban niet meer breken. Een doelpunt van Benzema werd nog afgekeurd voor buitenspel. 

   

  Atletico kan zo in zijn vuistje lachen, want met nog 3 inhaalwedstrijden voor de boeg heeft het nog altijd één puntje voorsprong op Real Madrid.

  Dit was misschien de knapste actie van Hazard:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Real Madrid is niet voorbij Osasuna geraakt. Een 0-0-gelijkspel is een goede weergave voor de ondermaatse prestaties van Real. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. De poppetjes gaan nog even aan het dansen omdat Casemiro te opzichtig gaat liggen in het strafschopgebied. Hij krijgt niets van de scheidsrechter. .
  4. Drie minuten extra. Real Madrid heeft nog 3 minuten om iets te forceren. Maar de voorbije 90 minuten doen weinig goeds vermoeden. . tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 90. Alweer afgekeurd. Karim Benzema ziet weer een doelpunt door de neus geboord, want opnieuw vergeet hij op de buitenspelval te letten. De Franse spits loopt net te veel vooruit. .
  6. tweede helft, minuut 88. Real Madrid heeft een slotoffensief nodig, maar het komt er niet echt uit. Kroos probeert een nieuwe aanval te lanceren. .
  7. tweede helft, minuut 87. Osasuna probeert. Thibaut Courtois heeft nog niet al te veel werk gehad, maar ziet nu toch nog eens een bal in zijn richting komen. Invaller Budimir probeert, zonder succes. .
  8. tweede helft, minuut 83. Mariano is wel goed ingevallen bij Real Madrid. Hij kan controleren in het strafschopgebied, maar krijgt meteen twee blokken aan zijn been. Zo is het moeilijk om nog op doel te besluiten. .
  9. tweede helft, minuut 82. Lucas Vazquez kan de bal nog net tegenhouden aan de hoekschopvlag en lijkt zo een kans te kunnen afdwingen. Tot Ramos een voorzet kan trappen... in de voeten van Aridane. .
  10. Statistiekje. Osasuna heeft al 5 keer geschoten richting doel, Real Madrid nog maar 7 keer. De Koninklijke domineert in balbezit, maar niet in doelpogingen. . tweede helft, minuut 80.