VIDEO: “El Capitan” Ramos bevrijdt zijn troepen in de Spaanse titelstrijd

  1. 45+4' - Geel - Luka Modric
  2. 33' - Verv. Raphaël Varane door Eder Militao
  3. 27' - Geel - Sergio Ramos
  4. 15' - Geel - Dani Carvajal
  5. 1' - Geel - David Timor
  1. 90+4' - Geel - Mariano Díaz
  2. 90+2' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  3. 84' - Verv. David Timor door Faycal Fajr
  4. 84' - Verv. Mauro Arambarri door Ángel
  5. 83' - Geel - Mauro Arambarri
  6. 79' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (1 - 0)
  7. 75' - Verv. Damián Suárez door Jason
  8. 75' - Verv. Jaime Mata door Jorge Molina
  9. 72' - Geel - Jaime Mata
  10. 69' - Verv. Marc Cucurella door Hugo Duro
  11. 64' - Verv. Isco door Rodrygo
  12. 63' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
  13. 63' - Verv. Luka Modric door Federico Valverde
  14. 52' - Geel - Damián Suárez
  15. 47' - Geel - Eder Militao
  16. 47' - Geel - Allan Nyom
  79'Sergio Ramos1 - 0

  Real Madrid heeft de kloof met Barcelona vergroot tot 4 punten. Real speelde niet goed, maar won dankzij een late penaltygoal van Sergio Ramos. Tegen een stug Getafe had Real de creativiteit van Eden Hazard goed kunnen gebruiken, maar die was uit voorzorg uit de selectie gelaten.

  Real wist op voorhand dat de match tegen Getafe een strijdveld zou worden. De nummer 6 in La Liga heeft de reputatie altijd met het mes tussen de tanden te spelen. En dat gebeurde ook. Niet op een vuile manier, Real werd met hoge druk vastgezet en kwam bijna een halfuur met moeite over de middenlijn.

   

  Bijna kreeg Real dat mes zelfs in de ribben geduwd, maar Courtois bevestigde zijn grote vorm en tikte de afgeweken kopbal uit de benedenhoek. Net toen je als toeschouwer bijna in slaap dreigde te vallen van het ongevaarlijk rondspelen van de thuisploeg, kwam er dan toch een versnelling en diepgang. Mendy bediende Vinicius, maar ook doelman Soria redde schitterend. 

   

  Van een kampioenenniveau was er bij Real Madrid helemaal geen sprake. Heel veel spelers bleven onder hun niveau: Mendy, invaller Militao en Isco op kop. De inbreng van Asensio en Rodrygo gaf Real wel nieuwe vuurkracht. Waarschijnlijk ook omdat Getafe moe werd in het laatste kwartier.

   

  En dat wakkerde de killers bij Real Madrid aan om in actie te schieten. Een heel snelle en knappe combinatie leverde een penalty op. Een waarover weinig mensen zullen discussiëren. Carvajal werd gehaakt door Olivera (zie video). Sergio Ramos heeft al voor hetere vuren gestaan en gaf Getafe het genadeschot.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. Sergio Ramos is de Man van de Match, want hij zorgde voor de beslissing in een bijzonder matige wedstrijd van Real Madrid. Real zal enkel onthouden dat het 4 punten voor staat op Barcelona. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Mariano Díaz van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Real Madrid, Mariano Díaz erin, Karim Benzema eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Er komen, onder meer door de drinkpauze en de wissels, vier minuten bij. Eerder weinig als je het ons vraagt. .
  6. tweede helft, minuut 90. Getafe heeft niet echt een reactie in huis. De bezoekers hebben natuurlijk veel gegeven in deze match en nu de 1-0 op het bord staat lukken de combinaties wel bij de thuisploeg. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Getafe CF, Faycal Fajr erin, David Timor eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Getafe CF, Ángel erin, Mauro Arambarri eruit
  9. Gele kaart voor Mauro Arambarri van Getafe CF tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 80. El Capitan bevrijdt zijn troepen. Ramos heeft al voor hetere vuren gestaan en legt de penalty rustig in doel. Real heeft zijn voorsprong beet. Ramos viert zoals Ronaldo dat altijd deed. .
  11. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 79 door Sergio Ramos van Real Madrid. 1, 0.
  12. tweede helft, minuut 79. Strafschop voor Real. Opeens combineert Real wel heel goed en snel. Carvajal haalt daardoor de achterlijn en Olivera haalt hem veel te graag onderuit. Een logische strafschop! .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Getafe CF, Jason erin, Damián Suárez eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Getafe CF, Jorge Molina erin, Jaime Mata eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Rodrygo en Asensio zijn wel goed ingevallen bij Real. Misschien dat zij nog iets kunnen forceren in het laatste kwartier, maar dan moet Rodrygo bij zijn volgende laatste pass naar Benzema nog net iets beter doen.  .
  16. Gele kaart voor Jaime Mata van Getafe CF tijdens tweede helft, minuut 72
  17. tweede helft, minuut 71. Courtois heeft goed begrepen dat tempo maken het enige recept is om Getafe in de problemen te brengen, of de bezoekers zouden fysiek moeten instormen. Alleen helpen te veel ploegmaats van Courtois niet mee. Het aantal slechte passes is haast niet te tellen. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Getafe CF, Hugo Duro erin, Marc Cucurella eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Asensio laat zich meteen zien met een geslaagde dribbel en goede voorzet naar Benzema. De Fransman draait en schiet, maar kraakt zijn schot. Veel meer hebben we van hem ook ,nog niet gezien deze match. .