Mak Barcelona blijft in spoor van Real en stuurt Espanyol naar 2e klasse

  1. 45+1' - Geel - Víctor Sánchez
  2. 45' - Geel - Raúl de Tomás
  1. 90+4' - Geel - David López
  2. 90+2' - Verv. Ivan Rakitic door Ronald Araújo
  3. 86' - Verv. Marc Roca door Wu Lei
  4. 82' - Verv. Luis Suárez door Martin Braithwaite
  5. 74' - Verv. Adrián Embarba door Victor Campuzano
  6. 71' - Verv. Antoine Griezmann door Arturo Vidal
  7. 66' - Verv. Fernando Calero door Sergi Darder
  8. 56' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 0)
  9. 53' - Rood - Pol Lozano
  10. 50' - Rood - Ansu Fati
  56'goalLuis Suárez1 - 0

  Barcelona heeft met een zuinige zege stadsgenoot Espanyol veroordeeld tot de degradatie. Luis Suarez maakte het enige doelpunt van de match: 1-0. Barcelona kon op geen enkel moment overtuigen tegen de rode lantaarn.

  Barcelona had afgelopen weekend indruk gemaakt bij Villarreal, maar in het lege Camp Nou zat er weinig pit in Messi en co. Rode lantaarn Espanyol had de beste kansen in de eerste helft, maar botste of op Ter Stegen of op de paal.

   

  Net na de rust verloren beide teams een mannetje met een rode kaart in een hectisch begin van de 2e helft. Ansu Fati stond amper 5 minuten op het veld toen hij weggestuurd werd na een roekeloze tussenkomst.

   

  Net voor het uur reageerde Luis Suarez als snelste op een rebound om de 1-0 te maken. De goal werd ingeleid door een leuke combinatie tussen Griezmann en Messi. De enige andere goeie aanval van Barcelona eindigde met een harde volley van Messi en een knappe redding.

   

  In de slotfase waren er nog enkele hete standjes voor het doel van Ter Stegen, maar de bal wilde niet goed vallen voor Espanyol. Dat is nu zeker van de degradatie. Espanyol speelde onafgebroken in La Liga sinds 1994.

  Lionel Messi in actie tegen Espanyol.

  Fase per fase