Real laat Barcelona glippen na zoutloze partij tegen Athletic Bilbao

  1. 87' - Geel - Sergio Ramos
  2. 86' - Verv. Iñaki Williams door Beñat Etxebarria
  3. 73' - Verv. Kenan Kodro door Asier Villalibre
  4. 72' - Verv. Vinícius Júnior door Luka Jovic
  5. 62' - Verv. Rodrygo door Gareth Bale
  6. 57' - Verv. Éder Militão door Nacho

  Real Madrid sluit het kalenderjaar af op plaats twee. Het liet Barcelona op de laatste speeldag van 2019 twee punten uitlopen. Thibaut Courtois schreef wel een clean sheet bij op zijn palmares, maar zijn ploegmaats deden aan de overzijde de netten ook niet trillen.

  Bilbao kreeg net als Real Madrid nog maar 12 doelpunten binnen dit seizoen en het was dus niet meer dan passend dat deze partij zou eindigen op een doelpuntenloos gelijkspel. Al had Real, dat gelijke tred wou houden met Barcelona, wel de beste kansen.

   

  Na een kwartier had Vinicius de kans om 1-0 te maken na mooi samenspel met Benzema. De jongeling kapte de laatste verdediger goed uit, maar vergat dan af te werken. Na twintig minuten schoot Kroos via het hoofd van de doelman op de lat en op het halfuur bracht Athletic Bilboa-doelman Simon redding op een kopbal van Benzema.

   

  In de tweede helft bleef Real Madrid de bezoekers onder druk zetten. Op het uur trof Real voor de tweede keer het doelhout. Nacho kopt na een corner op de lat. En ook de kopbal van invaller Jovic was hetzelfde lot beschoten. Een frustrerende avond voor de thuisploeg.

   

  Thibaut Courtois moest amper in actie komen om zijn netten schoon te houden, maar de clean sheet zal een magere troost zijn. Barcelona won dit weekend wel en loopt zo twee punten weg.

   

  Fase per fase