• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sevilla straft slap Madrid niet af, Courtois en co voorlopig weer leider

  1. 37' - Geel - Luka Modric
  1. 89' - Geel - Casemiro
  2. 88' - Geel - Dani Carvajal
  3. 80' - Verv. Éver Banega door Rony Lopes
  4. 75' - Verv. Franco Vázquez door Oliver Torres
  5. 71' - Verv. Marcelo door Ferland Mendy
  6. 69' - Doelpunt - Casemiro (2 - 1)
  7. 66' - Verv. Munir El Haddadi door Youssef En-Nesyri
  8. 64' - Doelpunt - Luuk de Jong (1 - 1)
  9. 62' - Verv. Rodrygo door Vinícius Júnior
  10. 62' - Verv. Luka Jovic door Karim Benzema
  11. 57' - Doelpunt - Casemiro (1 - 0)
  12. 54' - Geel - Éver Banega
  57' Casemiro1 - 0
  64'Luuk de Jong1 - 1
  69' Casemiro2 - 1

  Real Madrid heeft met de nodige moeite de koppositie – voorlopig – weer ingenomen. Courtois en co kenden een ultraslappe partij, maar Casemiro ontpopte zich tot held van de dag met 2 doelpunten in de 2-1-zege. De druk ligt zo weer bij Barcelona, dat morgen nog speelt tegen Granada. 

  Geen clean sheet voor Courtois, Casemiro redt de dag

  De Spaanse Supercup werd in Madrid net iets te stevig gevierd, want Real Madrid bakte er maar weinig van tegen een stevig Sevilla. Met Jovic, Rodrygo, Militao en Vazquez stonden er wat nieuwe namen op het veld. Niet meteen een geslaagde combinatie, zo bleek.

   

  Na 45 minuten voetbal stond het nog steeds 0-0. En vooral Real mocht opgelucht ademhalen. Sevilla domineerde de eerste helft, maar was zelf niet bij machte om het verschil te maken. Voor de rust noteerden we slechts 1 moment van opschudding: Luuk de Jong kon eindelijk nog eens scoren, maar de VAR boorde zijn feestje (terecht) de grond in.

   

  Na de rust geen beterschap voor Real. Opnieuw een ultrazwakke vertoning, maar ook Sevilla was er nu met de kopjes niet bij. En daar profiteerde de thuisploeg van: Casemiro zette Real enorm gevleid op voorsprong na een sublieme assist van Jovic. 

   

  Sevilla reageerde meteen en nu had De Jong zijn doelpunt wel te pakken. De Nederlander maakte het af met een knap schot met z'n linker. Maar de vreugde was van korte duur, want opnieuw was daar Casemiro, de held van de avond. Hij buffelde de hoop van Sevilla helemaal aan diggelen. 

   

  De 2-1 beviel de bezoekers zwaar, een nieuw tegendoelpunt zat er niet meer in. Real springt zo weer over Barcelona naar de leiding in de Primera Division. Morgen kan Barça opnieuw haasje-over spelen bij winst tegen Granada.

  De 1-0 van Casemiro en de sublieme assist van Jovic

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. EINDE. Real Madrid pakt een felbevochten 2-1-zege. Sevilla maakte het de Madrileense grootmacht niet makkelijk, maar was zelf niet in staat het verschil te maken. Real wordt zo ook voorlopig leider. Barcelona komt morgen nog in actie.
  3. tweede helft, minuut 91. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 89. Sevilla neemt cadeautje niet aan . Sevilla-debutant En-Nesyri krijgt de bal zomaar toegespeeld van Vazquez. De invaller pakt het geschenk niet uit en besluit naast doel. Dat kon beter! .
  5. Gele kaart voor Casemiro van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 89
  6. Gele kaart voor Dani Carvajal van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Kroos laat de goal liggen. Vinicius flitst Kounde voorbij en bedient Kroos. De Duitser knalt richting doel, maar Vaclik staat pal.
  8. tweede helft, minuut 84. Rechtsback Navas baant zich zowaar een weg in het Madrileense strafschopgebied. De Sevilla-speler vindt Militao op zijn weg, maar verzilvert wel een hoekschop. Die levert niets op.
  9. tweede helft, minuut 82. Modric probeert het met een raket van buiten het strafschopgebied. De eindbestemming ligt helaas in de tribunes.
  10. tweede helft, minuut 81. Nog minder dan 10 minuten te spelen. Kan Sevilla nog een vuist maken? Voorlopig is het Real dat nog zoekt naar nummer 3.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Sevilla, Rony Lopes erin, Éver Banega eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Vincius flitst bij momenten op de linkerflank. De laatste pass ontbreekt evenwel nog. .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Sevilla, Oliver Torres erin, Franco Vázquez eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Casemiro zoekt naar de hattrick. De verdedigende middenvelder levert een streep af richting Vaclik, maar besluit net naast.
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Real Madrid, Ferland Mendy erin, Marcelo eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Casemiro doet het weer! De held van de dag in Madrid is bekend: Casemiro zet Real weer op voorsprong. De Braziliaan kopt een knappe voorzet van Vazquez voorbij Vaclik. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Casemiro van Real Madrid. 2, 1.
  18. tweede helft, minuut 68. Real komt met de reactie, het verre schot van Kroos is evenwel niet op niveau.
  19. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Sevilla, Youssef En-Nesyri erin, Munir El Haddadi eruit