• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fris Barcelona verdedigt zijn leidersplaats makkelijk op Mallorca

  1. 42' - Geel - Arturo Vidal
  2. 37' - Doelpunt - Martin Braithwaite (0 - 2)
  3. 2' - Doelpunt - Arturo Vidal (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 4)
  2. 86' - Geel - Daniel Rodríguez
  3. 85' - Verv. Frenkie de Jong door Junior Firpo
  4. 84' - Verv. Ante Budimir door Abdón Prats
  5. 84' - Verv. Salva Sevilla door Yannis Salibur
  6. 79' - Doelpunt - Jordi Alba (0 - 3)
  7. 73' - Geel - Jordi Alba
  8. 71' - Verv. Sergio Busquets door Arthur
  9. 71' - Verv. Sergi Roberto door Nélson Semedo
  10. 57' - Verv. Marc Pedraza door Iddrisu Baba
  11. 57' - Verv. Antoine Griezmann door Luis Suárez

  Barcelona heeft zijn eerste opdracht na de herstart van La Liga tot een goed einde gebracht. Het won simpel van de nummer 18, Mallorca, met 0-4. Verrassender was het feit dat een streaker toch het veld op kon in een match zonder publiek.

  Met Messi, maar zonder Suarez in de basis begon Barcelona aan zijn herstart. En hoe? Na 1 minuut en ongeveer 5 seconden stond het 0-1. Mallorca verdedigde chaotisch toen De Jong balverlies zelf recht zette. De tegenaanval was gelanceerd en Alba legde zijn voorzet perfect op het hoofd van Vidal: 0-1.

   

  Pas na 20 minuten vond Mallorca een vaccin tegen de aanvalsgolven van Barcelona. Beste man bij de thuisploeg was Kubo. Een Japanner van 18-jaar met een verhaal. Opgeleid bij Barcelona, maar ondertussen speler van Real Madrid, die wordt verhuurd aan Mallorca. Hij kon zijn moederclub een gouden dienst bewijzen in de stand. Twee keer dwong hij Ter Stegen tot goede reddingen.

   

  Een gebrek aan efficiëntie zou een rode draad door de match van Mallorca worden. Dat betaalde de thuisploeg cash. Braithwaite scoorde zijn eerste doelpunt voor Barça in minuut 38 na een subtiele assist van Messi: 0-2.

   

  Mallorca gaf Barcelona in de tweede helft bijna een koekje van eigen deeg met een heel snelle goal na een vlotte combinatie, maar Budimir schoot rakelings naast. Even later vond een streaker dat zijn moment gekomen was. Zonder veel opschudding werd hij snel van het veld begeleid.

   

  Barcelona had geen zin onnodig energie te verbruiken. De volgende weken wacht nog een druk programma. Mallorca kreeg meer en meer de bal, maar liep daarmee in een open val. Alba glipte door de buitenspel en maakte 0-3. En ook Messi wou niet ontbreken op het scorebord. Hij scoorde met een afgeweken schot in de extra tijd. Zo hadden Alba en Messi elk een goal en een assist achter hun naam.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde van de match. Barcelona wint makkelijk zijn eerste match na de herstart. Het scoort twee keer voor en twee keer na de rust. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Messi maakt er nog 0-4 van. Messi heeft zijn goaltje ook beet. De Argentijn met een typische actie in het strafschopgebied waarbij hij enkele keren doet alsof hij gaat schieten en dan toch op het perfecte moment toch uithalen. De bal wijkt wel nog even af voor hij in doel verdwijnt.  .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Lionel Messi van FC Barcelona. 0, 4.
  5. tweede helft, minuut 92. Vijf minuten extra. Onder meer door de streaker die het veld is opgelopen, komen er vijf minuten bij. Veel maakt het allemaal niet uit. Barcelona is zegezeker en Mallorca geeft de indruk dat ze na 180 minuten nog niet zouden scoren. Ze missen efficiëntie voor doel. .
  6. tweede helft, minuut 92. Lago Junior heeft zich wel positief laten opmerken als invaller bij Mallorca. De Ivoriaan brengt Semedo soms in verlegenheid met zijn dribbels en versnellingen. Hij knal rakelings naast. .
  7. Gele kaart voor Daniel Rodríguez van Real Mallorca tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Barcelona, Junior Firpo erin, Frenkie de Jong eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Mallorca, Abdón Prats erin, Ante Budimir eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Mallorca, Yannis Salibur erin, Salva Sevilla eruit
  11. Alba scoort de 0-3. Alba maakt er 0-3 van. Hij duikt op achter de defensieve linie van Mallorca en kan dan alleen op doel afstormen. Het is heel moeilijk te zien of hij vanuit buitenspel vertrok, maar de VAR geeft zijn goedkeuring. De goal telt. . tweede helft, minuut 80.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Jordi Alba van FC Barcelona. 0, 3.
  13. tweede helft, minuut 75. Barcelona heeft geen zin om onnodig energie te verbruiken. Het worden nog zware weken met heel veel matchen. Mallorca krijgt de bal, maar meer dan halve kansen levert dat niet op voor de thuisploeg. .
  14. Gele kaart voor Jordi Alba van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 73
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Barcelona, Arthur erin, Sergio Busquets eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Barcelona, Nélson Semedo erin, Sergi Roberto eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Ter Stegen bokst bij een hoekschop lucht weg in plaats van de bal. Rakitic moet de scheve situatie oplossen aan de tweede paal. Mallorca dreigt nog eens. .
  18. tweede helft, minuut 63. Kabbelen is het werkwoord voor het spelbeeld van de laatste minuten. Tot Suarez en Messi elk een schietkans krijgen in dezelfde actie. Het is de Argentijn die uiteindelijk over schiet. Eindelijk nog eens opwinding.  .
  19. tweede helft, minuut 59. Suarez krijgt iets meer dan 30 minuten. Suarez had in januari niet meer kunnen hopen dit seizoen nog te spelen, maar de coronacrisis doet rare dingen met alles en iedereen. Hij komt Griezmann vervangen. .
  20. tweede helft, minuut 57. Vervanging bij Real Mallorca, Iddrisu Baba erin, Marc Pedraza eruit