2. 50' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (0 - 1)
LaLiga EA Sports - speeldag 30 - 21/06/20 - 21:59
50'
Sergio Ramos
0 - 1
50'

De koppositie in La Liga is eigendom van Real Madrid. Real – met Eden Hazard 90 minuten op de bank – won met 1-2 op het veld van Real Sociedad. De afgekeurde 1-1 van Adnan Januzaj en de 0-2 van Karim Benzema waren voer voor discussie.

Bekijk de hoogtepunten en controverse:

Het journaal 13u met o.a. de nipte zege van Real Madrid tegen Sociedad

Waarom werd de gelijkmaker van Januzaj afgekeurd?

Na een geschiedenisloze eerste helft brak de wedstrijd kort na de pauze open. Sergio Ramos opende de score vanaf de stip, maar hinkte enkele minuten later met een knieblessure van het veld.

Real Sociedad zocht naar inspiratie en vond die bij een zeer bedrijvige Adnan Januzaj, ingevallen op het uur.

20 minuten voor tijd verschalkte hij Thibaut Courtois met een hard en botsend schot na een ingestudeerd nummertje op een corner.

Maar de 1-1 werd niet gevalideerd: de ref en/of de VAR vond dat ploegmakker Mikel Merino in de baan van het schot en in het zicht van Courtois stond.

Een discutabel oordeel, dat een minuutje later alleen maar voor meer frustraties zorgde.

Karim Benzema controleerde de bal met zijn schouder/borst en was klinisch in de zestien. 0-2 en geen 1-1 aangezien de VAR en de ref deze keer zwegen.

Sociedad voelde zich bestolen, maar kreeg na 83 minuten toch wat gerechtigheid. Uitgerekend Merino – “de schuldige” bij de afgekeurde 1-1 - vlamde de aansluitingstreffer snoeihard via de lat binnen.

Daar bleef het bij en dus staat Real Madrid na 30 speeldagen in poleposition. Het telt net als Barcelona 65 eenheden, maar leidt dankzij een beter onderling resultaat. Dinsdag speelt Barça al tegen Athletic, Real ontvangt woensdag Mallorca.

90+6'

Afgefloten! Real Madrid zwoegt zich naar de driepunter en neemt het stokje over van Barcelona. Al zal er nog wel een woordje gezegd en geschreven worden over de beslissingen van de scheidsrechter en de VAR.

90+6'
De ref fluit voor een fout, Nacho Monreal (Real Sociedad) heeft hands gemaakt.
90+6'
Real Madrid
90+6'
Luka Modric (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aritz Elustondo (Real Sociedad).
90+4'

Thibaut Courtois neemt zijn tijd bij een uittrap. Real Madrid laat de seconden wegtikken.

90+4'
Aritz Elustondo (Real Sociedad) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
Luka Modric (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Mariano Díaz (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90+1'

90'
Marco Asensio (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nacho Monreal (Real Sociedad).
89'

Zinédine Zidane stuurt zijn laatste wisselspelers de wei in. Eden Hazard hoort daar niet bij. Hij blijft dus weg van het speelterrein.

89'
Martín Zubimendi (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'

De invalbeurt van Januzaj is zeer puik!

87'
Casemiro (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
83'

Aansluitingstreffer!

Het is nog niet voorbij, want Sociedad krijgt toch een beetje gerechtigheid. Merino, die "de boosdoener" was bij de afgekeurde 1-1, krijgt de bal met wat moeite onder controle en vlamt de 1-2 dan via de lat staalhard binnen.