7. 90+3' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 4)
    LaLiga EA Sports - speeldag 28 - 13/06/20 - 22:02
    90+3'
    Lionel Messi
    0 - 4
    90+3'

Barcelona heeft zijn eerste opdracht na de herstart van La Liga tot een goed einde gebracht. Het won simpel van de nummer 18, Mallorca, met 0-4. Verrassender was het feit dat een streaker toch het veld op kon in een match zonder publiek.

Met Messi, maar zonder Suarez in de basis begon Barcelona aan zijn herstart. En hoe? Na 1 minuut en ongeveer 5 seconden stond het 0-1. Mallorca verdedigde chaotisch toen De Jong balverlies zelf recht zette. De tegenaanval was gelanceerd en Alba legde zijn voorzet perfect op het hoofd van Vidal: 0-1.

Pas na 20 minuten vond Mallorca een vaccin tegen de aanvalsgolven van Barcelona. Beste man bij de thuisploeg was Kubo. Een Japanner van 18-jaar met een verhaal. Opgeleid bij Barcelona, maar ondertussen speler van Real Madrid, die wordt verhuurd aan Mallorca. Hij kon zijn moederclub een gouden dienst bewijzen in de stand. Twee keer dwong hij Ter Stegen tot goede reddingen.

Een gebrek aan efficiëntie zou een rode draad door de match van Mallorca worden. Dat betaalde de thuisploeg cash. Braithwaite scoorde zijn eerste doelpunt voor Barça in minuut 38 na een subtiele assist van Messi: 0-2.

Mallorca gaf Barcelona in de tweede helft bijna een koekje van eigen deeg met een heel snelle goal na een vlotte combinatie, maar Budimir schoot rakelings naast. Even later vond een streaker dat zijn moment gekomen was. Zonder veel opschudding werd hij snel van het veld begeleid.

Barcelona had geen zin onnodig energie te verbruiken. De volgende weken wacht nog een druk programma. Mallorca kreeg meer en meer de bal, maar liep daarmee in een open val. Alba glipte door de buitenspel en maakte 0-3. En ook Messi wou niet ontbreken op het scorebord. Hij scoorde met een afgeweken schot in de extra tijd. Zo hadden Alba en Messi elk een goal en een assist achter hun naam.

90+6'

Einde van de match

Barcelona wint makkelijk zijn eerste match na de herstart. Het scoort twee keer voor en twee keer na de rust.

90+5'
    Abdón Prats (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordi Alba (FC Barcelona).
    90+5'
    Redding van Manolo Reina (Real Mallorca), die de bal al duikend kan pareren.
    90+5'
    Luis Suárez (FC Barcelona) haalt uit met zijn rechter...
    90+4'

Messi maakt er nog 0-4 van

Messi heeft zijn goaltje ook beet. De Argentijn met een typische actie in het strafschopgebied waarbij hij enkele keren doet alsof hij gaat schieten en dan toch op het perfecte moment toch uithalen. De bal wijkt wel nog even af voor hij in doel verdwijnt.

90+3'

Lionel Messi kan scoren voor FC Barcelona. De assist komt op naam van Luis Suárez.
    0-4
    90+2'

Vijf minuten extra

Onder meer door de streaker die het veld is opgelopen, komen er vijf minuten bij. Veel maakt het allemaal niet uit. Barcelona is zegezeker en Mallorca geeft de indruk dat ze na 180 minuten nog niet zouden scoren. Ze missen efficiëntie voor doel.

90+2'

Lago Junior heeft zich wel positief laten opmerken als invaller bij Mallorca. De Ivoriaan brengt Semedo soms in verlegenheid met zijn dribbels en versnellingen. Hij knal rakelings naast.

90+1'
    Abdón Prats (Real Mallorca) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    90+1'

90'
    Yannis Salibur (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    89'
    Iddrisu Baba (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ivan Rakitic (FC Barcelona).
    87'
    Lago Júnior (Real Mallorca) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    86'
    FC Barcelona krijgt een vrije trap. Daniel Rodríguez (Real Mallorca) haalde een tegenstander onderuit.
    84'
    84'
    84'
    Salva Sevilla (Real Mallorca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Arthur (FC Barcelona).