• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Inschattingsfout Courtois kost Real Madrid punten tegen Villarreal

  1. 2' - Doelpunt - Mariano Díaz (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Toni Kroos
  2. 90+1' - Geel - Yéremi Pino
  3. 89' - Verv. Moi Gómez door Takefusa Kubo
  4. 89' - Verv. Mario Gaspar door Rubén Peña
  5. 85' - Verv. Mariano Díaz door Marco Asensio
  6. 76' - Doelpunt strafschop - Gerard (1 - 1)
  7. 68' - Geel - Nacho
  8. 65' - Verv. Martin Ødegaard door Isco
  9. 65' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  10. 62' - Verv. Manu Trigueros door Pervis Estupiñán
  11. 61' - Verv. Alfonso Pedraza door Yéremi Pino
  12. 61' - Verv. Carlos Bacca door Samuel Chukwueze
  76' Gerard1 - 1

  Real Madrid heeft twee punten laten liggen op het veld van Villarreal. De gretige bezoekers hadden de wedstrijd onder controle, maar een strafschopfout van Courtois kwam hen duur te staan. Eden Hazard speelde een uur mee, maar kon niet echt zijn stempel drukken.

  Real Madrid durft al eens ongeïnspireerd aan een wedstrijd te beginnen, maar tegen Villarreal, de sensatie in Spanje, ging de voet meteen op het gaspedaal. De bezoekers begonnen gretig en werden na 2 minuten al beloond.

   

  De lijnrechter zwaaide met zijn vlag tijdens de eerste Madrileense aanval, maar trok zijn beslissing weer in. Gelegenheidsaanvaller Mariano Diaz maakte van de verwarring bij de defensie gebruik om meteen toe te slaan. Een klaagzang van Villarreal en een tweede opinie van de VAR mochten niet baten: 0-1.

   

  De snelle openingstreffer nam meteen alle druk van de schouders van Real. Eden Hazard voelde zich na twee weken binnenzitten door corona een pak beter in de buitenlucht. De Rode Duivel bracht aanvallende impulsen, maar creëerde in een uur geen kansen. 

  Courtois komt te laat met tussenkomst

  Villarreal kwam voor de rust wel nog eens piepen, maar verder dan een kopbal van de vrijstaande Parejo kwam het niet. Ook na de pauze had Real Madrid de touwtjes weer stevig in handen. Het enige wat nog ontbrak: een veilige voorsprong.

   

  Dat gaf ook Villarreal-coach Unai Emery nog hoop. Met een legertje invallers gaf hij zijn ploeg wat meer tanden. Gerard Moreno en Dani Parejo deden de balans kantelen met twee waarschuwingsschoten.

   

  En bij een slimme steekbal op Chukwueze was Courtois gezien. De Rode Duivel aarzelde even en kwam uiteindelijk te laat met zijn tussenkomst: strafschop. Moreno liet de gelijkmaker vanaf elf meter niet liggen.

   

  Het geplaagde Real Madrid laat nu al voor de vierde keer punten liggen in La Liga en krijgt maar geen lijn in zijn prestaties. Villarreal blijft indruk maken met een tweede plek.

  De lijnrechter ging in de fout bij het openingsdoelpunt:

  Maar Courtois gaat in de fout:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Real Madrid laat dure punten liggen op het veld van Villarreal na een inschattingsfout van Courtois. De strafschop zal nog even door het hoofd spoken van de Rode Duivel. .
  3. Gele kaart voor Toni Kroos van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Kubo maakt het niet af. Villarreal laat de winnende treffer liggen. Take Kubo kan Courtois wel op het verkeerde been zetten, maar er staan nog te veel verdedigers van Real om zijn poging op te vangen. De Japanner had het hoofd koel moeten houden. .
  5. Gele kaart voor Yéremi Pino van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. Vinicius is nog bijna de reddende engel voor Real met een goede pass op Modric, maar Asenjo komt nog net op tijd tussen. .
  7. tweede helft, minuut 89. Take Kubo krijgt nog enkele minuten om Villarreal aan een overwinning te helpen. Kan de Japanner nog iets doen met de instructies van Emery? .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Villarreal CF, Takefusa Kubo erin, Moi Gómez eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Villarreal CF, Rubén Peña erin, Mario Gaspar eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Invaller Asensio werkt zich nog in het zweet om Real de drie punten te bezorgen. Hij komt te laat om de bal voor de neus van Estupinan in doel te glijden.  .
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Mariano Díaz eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Het leger invallers heeft Villarreal een heel ander gelaat gegeven. Plots komt Real Madrid vaak in de problemen. Gerard Moreno komt nog maar eens dreigen in het strafschopgebied. .
  13. tweede helft, minuut 81. Modric probeert de Real Madrid-trein weer op de sporen te krijgen voor een slotoffensief. Maar het is Villarreal dat de bal opeist. .
  14. tweede helft, minuut 79. Real Madrid had lang de controle, maar creëerde te weinig gevaar. Nu dreigt het nog maar eens tegen puntenverlies aan te lopen in La Liga. Ook Zidane ziet de bui al hangen. .
  15. tweede helft, minuut 77. Moreno blijft rustig. De inschattingsfout van Courtois komt Real Madrid duur te staan. Gerard Moreno faalt niet vanaf elf meter, ook al zit Courtois in de juiste hoek. .
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 76 door Gerard van Villarreal CF. 1, 1.
  17. tweede helft, minuut 75. Strafschop voor Villarreal. Thibaut Courtois aarzelt even om uit te komen en komt zo te laat op Chukwueze. Strafschop voor de thuisploeg.  .
  18. tweede helft, minuut 72. Het is even alle hens aan dek bij Real, want Villarreal duwt stevig het gaspedaal in. De invallers hebben de thuisploeg wat meer tanden gegeven. .
  19. tweede helft, minuut 71. Madrid speelt met vuur. Real Madrid heeft het nagelaten om de score te verdubbelen en speelt nu met vuur. Een inlopende Parejo plaatst de bal gelukkig voor Courtois buiten het kader. Villarreal heeft nu wel genoeg waarschuwingen gegeven. .