• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid mag Courtois bedanken in spektakelloze zege tegen Getafe

  einde
  03
  1. 39' - Geel - Damián Suárez
  2. 34' - Doelpunt - Raphaël Varane (0 - 1)
  3. 34' - Geel - Allan Nyom
  1. 90+6' - Doelpunt - Luka Modric (0 - 3)
  2. 90+5' - Geel - Portillo
  3. 90+5' - Geel - Ferland Mendy
  4. 83' - Geel - Luka Jovic
  5. 81' - Verv. Karim Benzema door Luka Jovic
  6. 81' - Verv. Allan Nyom door Amath Ndiaye Diedhiou
  7. 80' - Verv. Jaime Mata door Portillo
  8. 71' - Verv. Isco door Vinícius Júnior
  9. 71' - Verv. Toni Kroos door Federico Valverde
  10. 60' - Verv. Faycal Fajr door Jorge Molina
  11. 53' - Doelpunt - Raphaël Varane (0 - 2)
  34'Raphaël Varane0 - 1
  53'Raphaël Varane0 - 2
  90+6'Luka Modric0 - 3

  Real Madrid heeft de druk op Barcelona nog wat verhoogd. Tegen Getafe werd het 0-3 na een match zonder veel peper en zout. Thibaut Courtois vermeed meermaals knap de tegentreffer. Real wordt - voorlopig - ook weer leider. Barcelona komt om 21.00u nog in actie.

  Doelmannen in de hoofdrol, Courtois blinkt uit

  Aan het begin van de 19e speeldag in de Primera Division telde Real Madrid 2 puntjes minder dan leider Barcelona. Winst tegen Getafe betekende dus de (voorlopige) leidersplek.

   

  Real Madrid stond voor een lastige klus, want Getafe, niet bepaald bekend om hun aanvallende spel, trok meteen achteruit en liet de bezoekers zoeken naar de schaarse openingen. Scoren lukte niet meteen, dus besloot doelman Soria een handje te helpen. Hij verlengde een voorzet van Mendy ongelukkig in eigen doel.

   

  Aan de overkant verging het die andere doelman veel beter. Thibaut Courtois moest 3 keer in actie komen, pakte 3 keer uit met een perfecte redding en hield Real overeind tegen een drukkend Getafe. 

  Doelman Soria zat er niet goed bij.

  Varane en Modric delen genadestoot uit

  Na rust had Courtois minder werk om handen, maar zijn collega-doelman bij Getafe had minder geluk. Een rake kopbal van Varane vloog onhoudbaar in doel (al stond de Franse verdediger randje buitenspel). De dubbele voorsprong voor Real stond op het bord, Getafe liet de kopjes hangen.


  Een minuut voor affluiten sloeg Modric Getafe helemaal knock-out. De Kroaat hoefde de bal evenwel maar simpel binnen te tikken nadat invaller en uitblinker Valverde al het werk al had opgeknapt. De Uruguayaan kreeg de assist nog mooi op zijn naam.


  Real Madrid wordt zo - voorlopig - leider in Spanje met 40 punten uit 19 wedstrijden. Barcelona telt met 39 punten één stuk minder, maar komt vanavond (21.00u) nog in actie tegen hekkensluiter Espanyol.

  Courtois in bloedvorm

  De drie doelpunten op een rijtje

  Fase per fase

  1. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Luka Modric van Real Madrid. 0, 3.
  2. tweede helft, minuut 96. Genadeslag. Valverde bekroont zijn knappe invalbeurt met een assist. Doelpuntenmaker van dienst is Modric, die de bal maar hoeft binnen te tikken: 0-3.
  3. Gele kaart voor Portillo van Getafe CF tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Gele kaart voor Ferland Mendy van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 92. Bale verkwanselt kans. Wat een kans voor Gareth Bale. Valverde loodst Bale doorheen de Getafe-verdediging en die staat vervolgens oog in oog met doelman Soria. Alweer geen succes, de golfer van Real putt de bal niet in doel.
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen een lange 6 minuten extra tijd.
  7. tweede helft, minuut 87. Vinicius mist. Invaller Vinicius krijgt nog een kans op de 0-3 met het einde in zicht. Maar zijn lobbal is naar het beeld van zijn invalbeurt: matig tot slecht. .
  8. tweede helft, minuut 85. Getafe lijkt zich niet meer te kunnen opladen voor nog een ultiem slotofensief. Nog 5 minuten reguliere speeltijd resteren.
  9. tweede helft, minuut 83. Getafe komt nog eens aan het venster piepen. Angel schiet vanaf het strafschopgebied, meer zijn schot wordt afgeblokt door Varane.
  10. Gele kaart voor Luka Jovic van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 83