Real Madrid is weer even leider na zakelijke zege, Hazard valt kwartier in

  1. 42' - Geel - Renato Tapia
  2. 38' - Geel - Marco Asensio
  3. 10' - Geel - Brais Méndez
  4. 6' - Doelpunt - Lucas Vázquez (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  2. 87' - Geel - Casemiro
  3. 85' - Verv. Toni Kroos door Federico Valverde
  4. 85' - Verv. Luka Modric door Martin Ødegaard
  5. 85' - Verv. Dani Carvajal door Vinícius Júnior
  6. 84' - Geel - Dani Carvajal
  7. 74' - Verv. Marco Asensio door Eden Hazard
  8. 64' - Verv. Nolito door Miguel Baeza
  9. 53' - Doelpunt - Marco Asensio (2 - 0)
  10. 51' - Verv. Iago Aspas door Fran Beltran
  11. 50' - Geel - Nacho

  Real Madrid mag opnieuw proeven van de leidersplaats in La Liga. Het wipt (even) over stadsgenoot Atletico na een simpele 2-0-zege tegen Celta. Vazquez en Asensio zorgden voor de goals. Eden Hazard viel een kwartier voor het einde in, maar veel kon onze landgenoot niet meer doen in een wedstrijd die al lang beslist was.

  Het drassige veld in de Spaanse hoofdstad kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede. Toch duurde het niet lang voor het net een eerste keer trilde. 

   

  Een goede redding op de lijn van Carvajal luidde een snelle tegenstoot van Real in, Vazquez rondde uiteindelijk aan de overkant af met zijn hoofd.

   

  Na de perfecte start van de thuisploeg viel de wedstrijd helemaal stil. Pas twee minuten voor de rust kwam Real nog een keer dreigen. Het vluchtschot van Carvajal ging maar net naast. 

   

  Ook na de pauze begon de helft met een vroeg doelpunt. Murillo gaf de bal zomaar cadeau aan Modric, Asensio verdubbelde in de zestien.

   

  De wedstrijd werd nadien vakkundig doodgemaakt door Real, dat opvallend gemakkelijk standhield zonder rots in de branding Ramos. 

   

  Benzema zocht nog twee keer de 3-0, maar scoren lukte niet meer. Ook voor Eden Hazard niet. Hij kreeg nog een dik kwartier van Zidane, maar echt in het stuk kwam de Rode Duivel niet meer voor.

   

  Drie punten erbij voor Real, dat weer even leider is in Spanje met één punt voorsprong op stadsgenoot Atletico. Real speelde wel 3 wedstrijden meer dan Atletico.

  De 2-0 van Asensio:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in Madrid. Real Madrid zet Celta eenvoudig opzij met 2-0 en is weer even leider in Spanje. Stadsgenoot Atletico Madrid komt morgen pas in actie en volgt op één punt. .
  3. tweede helft, minuut 93. Nog een keer Courtois. Bijna valt er nog een eerredder uit de lucht. Courtois gaat goed plat op een hard schot van Baeza. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Real Madrid, Mariano Díaz erin, Karim Benzema eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Benzema mikt hoog over. Karim Benzema, bijna onzichtbaar vandaag, komt nog een keer de zestien binnen na een knappe individuele actie. Zijn schot gaat hoog over. .
  6. tweede helft, minuut 87. Casemiro plant zijn knie in de rug van Mina: geel voor de Braziliaan, maar die is zich van geen kwaad bewust. .
  7. Gele kaart voor Casemiro van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd sleept zich nu echt wel naar het einde. De punten zijn al een tijdje binnen voor Real, dat weer even leider wordt in Spanje. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Federico Valverde erin, Toni Kroos eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Martin Ødegaard erin, Luka Modric eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Dani Carvajal eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Ook Vinicius mag nog even meespelen van Zidane. Vazquez, Carvajal en Modric mogen gaan rusten. .
  13. Gele kaart voor Dani Carvajal van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 84
  14. tweede helft, minuut 82. Eden Hazard glijdt weg in de eigen zestien, maar krabbelt meteen weer recht. Hij lijkt er nog iets van te willen maken. .
  15. tweede helft, minuut 80. Oog tien minuten op de klok en Zidane wisselt nu a volonté. Odegaard en Valverde maken zich klaar om in te vallen. .
  16. tweede helft, minuut 76. Tapia levert de bal zomaar in, maar het loopt fout bij Benzema. De Fransman heeft niet zijn beste wedstrijd achter de rug. .
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Real Madrid, Eden Hazard erin, Marco Asensio eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Daar is Hazard! Eden Hazard krijgt nog een dik kwartier van Zidane, hij komt in de plaats van Asensio. Kan de Belg zich daarin onderscheiden? .
  19. tweede helft, minuut 70. Thibaut Courtois is voorlopig werkloos in de tweede helft. Het staat heel goed bij de thuisploeg en Celta geraakt er niet door. .