Leider Barcelona draait achterstand om op bezoek bij rode lantaarn

  1. 32' - Geel - Sergio Busquets
  2. 20' - Geel - Roque Mesa
  3. 12' - Doelpunt - Youssef En-Nesyri (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Arturo Vidal
  2. 83' - Verv. Roque Mesa door Guido Carrillo
  3. 83' - Verv. Kenneth Omeruo door Rodrigo Tarin
  4. 79' - Doelpunt - Arturo Vidal (1 - 2)
  5. 70' - Verv. Frenkie de Jong door Ansu Fati
  6. 61' - Verv. Óscar Rodríguez door Javi Eraso
  7. 57' - Verv. Antoine Griezmann door Arturo Vidal
  8. 57' - Verv. Sergio Busquets door Ivan Rakitic
  9. 53' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 1)
  12'goalYoussef En-Nesyri1 - 0
  53'goalLuis Suárez1 - 1
  79'goalArturo Vidal1 - 2

  Barcelona heeft het niet onder de markt gehad bij zijn verplaatsing naar Leganes, de laatste in Spanje. De kampioen moest snel achtervolgen, pas 10 minuten voor tijd kon Vidal blamerend puntenverlies vermijden: 1-2. Moussa Wagué (ex-Eupen) stond in het winnende kamp, zijn 1e 90 minuten van dit seizoen.

  Messi en co maakten er maar een matig schouwspel van. De Marokkaan En-Nesyri fusilleerde Ter Stegen met een hard schot in de linkerbovenhoek na dik 10 minuten. Barça kwam amper tot een vloeiende aanval. Suarez creëerde dan maar zelf een kans, geweerd door doelman Cuellar. Die had wat later ook een broodnodige redding in huis op een kopbal van de Uruguayaan.

   

  Het was wachten tot kort na de rust. Messi vond Suarez, die nu wel zijn kopbal binnen het kader plantte. Met Vidal op het uur in de plaats van een onzichtbare Griezmann kwam er meer schwung bij Barcelona. En Vidal bekroonde zijn goede invalbeurt met de winning goal.

   

  Hij stond in een buitenspelpositie, maar kreeg de bal van Leganes-speler Perez, zodat de treffer telde. In de stand loopt Barcelona 3 punten uit op Real Madrid, dat vanavond nog Sociedad ontvangt.

   

  Bij de bezoekers maakte Wagué (ex-Eupen) zijn eerste minuten van het seizoen. De rechterflankverdediger speelde de hele match. Vorig jaar zat de 21-jarige Senegalees bij Barcelona B en speelde hij ook al 3 wedstrijden met de A-kern, waar hij dit seizoen naar overgeheveld is.

  Moussa Wagué (geel).

  "Het was niet briljant, maar zulke matchen winnen zijn nodig om kampioen te worden"

  Barça-coach Valverde zocht geen excuses: "We spelen dit seizoen niet goed buitenshuis. We verloren al 3 uitmatchen. Maar telkens op een andere manier. Vandaag waren we niet briljant, maar we moeten niet kniezen. We stonden 1-0 achter, wat ons al vaker overkwam dit seizoen. Maar we konden ons herpakken en finaal nog winnen. In een seizoen moet je ook match winnnen zonder te schitteren, zo word je kampioen. Vorig seizoen was dat net hetzelfde."

  Fase per fase