3 - 1
63'
63'
4 - 1

Real Madrid zal zich nog een tijdje zijn uitstap naar Valencia dit seizoen herinneren. In een match die je gezien moet hebben om het te geloven, kwam Real 0-1 voor, maar verloor uiteindelijk met 4-1. Tot overmaat van ramp moest Benzema geblesseerd naar de kant.

Valencia leidt aan de rust tegen de gang van het spel in

Valencia is dit seizoen (na een zomer van uitverkoop van sterkhouders) een ploeg uit de middenmoot. Het kon voor de komst van Real nog maar twee keer winnen in de competitie. En dat zag je zeker in de eerste helft tegen de Madrilenen.

Real domineerde eigenlijk de hele wedstrijd. In de eerste helft ging dat gepaard met snelle en vlotte combinaties. Die druk werd Valencia te veel. Benzema scoorde knap en verdiend de 0-1. Lang duurde het feest niet, want uit de lucht kwam een penalty vallen. Een voorzet van Gaya kwam op de uitgestoken arm van Vazquez en dus was de penalty terecht.

Naar het beeld van de match gebeurden bizarre dingen daarna. Courtois redde de poging van Soler, die trapte in de rebound op de paal en Musah scoorde dan toch nog. De VAR keurde de goal af omdat Musah te snel in het strafschopgebied stond en Soler mocht opnieuw beginnen. Toch 1-1.

Real bleef een klasse beter, maar nu was het Varane die raar begon te doen. Hij duwde een voorzet over Courtois. De VAR zag dat de bal helemaal over de lijn was. Het was de tweede owngoal voor Varane in zijn laatste 5 matchen: 2-1.

Marcelo en Ramos verdrinken het kalf voor Real

Voor Real leek er bij het begin van de tweede helft nog geen man overboord, gezien het beter speelde dan Valencia. Maar Marcelo en Ramos duwden die man wel eigenhandig over boord.

Marcelo ging te wild in op Gomez en Ramos duwde de bal weg met zijn arm. Beide acties waren in het strafschopgebied en twee keer was het logisch dat de bal op de stip ging.

Soler scoorde zo een hattrick vanop de penaltystip. Een zeldzaamheid, maar niet uniek in de Spaanse geschiedenis. Courtois kon zich bij geen enkele tegengoal iets aanwrijven.

Het kalf was verdronken. Real bleef wel aanvallen, maar was zodanig aangeslagen dat er geen lijn meer zat in het spel. Tot overmaat van ramp moest Benzema nog naar de kant. Hij leek zich geblesseerd te hebben in de liesstreek. Zo een avond werd het voor Zidane en Real.

90+7'

Laatste fluitsignaal

Real beleeft een horroravond waarin alles leek tegen te zitten in de eerste helft, maar het in de tweede helft te zwak was om zich te herpakken. Thibaut Courtois slikte 4 goals, al kon hij zichzelf weinig kwalijk nemen.

90+4'
Sergio Ramos (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hugo Guillamón (Valencia CF).
90+3'
Hoekschop voor Real Madrid. Martin Ødegaard trapt die naar de tweede paal.
90+3'

Nog twee kansen voor Mariano

Toch nog twee kansen voor Real, maar het schot van Mariano wordt eerst gestopt door doelman Domenech en meteen daarna kopt de jonge aanvaller naast.

90+3'
Mariano Díaz (Real Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
Daniel Wass (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcelo (Real Madrid).
90+1'

Zes minuten extra

Real blijft aanvallen, maar eigenlijk zit er weinig dreiging in die aanvallen. Er komen wel nog 6 minuten bij, maar een mirakel hangt niet in de lucht. Valencia verdedigt zich met hand en tand.

90+1'
Mariano Díaz (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
Luka Jovic (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
Rodrygo (Real Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+1'
Hoekschop voor Real Madrid. Luka Modric trapt die naar de tweede paal.
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'
Luka Jovic (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jason (Valencia CF).
87'
87'
Toni Lato (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcelo (Real Madrid).