• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Video: Hazard viert zijn terugkeer met een assist en een overwinning

  1. 37' - Doelpunt - Marcelo (3 - 0)
  2. 30' - Doelpunt - Sergio Ramos (2 - 0)
  3. 4' - Doelpunt - Toni Kroos (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Sebastián Cristóforo
  2. 84' - Verv. Arbilla door Esteban Burgos
  3. 84' - Verv. Luka Modric door Federico Valverde
  4. 78' - Verv. Pablo De Blasis door Takashi Inui
  5. 62' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  6. 61' - Verv. Rodrygo door Gareth Bale
  7. 61' - Verv. Sergio Ramos door Eder Militao
  8. 60' - Doelpunt - Pedro Bigas (3 - 1)
  9. 58' - Verv. Rafa Soares door Pedro Bigas
  10. 57' - Verv. Kike García door Sergi Enrich
  11. 57' - Verv. Fabián Orellana door Pedro León
  12. 47' - Geel - Casemiro
  4'Toni Kroos1 - 0
  30'Sergio Ramos2 - 0
  37' Marcelo3 - 0
  60'Pedro Bigas3 - 1

  Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen in zijn eerste match na de herstart van La Liga. Na de zege van titelconcurrent Barcelona op zaterdag, won Real tegen Eibar op zondag. Eden Hazard toonde zich in de eerste helft. Thibaut Courtois in de tweede.

  22 februari was de laatste keer dat de fans van Real Madrid Eden Hazard aan het werk hadden gezien. Tegen Levante viel hij die avond opnieuw uit met een barst in zijn enkel. Diezelfde fans moesten het zondagavond - bijna vier maand later - doen met beelden op televisie van zijn comeback. 

   

  Real-trainer Zidane verkoos hem boven Bale, Isco en Vinicius in de
  basis tegen degradatiekandidaat Eibar. De allerbeste Hazard kregen ze zeker nog niet te zien, maar hij was beter dan Rodrygo en evengoed als Benzema.

   

  Real was gewoon een klasse te sterk voor de bezoekers en maakte het werk al af in de eerste helft. Dat werd makkelijker gemaakt door de vroege 1-0 van Kroos. Hij scoorde met een prachtige trap in de verste bovenhoek (zie video).

   

  Zonder uit te blinken zal Hazard de fans van Real toch twee keer hebben doen opveren voor tv. Eerst door niet zelf te willen scoren, maar aanvoerder Ramos onbaatzuchtig de 2-0 aan te bieden. Dan door na een afgemeten een-twee met Benzema, de Eibar-doelman te testen met een hard schot. Marcelo scoorde in de herneming. Drie knappe goals in 45 minuten van Real.

   

  In de tweede helft zullen de fans af en toe gevloekt hebben op hun ploeg. Real zag de noodzaak niet om door te duwen en Eibar toonde veerkracht. Courtois toverde enkele heel goede reddingen uit zijn handschoenen, maar werd in een warrige fase toch geklopt. Meteen erna - na een uur spelen - werd Hazard gewisseld, maar aan de uitslag veranderde niets meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Real Madrid doet wat het moet doen: winnen van Eibar. In de eerste helft was het leuk om te bekijken, maar daarna verwaterde de prestatie van de thuisploeg. Courtois moest zich enkele keren tonen. .
  3. Gele kaart voor Sebastián Cristóforo van SD Eibar tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 89. Vier minuten extra tijd. Er worden nog vier minuten gespeeld, maar eigenlijk is alles gezegd in deze match. Eibar heeft het zeker geprobeerd, maar is moegestreden. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vinicius dribbelt zich vast. Vinicius wordt gelanceerd op snelheid. Er staat nog een verdediger in de weg, maar de dribbel van de Braziliaan is doorzichtig. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij SD Eibar, Esteban Burgos erin, Arbilla eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Madrid, Federico Valverde erin, Luka Modric eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Als Vinicius en Bale de ambitie hebben om het trainer Zidane moeilijk te maken in zijn keuze voor de flankaanvallers, dan zijn ze niet goed bezig. Bale is totaal onzichtbaar. Vinicius doet nauwelijks beter. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij SD Eibar, Takashi Inui erin, Pablo De Blasis eruit
  10. tweede helft, minuut 76. We zijn een kwartier voor het einde en de spelers krijgen hun laatste drinkpauze. Real heeft nog een wissel over. Het lijkt dat Valverde zich klaarmaakt voor een invalbeurt. .
  11. tweede helft, minuut 73. Real als een pudding in elkaar. Eibar is ondertussen de dominante ploeg in deze wedstrijd. Real wil te veel op besparingsmodus spelen en is de controle wat kwijt. Een tweede tegengoal kunnen ze nochtans missen als kiespijn. .
  12. tweede helft, minuut 69. Courtois voorkomt de 3-2. Marcelo lijdt balverlies, maar bij Real denkt iedereen dat dat met een fout op de Braziliaan gebeurt. De ref ziet het anders en laat spelen. Courtois voorkomt dat er opnieuw spanning in de match komt door de lage trap van Pedro Leon te stoppen. .
  13. tweede helft, minuut 65. IJs bij Hazard en Ramos. We krijgen een beeld van de gewisselde Hazard en Ramos in de tribune. Hazard heeft ijs op de enkel, Ramos op het bovenbeen. Beiden lijken dus een tik te hebben gekregen. .
  14. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Eden Hazard eruit
  15. tweede helft, minuut 61. Na een uur zit de match van Hazard er op. Hij was de beste van de drietand met Benzema en Rodrygo, zonder te wervelen. Bale komt in zijn plaats. Ook Vinicius en Militao vallen in. .
  16. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Real Madrid, Gareth Bale erin, Rodrygo eruit
  17. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Real Madrid, Eder Militao erin, Sergio Ramos eruit
  18. Courtois nu wel geklopt en is niet blij . Eibar scoort met wat geluk nu toch de 3-1. In een chaotisch fase na een corner scoort Bigas zonder het te beseffen. Een schot van De Blasis week op hem af en liet Courtois kansloos. Weg clean sheet. . tweede helft, minuut 60.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 60 door Pedro Bigas van SD Eibar. 3, 1.