Uitgerekend nieuwkomer Cadiz smeert Real Madrid eerste nederlaag aan

  1. 34' - Geel - Sergio Ramos
  2. 16' - Doelpunt - Anthony Lozano (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Eder Militao
  2. 86' - Verv. Jens Jønsson door Jairo Izquierdo
  3. 86' - Verv. Álex door Augusto Fernández
  4. 81' - Verv. Álvaro Negredo door Álvaro
  5. 78' - Verv. Toni Kroos door Luka Jovic
  6. 78' - Verv. Toni Kroos door Luka Jovic
  7. 76' - Verv. José Mari door Jon Ander Garrido

  Real Madrid heeft thuis een blauwtje gelopen tegen Cadiz. De promovendus vergalde de jubileumwedstrijd van coach Zinedine Zidane door Rode Duivel Thibaut Courtois al na een kwartier te verschalken.

  Real Madrid had dit seizoen nog niet verloren, maar dat kon de moeizame prestaties van de Koninklijke niet verhullen. De drie overwinningen op rij kwamen er niet zonder slag of stoot.

   

  Ook tegen Cadiz had Real moeite om dominant te zijn. Na een kwartier moest Thibaut Courtois zich al gewonnen geven. Een kopbal van Alvaro Negredo belandde voor de voeten van Anthony Lozano, die knap afwerkte.

   

  Zinedine Zidane, die zijn 150e wedstrijd als hoofdtrainer van Real vierde, greep resoluut in bij de rust. Isco, Ramos, Modric en Vazquez moesten op de (straf?)bank gaan zitten, Valverde, Militao, Casemiro en Asensio moesten voor de ommekeer zorgen.

   

  Maar Real beet zijn tanden stuk op Cadiz. De gelijkmaker van de vijfde invaller - Luka Jovic - werd afgekeurd voor buitenspel. Courtois slikt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen met Real. (lees voort onder tweet)

  Zidane: "Cadiz speelde met meer enthousiasme"

  Zidane had dus alle redenen om ontevreden te zijn. Hij gaf na de match mee dat zijn team gerust 2 of 3 goals hadden kunnen incasseren in een chaotisch begin. "Zij speelden met meer tempo en meer enthousiasme dan wij. Er zijn geen excuses. We speelden een slechte wedstrijd en moeten Cadiz feliciteren."

   

  "We hadden het van bij de start moeilijk. De manier waarop we begonnen, zat me het meest dwars. Daarna hadden we moeite om kansen te creëren, maar dat was het gevolg van onze slechte start." Real schoot maar 2 keer tussen de palen, Cadiz 5 keer.

   

  Het was de eerste competitienederlaag sinds maart (vlak voor de coronapauze, 2-1 bij Real Betis) en de eerste thuisnederlaag sinds mei 2019, 0-2 tegen Betis. 

   

  Cadiz komt nu naast Real Madrid met 10 punten, maar leider Real heeft nog een match te goed. "Deze match zal geen grote impact op ons hebben", meent Zidane. "We zullen oplossingen zoeken. Maar meer dan 3 punten hebben we niet verloren. We denken nu al aan de volgende match."

  Fase per fase