LaLiga EA Sports - speeldag 5 - 04/10/20 - 21:01
10'
Philippe Coutinho
10'
1 - 1

Barcelona heeft niet zijn beste avond achter de rug. In de afsluiter van de 5e speeldag in Spanje bleef het team op een gelijkspel steken tegen Europa League-winnaar Sevilla. Meteen het eerste puntenverlies voor coach Ronald Koeman als Barcelona-coach.

Na competitiezeges tegen Villarreal (4-0) en Celta de Vigo (3-0) stond Ronald Koeman voor zijn eerste grote test. Europa League-winnaar Sevilla kwam over de vloer in Camp Nou.

De wedstrijd draaide uit op een draw: 1-1. De twee doelpunten vielen al in het openingskwartier.

Eerst legde de Nederlandse Barcelona-speler Frenkie de Jong de bal per ongeluk in de voeten van zijn landgenoot Luuk de Jong: 0-1. Snel daarna maakte Coutinho zijn eerste Barcelona-goal sinds hij terug is uit München.

Kansen kwamen er nog, doelpunten niet. Ook niet van Lionel Messi. De sterspeler scoorde voor een keer niet tegen Sevilla.

Ei zo na werd het 1-2 toen de jonge Barcelona-verdediger Araujo de bal niet goed weg kreeg. Hij mikte het ding op de eigen deklat.

In de stand volgen Barcelona en Sevilla op 3 punten van leider Real Madrid, maar allebei hebben ze nog een wedstrijd te goed.

Lionel Messi
Lionel Messi scoort een keer niet.

90+4'
Lionel Messi (FC Barcelona) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Sergi Roberto (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Redding van Bono (Sevilla), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Francisco Trincão (FC Barcelona) haalt uit met zijn linker...
90+1'

87'
Gerard Piqué (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jules Koundé (Sevilla).
87'
87'
Nemanja Gudelj (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Frenkie de Jong (FC Barcelona).
86'
Oliver Torres (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gerard Piqué (FC Barcelona).
85'
Carlos Fernández (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Miralem Pjanic (FC Barcelona).
84'
84'
Jordán (Sevilla) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lionel Messi (FC Barcelona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.