• home
 • video
 • pas verschenen

  Real wrijft zich in de handen: Barça laat punten liggen bij hekkensluiter

  1. 36' - Geel - Javi López
  2. 23' - Doelpunt - David López (1 - 0)
  1. 88' - Doelpunt - Wu Lei (2 - 2)
  2. 80' - Verv. Antoine Griezmann door Nélson Semedo
  3. 75' - Geel 2 - Frenkie de Jong
  4. 74' - Verv. Oscar Melendo door Wu Lei
  5. 67' - Verv. David López door Ander Iturraspe
  6. 66' - Geel - Frenkie de Jong
  7. 62' - Verv. Víctor Gómez Perea door Matías Vargas
  8. 62' - Geel - Marc Roca
  9. 59' - Doelpunt - Arturo Vidal (1 - 2)
  10. 50' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 1)
  23'David López1 - 0
  50'Luis Suárez1 - 1
  59'Arturo Vidal1 - 2
  88'Wu Lei2 - 2

  Barcelona heeft 2-2 gelijkgespeeld in de Catalaanse derby tegen Espanyol. Barça kwam al vroeg achter, herstelde de situatie nadien, leek op weg naar de zege, maar na de rode kaart voor De Jong graaide de thuisploeg alsnog een puntje mee.

  Rode kaart De Jong kost Barça de driepunter

  Na de winst van Real Madrid tegen Getafe eerder vandaag stond Barcelona onder druk om de leidersplek weer over te nemen van zijn eeuwige rivaal. En die druk was de jongens van Barça niet goed bekomen. 

   

  Na een slaapverwekkende vertoning in de eerste helft was het zowaar Espanyol dat de score opende. David Lopez kopte de 1-0 onhoudbaar voorbij doelman Neto. Op dat moment had Espanyol amper 12% (!) balbezit en was het hun eerste schot op doel. Dodelijk efficiënt heet dat dan.

   

  Na de rust leek Barcelona herboren. Suarez trok de situatie al halfrecht met de 1-1 na een typische Suarez-goal. Niet veel later had de Uruguayaan nog een assist op zijn naam staan nadat hij invaller Vidal de 1-2 had aangeboden. De scheve situatie stond weer loodrecht.

   

  Barça leek het makkelijk uit te spelen, maar toen pakte Frenkie de Jong zijn allereerste rode kaart ooit. Een kantelmoment, zo bleek. Want Espanyol graaide alsnog een puntje mee dankzij een late treffer van Wu Lei.

   

  Barcelona laat zo de kans liggen om haasje-over te spelen met Real Madrid. Het telt nu 40 punten, evenveel als Courtois en co. 

  Enkele statistieken na de partij

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. EINDE! Barcelona verspeelt dure en zure punten tegen Espanyol en dat heeft het enkel aan zichzelf te danken. 2-2 is het eindverdict, in Madrid wrijven ze zich in de handen.
  2. tweede helft, minuut 91. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  3. tweede helft, minuut 88. Ai ai ai! Barcelona zit in de penarie! Espanyol benut de rode kaart van De Jong maximaal en zet de gelijkmaker op het scorebord. Wu Lei verschalkt Neto in de verste hoek.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Wu Lei van Espanyol. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 87. Diego Lopez gunt Suarez geen tweede doelpunt. De (nu al) Man van de Match stormt opnieuw op doel af, maar botst op Lopez.
  6. tweede helft, minuut 86. Nog 5 minuten te gaan. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Barcelona, Nélson Semedo erin, Antoine Griezmann eruit
  8. tweede helft, minuut 77. Gevaarlijke kopbal Wu Lei. Espanyol duwt eens flink door. Wu Lei, net ingevallen, probeert het met een stevige kopbal, Neto staat paraat en brengt knap redding.