Ga naar de inhoud

VIDEO: FC Barcelona blijft op de dool na nieuw defensief geklungel

Cádiz CF
einde
2-1
FC Barcelona
  1. 61' - Geel - Clément Lenglet
  2. 80' - Verv. Jens Jønsson door Augusto Fernández
  LaLiga EA Sports - speeldag 12 - 05/12/20 - 21:01
  homeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime

  FC Barcelona geraakt in de Spaanse competitie maar niet uit het sukkelstraatje. Barça verloor vanavond met 2-1 bij Cadiz. In het klassement trappelt het ter plaatse op de 7e stelling.

  Na de zeges van Real Madrid en Atletico Madrid in de vooravond wilde FC Barcelona de achterstand op de grootmachten uit de Spaanse hoofdstad niet nog wat meer zien oplopen, maar de Catalanen schoten zichzelf in de voet.

   

  Cadiz tikte de 0 snel van het scorebord, al was dat vooral de verdienste van de bezoekers.

   

  Mingueza dwong met een ongelukkige kopbal ploegmakker en doelman Ter Stegen tot een prima redding op een corner, Alvaro gaf het beslissende tikje over de doellijn.

   

  Net voor het uur klaarde de hemel een beetje op voor Barcelona, met dank aan de thuisploeg. Alcala verschalkte zijn eigen keeper: 1-1.

   

  De vreugde van de gasten was van korte duur: enkele minuten later ging de defensie van Barcelona weer gruwelijk in de fout.

   

  Lenglet sprong veel te laks om met een inworp, Ter Stegen en De Jong konden die nonchalance niet meer uitwissen: Negredo, een minuutje op het veld, strafte de flater af.

   

  Cadiz gaf de zege niet meer uit handen en wipt de top 5 binnen. De revelatie klopte eerder dit seizoen ook al Real Madrid.

   

  Barcelona blijft na deze 4e nederlaag kleven op de 7e plaats en heeft al een achterstand van 12 punten op leider Atletico Madrid.

  Het openingsdoelpunt:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Met deze blunder werd de match beslist:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Fase per fase