Barcelona lijdt opnieuw puntenverlies na blunder van doelman Neto

  1. 44' - Geel - Sergio Busquets
  2. 44' - Geel - Clément Lenglet
  3. 41' - Verv. Ximo Navarro door Martin Aguirregabiria
  4. 39' - Geel - Lionel Messi
  5. 31' - Doelpunt - Luis Rioja (1 - 0)
  6. 22' - Geel - Deyverson
  7. 15' - Geel - Jota
  1. 87' - Geel - Rubén Duarte
  2. 78' - Verv. Ansu Fati door Martin Braithwaite
  3. 72' - Verv. Tomás Pina door Adrián Marín
  4. 72' - Verv. Luis Rioja door Manu Garcia
  5. 69' - Verv. Jordi Alba door Sergiño Dest
  6. 63' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 1)
  7. 62' - Geel 2 - Jota
  8. 58' - Verv. Edgar door Tomás Tavares
  9. 57' - Verv. Deyverson door Joselu

  Tegen Alaves is Barcelona blijven steken op een 1-1-gelijkspel. Griezmann wiste een blunder van doelman Neto uit. Maar de winning goal maken tegen 10 man lukte niet meer.

  Bekijk de blunderende Neto

  Alaves-doelman Pacheco houdt Barcelona van winning goal

  Barcelona trok met 7 op 15 naar het Baskenland. Een zege was dus broodnodig om Real Madrid niet te ver te laten weglopen.

   

  Na 10 minuten kreeg de jarige Fati (18) de uitgelezen kans om Barcelona op het goede pad te brengen. Maar oog in oog met de doelman legde Fati de bal naast de kooi.

   

  Bij een terugspeelbal van Piqué ging Barça-doelman Neto op het halfuur gruwelijk in de fout. Hij liet de bal door zijn benen gaan. Rioja was goed gevolgd om het geschenkje met beide handen uit te pakken.

   

  Alaves verloor Jota na een tweede gele kaart. En nauwelijks 2 minuten later legde Griezmann de bal al over doelman Pacheco binnen. 

   

  Barcelona had nog een halfuur om de winning goal te maken tegen 10 man. Het regende kansen, maar Messi, Dest, Pjanic en Piqué beten hun tanden allemaal stuk op de doelwachter van Alaves.

   

  Zo lijdt Barcelona voor de 4e match op een rij puntenverlies. De kloof met leider Real bedraagt al 8 punten, Barcelona heeft wel een match minder gespeeld.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! .
  3. tweede helft, minuut 93. Een plaatsbal van Messi gaat een tweetal meter naast. Koeman ziet het met lede ogen aan. .
  4. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Het slechte nieuws voor Barcelona: de 90 minuten zijn volgemaakt. Het goede nieuws: ze krijgen nog 5 minuten extra speeltijd om de zege binnen te halen. .
  5. Gele kaart voor Rubén Duarte van Deportivo Alavés tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 87. Pacheco houdt Alaves overeind. Barcelona komt 4 keer dreigen in 1 minuut! Eerst met Dest, maar Pacheco brengt redding. Ook Pjanic en Piqué stuiten op de doelman en de defensie. .
  7. tweede helft, minuut 85. Messi trapt binnen via de paal, maar hij stond een metertje buitenspel. Ronald Koeman staart even naar de grond. Verliest hij weer punten in La Liga? .
  8. tweede helft, minuut 83. De tijd tikt onverbiddelijk weg voor Barça. De 10 Alaves-spelers geraken niet meer over de middellijn. Barcelona zoekt naar openingen. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij FC Barcelona, Martin Braithwaite erin, Ansu Fati eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Fati trapt de bal te centraal naar doel en dat is meteen zijn laatste wapenfeit in deze match. De jarige spits wordt gewisseld voor Braithwaite. .
  11. tweede helft, minuut 76. Bijna komt Barcelona weer op achterstand door een terugspeelbal. Sergi Roberto speelt kort terug op Neto, die onder druk wordt gezet door een Alaves-speler. Neto trapt net op tijd weg. .
  12. tweede helft, minuut 75. De druk van Barcelona is bijna niet meer te harden voor de thuisploeg. Messi en co hebben nog een kwartier om de winning goal op het scorebord te zetten. .
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Deportivo Alavés, Adrián Marín erin, Tomás Pina eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Deportivo Alavés, Manu Garcia erin, Luis Rioja eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Griezmann scoort opnieuw, maar goal afgekeurd. Nog geen 10 minuten na de gelijkmaker bouwt Griezmann opnieuw een feestje. Maar Trincão, de man van de assist, stond buitenspel. De VAR had dat in de gaten. .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij FC Barcelona, Sergiño Dest erin, Jordi Alba eruit
  17. tweede helft, minuut 65. Messi bijna erop en erover. Barcelona ruikt bloed. Messi komt oog in oog met doelman Pacheco, die de plaatsbal met zijn vingertoppen wegtikt. .
  18. tweede helft, minuut 63. Griezmann maakt gelijk. Barcelona heeft de gelijkmaker te pakken! Na matig verdedigen van Alaves komt de bal voor de voeten van Griezmann. Hij lobt over de doelman binnen. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Antoine Griezmann van FC Barcelona. 1, 1.