• home
 • video
 • pas verschenen

  Knappe combo Benzema-Casemiro is zeldzaam hoogtepunt in zakelijke zege Real

  1. 45' - Doelpunt - Casemiro (0 - 1)
  1. 87' - Geel - Vinícius Júnior
  2. 84' - Verv. David López door Pol Lozano
  3. 69' - Verv. Sergi Darder door Nicolás Ribaudo
  4. 69' - Verv. Adrián Embarba door Jonathan Calleri
  5. 68' - Geel - Adrià Pedrosa
  6. 64' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  7. 64' - Verv. Isco door Rodrygo
  8. 57' - Verv. Wu Lei door Oscar Melendo
  45'Casemiro0 - 1

  Real Madrid heeft zich in spaarmodus voorbij hekkensluiter Espanyol gewerkt. Casemiro scoorde vlak voor de rust het enige doelpunt, Courtois deed met zijn 15e clean sheet de rest.

  De belangrijkste veldslag dit weekend had Real Madrid gisteren al gewonnen, toen Barcelona bij Celta op 2-2 bleef steken. Real moest het zelf enkel nog afmaken tegen rode lantaarn Espanyol om zo 2 punten uit te lopen op zijn rivaal.

   

  Erg hongerig toonde Real zich niet. Eden Hazard kwam meer in beeld met overtredingen die op hem gemaakt werden dan met flitsende acties. De meest bedrijvige speler was vreemd genoeg breker Casemiro, die doelman Lopez bijna te grazen nam met een poging vanaf zijn eigen helft.

   

  Zijn doelpunt was een stuk makkelijker. Het grootste deel van het voorbereidende werk nam Benzema immers voor zijn rekening, met een prachtige hak-panna die panklaar tot bij zijn ploegmaat rolde.

   

  In de 2e helft trok Real nadrukkelijke de handrem op. Courtois had het meeste werk, al hoefde hij geen mirakels te verrichten om voor de 15e keer de 0 te houden.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. EINDE: zakelijke winst voor Real. In de slotseconden was het nog even warm voor het doel van Courtois, maar de ref gunt Espanyol geen ultieme hoekschop meer. Real Madrid trekt de zege professioneel over de streep. Het leidt nu met 2 punten op Barcelona. .
  2. tweede helft, minuut 91. Op dit late uur mogen we het voetbalcliché "deze match gaat uit als een nachtkaars" nog wel eens bovenhalen. Of komt er toch nog een late opflakkering? .
  3. tweede helft, minuut 88. De voorbije minuten was het zowaar Espanyol dat het dichtst bij een doelpunt kwam, al kon het Courtois nog niet verontrusten. .
  4. Gele kaart voor Vinícius Júnior van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Espanyol, Pol Lozano erin, David López eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Bij Real Madrid weten ze wat er nog komt en dus proberen ze het vervolg van deze match op halve kracht af te werken. Als ze zich straks maar niet beklagen dat ze die toch nog op die 2e gejaagd hebben... .
  7. Onderbreking. De spelers krijgen een paar minuten om aan de zijlijn de batterijen op te laten voor de laatste 15 à 20 minuten. . tweede helft, minuut 76.
  8. tweede helft, minuut 74. Invaller Ribaudo wil zich toch laten opmerken. De grijpers van Courtois zien zijn balletje graag komen. .
  9. tweede helft, minuut 73. Zoals bij een oefeninterland hebben de vele wissels voor een ietwat lusteloos slot gezorgd. De hartslag gaat amper nog omhoog bij de volgers. .
  10. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Espanyol, Nicolás Ribaudo erin, Sergi Darder eruit