• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real Madrid geeft Zidane wat ademruimte met nipte zege in Sevilla

  1. 44' - Geel - Toni Kroos
  1. 89' - Geel - Vinícius Júnior
  2. 80' - Verv. Diego Carlos door Oussama Idrissi
  3. 76' - Geel - Nemanja Gudelj
  4. 66' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  5. 64' - Verv. Ivan Rakitic door Youssef En-Nesyri
  6. 64' - Verv. Luuk de Jong door Suso
  7. 64' - Verv. Jordán door Nemanja Gudelj
  8. 60' - Geel - Luka Modric
  9. 55' - Own goal - Yassine Bono (0 - 1)
  55'Yassine Bono0 - 1

  Real Madrid weet na een pijnlijke 1 op 9 weer wat winnen is in de Spaanse competitie. Vinicius bezorgde coach Zinedine Zidane een broodnodige, maar weinig overtuigende overwinning. Voor het eerst in 7 wedstrijden kon Thibaut Courtois ook nog eens de nul houden

  Geen doelpunten in matige eerste helft

  Na de kwakkelprestaties van Real Madrid de afgelopen weken in de competitie en in de Champions League was de druk op coach Zinedine Zidane hoog opgelopen in de Spaanse hoofdstad. In de wandelgangen werd er al gefluisterd dat enkel een driepunter op het veld van concurrent Sevilla het vel van de Fransman nog kon redden.


  Die boodschap leek Real goed begrepen te hebben. Na een minuut kwam Vinicius al dicht bij de openingstreffer, maar de Braziliaan trapte rakelings voorlangs. Niet veel later leek Sevilla-doelman Bono de tegenploeg zelfs een helpende hand aan te reiken, maar Benzema en opnieuw Vinicius konden niet profiteren van zijn flater.


  In een eerste helft die niet veel om handen had, kon Real nog één keer gevaarlijk zijn. In minuut 37 liet Vinicius een voorzet van Vazquez goed door, waardoor Benzema vrij mocht aanleggen. Bono toonde zich nu in positieve zin en ranselde de plaatsbal uit zijn rechterhoek. Rusten geblazen bij een brilscore.

  Benzema kon net niet profiteren na een vroege flater van Bono.

  Vinicius schenkt zijn coach genade

  Vlak na de pauze kwam Sevilla voor het eerst de neus aan het venster steken, maar Courtois stond pal op de knappe omhaal van De Jong. Niet veel later viel het doelpunt aan de overkant. Na een goede combinatie, tikte Vinicius via doelman Bono de openingstreffer tegen de touwen, Zidane kon opgelucht ademhalen.


  Met de voorsprong op zak begon Real meer en meer in te zakken. De landskampioen voetbalde niets meer bij elkaar en liet Sevilla een slotoffensief op poten zetten. Gudelj en Ocampos kwamen nog dicht bij de gelijkmaker, maar een volwassen Real hield stand.


  Met de zege tegen Sevilla schenken Los Blancos coach Zidane opnieuw wat ademruimte. Real springt zo naar de derde plek in La Liga, op vier punten van leider Sociedad. "Reddingsoperatie Zidane" is voor de Fransman alvast goed begonnen.

  Na 4 minuten profiteerde Vinicius niet van de blunder van Bono:

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 10. Volwassen Real wint van Sevilla. Real heeft zichzelf en coach Zidane opnieuw wat ademruimte geschonken met een zege tegen Sevilla. Een doelpunt van Vinicius na de rust volstond voor de Madrilenen, die niet echt overtuigden. Sevilla kwam nog fel aandringen in het slot, maar de 0-1 bleef op het bord. .
  2. tweede helft, minuut 94. Courtois plukt nog eens een hoge voorzet uit de lucht. De zege is binnen voor Real. Zidane zal opgelucht adem halen. .
  3. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. Kan Sevilla nog toeslaan in het slot of houdt Real stand? .
  5. Gele kaart voor Vinícius Júnior van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 87. Courtois houdt Real recht. Na De Jong daarstraks is het nu Ocampos die uitpakt met een knappe omhaal. Courtois gaat echter goed neer en duwt de bal uit zijn kooi. Real komt niet meer onder de druk van Sevilla uit. .
  7. tweede helft, minuut 83. Het spel bij Real is sinds het doelpunt van Vinicius niet meer om aan te zien, maar op de inzet van de spelers kan niets aangemerkt worden. De landskampioen vecht voor wat het waard is. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sevilla, Oussama Idrissi erin, Diego Carlos eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Suso bijna met een wereldgoal. Real bibbert en beeft. Suso pakt uit met een weergaloze dribbel en pakt vanop zo'n 25 meter uit met een schitterende plaatsbal. Courtois is geklopt, maar de bal vliegt nipt voorbij de linkerwinkelhaak.  .
  10. Gele kaart voor Nemanja Gudelj van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 76
  11. tweede helft, minuut 74. Gudelj straft laks Real bijna af. Sevilla krijgt een vrije trap aan de rand van de zestien, nadat Nacho op de hak van Ocampos gaat staan. Invaller Gudelj zet zich achter de bal en trapt goed, maar het leer vliegt aan de foute kant van de paal over de achterlijn. Real speelt met vuur. .
  12. tweede helft, minuut 72. Real is al een tijdje in de verdediging gedwongen. Met een 0-1-voorsprong zijn de Madrilenen echter verre van gerust. Krijgen we nog een spannend slotkwartier? .
  13. tweede helft, minuut 69. Het doelpunt heeft Real niet meteen beter doen voetballen. Sevilla heeft een tweede adem gevonden en drukt de Madrilenen voorlopig weg. Doelkansen blijven voorlopig wel nog uit. .
  14. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Rodrygo eruit
  15. tweede helft, minuut 64. Lopetegui grijpt in. Sevilla-coach Lopetegui beseft dat het niet echt gesmeerd loopt en grijpt in met een drievoudige wissel. De Jong, Rakitic en Jordan gaan rusten, En-Nesyri, Suso en Gudelj komen erin. .
  16. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Sevilla, Youssef En-Nesyri erin, Ivan Rakitic eruit
  17. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Sevilla, Suso erin, Luuk de Jong eruit
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Sevilla, Nemanja Gudelj erin, Jordán eruit
  19. Gele kaart voor Luka Modric van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 60
  20. tweede helft, minuut 57.