LaLiga EA Sports - speeldag 17 - 02/01/21 - 21:00
53'
Marco Asensio
53'
2 - 0

Real Madrid mag opnieuw proeven van de leidersplaats in La Liga. Het wipt (even) over stadsgenoot Atletico na een simpele 2-0-zege tegen Celta. Vazquez en Asensio zorgden voor de goals. Eden Hazard viel een kwartier voor het einde in, maar veel kon onze landgenoot niet meer doen in een wedstrijd die al lang beslist was.

Het drassige veld in de Spaanse hoofdstad kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede. Toch duurde het niet lang voor het net een eerste keer trilde.

Een goede redding op de lijn van Carvajal luidde een snelle tegenstoot van Real in, Vazquez rondde uiteindelijk aan de overkant af met zijn hoofd.

Na de perfecte start van de thuisploeg viel de wedstrijd helemaal stil. Pas twee minuten voor de rust kwam Real nog een keer dreigen. Het vluchtschot van Carvajal ging maar net naast.

Ook na de pauze begon de helft met een vroeg doelpunt. Murillo gaf de bal zomaar cadeau aan Modric, Asensio verdubbelde in de zestien.

De wedstrijd werd nadien vakkundig doodgemaakt door Real, dat opvallend gemakkelijk standhield zonder rots in de branding Ramos.

Benzema zocht nog twee keer de 3-0, maar scoren lukte niet meer. Ook voor Eden Hazard niet. Hij kreeg nog een dik kwartier van Zidane, maar echt in het stuk kwam de Rode Duivel niet meer voor.

Drie punten erbij voor Real, dat weer even leider is in Spanje met één punt voorsprong op stadsgenoot Atletico. Real speelde wel 3 wedstrijden meer dan Atletico.

De 2-0 van Asensio:

90+4'
Denis Suárez neemt de hoekschop voor RC Celta. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'

Het zit erop in Madrid. Real Madrid zet Celta eenvoudig opzij met 2-0 en is weer even leider in Spanje. Stadsgenoot Atletico Madrid komt morgen pas in actie en volgt op één punt.

90+3'

Nog een keer Courtois

Bijna valt er nog een eerredder uit de lucht. Courtois gaat goed plat op een hard schot van Baeza.

90+3'
Miguel Baeza (RC Celta) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Santi Mina (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Martin Ødegaard (Real Madrid).
90+1'
90+1'

90'

Benzema mikt hoog over

Karim Benzema, bijna onzichtbaar vandaag, komt nog een keer de zestien binnen na een knappe individuele actie. Zijn schot gaat hoog over.

90'
Karim Benzema (Real Madrid) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Brais Méndez (RC Celta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'

Casemiro plant zijn knie in de rug van Mina: geel voor de Braziliaan, maar die is zich van geen kwaad bewust.

87'
Real Madrid
87'
Casemiro (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'

De wedstrijd sleept zich nu echt wel naar het einde. De punten zijn al een tijdje binnen voor Real, dat weer even leider wordt in Spanje.