• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi blijft Messi: Hij beslist topper tegen Atletico met een klasseflits

  einde
  01
  1. 32' - Geel - Gerard Piqué
  2. 21' - Geel - Ángel Correa
  3. 18' - Geel - Junior Firpo
  4. 8' - Geel - Thomas Partey
  1. 87' - Verv. Héctor Herrera door Renan Lodi
  2. 86' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 1)
  3. 83' - Verv. Gerard Piqué door Samuel Umtiti
  4. 73' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  5. 73' - Verv. Ángel Correa door Thomas Lemar
  6. 73' - Geel - Felipe
  7. 69' - Geel - Vitolo
  8. 66' - Verv. João Félix door Vitolo
  9. 65' - Geel - Clément Lenglet
  10. 51' - Geel - Ivan Rakitic
  86'Lionel Messi0 - 1

  Barcelona heeft zich weer naar de kop van het klassement geknokt op het veld van Atletico Madrid. Na een spannende partij was Lionel Messi in het slot andermaal de verlosser voor de Catalanen. Hij legde de winning goal mooi in het hoekje. Voor Atletico lijkt de titelhoop vervlogen.

  Wie dacht dat deze topper in het teken zou staan van de terugkeer van Griezmann naar ex-club Atletico had maar een beetje gelijk. De Franse spits werd vooraf en tijdens de match wel uitgefloten, maar erg veel kwam hij niet in beeld. Het werd in plaats daarvan andermaal de match van Lionel Messi.

   

  De Argentijn speelde ook lang niet zijn beste wedstrijd. Hij werd door de verdedigers van Atletico monddood gemaakt. Tot diep in de tweede helft. Na balverlies van Lemar werd er snel geschakeld. Messi zette een-tweetje op met Suarez en plaatste de bal dan met veel gevoel in het hoekje. Oblak was kansloos.

   

  Het was voor Messi zijn eerste competitiegoal in het Wanda Metropolitano-stadion. Dat vierde hij uitgebreid, maar bij Barcelona mogen ze ook Ter Stegen in de festiviteiten betrekken. Voor de rust pakte die uit met twee wereldsaves om de 0-0 op het bord te houden. Atletico was immers baas in de eerste wedstrijdhelft maar kon niet afwerken.

   

  Door de zege komt Barcelona weer bovenaan met evenveel punten als Real Madrid. Atletico Madrid heeft op plaats zes al een achterstand van zes punten. Zo lijkt er al een concurrent uitgeteld in de titelstrijd.

  Het winnende doelpunt van Lionel Messi

  Voor de pauze moest Ter Stegen zich onderscheiden

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. 0-1. Het was een spannende topper tussen Atletico en Barcelona, maar het zijn de Catalanen die met de buit gaan lopen na een flits van Messi.
  2. tweede helft, minuut 94. De vrije trap wordt niets. De scheidsrechter maakt er een einde aan.
  3. tweede helft, minuut 94. Nou Messi, hij laat zich ook opmerken aan de andere kant van het veld met een drieste tackle. Atletico puurt er een laatste vrijschop uit.
  4. tweede helft, minuut 93. Een uithaal van Koke! De bal wordt afgeblokt, maar blijft weer wat hangen in de zestien. Zo komt er nog een schietkans voor de thuisploeg. Ter Stegen pakt makkelijk.
  5. tweede helft, minuut 90. Dit moet hard aankomen bij Atletico Madrid. Kan de thuisploeg nog iets? Er komen maar drie minuten bij.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Atlético Madrid, Renan Lodi erin, Héctor Herrera eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Lionel Messi van Barcelona. 0, 1.
  8. tweede helft, minuut 86. En jawel, Lionel Messi! Na een magere wedstrijd is een flits toch weer genoeg voor Lionel Messi. Hij legt de fans van Atletico het zwijgen op: 0-1. Na een snelle uitbraak en een passje van Suarez legt hij het leer netjes in de hoek binnen. .