• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Historische goal Messi levert Barcelona maar puntje op tegen Valencia

  1. 45+7' - Geel - Álex Blanco
  2. 45+4' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 1)
  3. 45+4' - Geel - José Luis Gayá
  4. 42' - Verv. Yunus Musah door Álex Blanco
  5. 29' - Doelpunt - Mouctar Diakhaby (0 - 1)
  6. 13' - Geel - Antoine Griezmann
  1. 90+2' - Geel - Clément Lenglet
  2. 90+1' - Geel - Jordi Alba
  3. 90' - Verv. Denis Cheryshev door Lee Kang-In
  4. 87' - Verv. Gonçalo Guedes door Manu Vallejo
  5. 86' - Verv. Pedri door Miralem Pjanic
  6. 79' - Verv. Philippe Coutinho door Clément Lenglet
  7. 73' - Verv. Antoine Griezmann door Francisco Trincão
  8. 69' - Doelpunt - Maximiliano Gómez (2 - 2)
  9. 56' - Geel - Óscar Mingueza
  10. 52' - Doelpunt - Ronald Araújo (2 - 1)

  Barcelona is er tegen Valencia niet in geslaagd om een derde competitiezege op rij te behalen. Lionel Messi pakte wel een een zoveelste record, maar moest ook vrede nemen met een gelijkspel.

  Barça had na een wankele seizoensstart twee zeges op rij kunnen boeken. De bevestiging tegen Valencia liet echter op zich wachten: de thuisploeg begon overtuigend aan de partij, maar gaf gaandeweg steeds meer ruimte weg.

   

  Guedes en Gaya lieten nog kansen onbenut, maar de derde keer was wel de goede keer voor Valencia. Diakhaby had een Frans vredesverdrag gesloten met Griezmann en kreeg vrije baan bij een corner om binnen te koppen.

   

  Het had er halfweg nog benarder kunnen uitzien voor Barça, maar Maxi Gomez vergat te verdubbelen. Aan de overzijde was het na een knotsgekke fase wel raak. De rode kaart voor Gaya werd door de VAR nog omgezet in geel, maar de strafschop werd niet geschrapt. 

   

  Messi faalde verrassend vanaf elf meter, maar kon dankzij een afgeweken voorzet toch nog scoren. Een kopbaldoelpunt zowaar voor zijn 643e goal voor Barcelona, een evenaring van het record van Pele bij Santos.

  Barcelona geeft voorsprong nog uit handen

  De onverwachte gelijkmaker had Barcelona tijdens de pauze wat vertrouwen gegeven. Valencia werd achteruit geduwd, een mooie schaarbeweging van Ronald Araujo leverde de thuisploeg het voordeel op: 2-1.

   

  Een 9 op 9 leek in de maak voor de Catalanen, want nu moest Valencia zijn stelling wel verlaten en kwam er eindelijk wat ruimte voor Barça. Maar één tegenprik volstond nu wel voor de bezoekers om toe te slaan. Gomez kwam te eenvoudig voor zijn mannetje om Ter Stegen een tweede keer te vloeren.

   

  Barcelona laat zo de kans liggen om zich weer in de top 4 te nestelen. De achterstand op koploper Atletico, dat nog een wedstrijd moet inhalen, bedraagt nu 8 punten.

  Messi evenaart record van Pele: 643 goals voor één club

  Araujo slaat knap toe

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Een historisch doelpunt van Lionel Messi levert Barcelona maar een punt op. Valencia kwam nog op gelijke hoogte en gunt de Catalanen geen derde zege op rij. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Nog 3 minuten. Barcelona heeft nog 3 minuten om alsnog te winnen. Een puntje dat de Catalanen weinig helpt in het klassement. . tweede helft, minuut 92.
  4. Gele kaart voor Clément Lenglet van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 91. Domenech komt wat onorthodox uit, maar heeft wel de bal mee. De Valencia-doelman lijkt het bij 2 tegendoelpunten te willen houden. .
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Valencia CF, Lee Kang-In erin, Denis Cheryshev eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Invaller Pjanic haast zich naar het strafschopgebied om nog mee te kunnen koppen, maar de vrije trap van Messi belandt in de armen van Domenech. Het lijkt een net-nietverhaal te worden voor Barça. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Valencia CF, Manu Vallejo erin, Gonçalo Guedes eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij FC Barcelona, Miralem Pjanic erin, Pedri eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Ook een lage schuiver met rechts van Messi levert geen doelpunt op. Barcelona probeert wel in het slot, maar veel succes hebben ze niet. .
  12. tweede helft, minuut 83. Over de muur. Barcelona heeft al betere vrije trappen genomen in zijn leven. De bal gaat over en naast de kooi van Domenech. .
  13. tweede helft, minuut 82. Messi versiert een vrije trap in het halve maantje. Is dit de kans voor de Argentijn om Barcelona de overwinning te bezorgen? .
  14. tweede helft, minuut 81. Barcelona beukt nog eens op de muur van Valencia. Maar waarom Coutinho werd gewisseld voor Lenglet voor het slotoffensief, valt moeilijk te verklaren. Pjanic was een betere keuze geweest. .
  15. tweede helft, minuut 79. Coutinho scoort bijna. Coutinho komt goed naar binnen en zoekt de verste hoek, maar de bal gaat weg van de goal. .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij FC Barcelona, Clément Lenglet erin, Philippe Coutinho eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Mingueza, die zich daarnet te gemakkelijk liet aftroeven bij de gelijkmaker, probeert zijn foutje recht te zetten. Zijn kopbal gaat naast. .
  18. tweede helft, minuut 77. Nog kwartier. Barcelona heeft nog een kwartier om toch nog een driepunter te pakken. Koeman probeert het met Trincao in de plaats van een bleke Griezmann. .
  19. tweede helft, minuut 75. Valencia leek met zijn geluk te spelen met de gemorste kansen, maar Barcelona moet nu toch weer aan de bak. Kan het toch nog een derde zege op rij uit de brand slepen? .
  20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij FC Barcelona, Francisco Trincão erin, Antoine Griezmann eruit