• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Video: Wereldsave Courtois en Panenka Ramos bezorgen Real de zege

  1. 45+1' - Verv. Toni Kroos door Luka Modric
  2. 42' - Geel - Dani Carvajal
  3. 40' - Geel - Guido Rodríguez
  4. 37' - Doelpunt - William Carvalho (2 - 1)
  5. 35' - Doelpunt - Aïssa Mandi (1 - 1)
  6. 14' - Doelpunt - Federico Valverde (0 - 1)
  7. 12' - Geel - Emerson Aparecido
  8. 12' - Geel - Emerson Aparecido
  1. 90+1' - Geel - Aïssa Mandi
  2. 84' - Geel - Sergio Canales
  3. 82' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (2 - 3)
  4. 81' - Geel - Marc Bartra
  5. 73' - Verv. Nabil Fekir door Loren Morón
  6. 72' - Verv. Luka Jovic door Borja Mayoral
  7. 69' - Verv. Antonio Sanabria door Martín Montoya
  8. 67' - Rood - Emerson Aparecido
  9. 63' - Verv. Joaquín door Tello
  10. 53' - Geel - Luka Modric
  11. 48' - Own goal - Emerson Aparecido (2 - 2)

  Real Madrid heeft de moeilijke verplaatsing naar Betis Sevilla tot een goed einde gebracht. Real werd geholpen door een owngoal én rode kaart van Emerson, maar ook door een sterk spelende Thibaut Courtois. Eden Hazard zat niet in de selectie. Real heeft 4 op 6.

  Real verloor vorig seizoen in volle titelrace nog op het veld van Betis en wist ook in het nieuwe seizoen meteen hoe laat het was. Courtois moest een kopbal van dichtbij op schitterende wijze redden (zie video). 

   

  Valverde rondde even later knap voorbereidend werk van Benzema af. Maar wie dacht dat de 0-1 het begin van een makkelijke avond was, kwam bedrogen uit. Betis draaide de rollen nog voor de rust om. Eerst scoorde Mandi met het hoofd en daarna fusilleerde Carvalho (ex-Cercle) Courtois.

   

  Zidane had zijn spelers de juiste woorden ingefluisterd tijdens de rust, want Real kwam gretig uit de kleedkamers. Emerson duwde de bal voor de neus van de klaarstaande Benzema in eigen doel en Braziliaan werd helemaal de schlemiel toen hij op aangeven van de VAR rood kreeg omdat hij als laatste man de doorgebroken Jovic een duw in de rug gaf. 

   

  Real rook bloed, maar miste de kansen. Tot de bal op de stip ging omdat Bartra in een poging om Mayoral het scoren te beletten zijn arm in de strijd gooide. Ramos twijfelde niet, bleef kalm en verschalkte doelman Robles met een Panenka.

  De schitterende redding van Courtois na 7 minuten

  Zidane: "We weten allemaal wat Courtois kan"

  Zinedine Zidane had na de match lovende woorden voor onze landgenoot. "Zoals zo vaak de laatste tijd speelde Thibaut bijzonder goed", verklaarde de trainer achteraf.   

   

  "Ik ben heel tevreden over zijn match. Tegen Real Sociedad redde hij al een bal knap en vandaag opnieuw. We weten allemaal wat hij kan, ook in de opbouw van achteren. We hebben afgezien tegen Betis, maar het belangrijkste is dat we deze moeilijke match gewonnen hebben."

  Fede Valverde nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening:

  De panenka van Ramos

  Fase per fase