Teleurstellende Clasico verdient en krijgt geen winnaar

  1. 45' - Geel - Clément Lenglet
  2. 40' - Geel - Luis Suárez
  3. 21' - Geel - Ivan Rakitic
  1. 90+2' - Geel - Dani Carvajal
  2. 83' - Verv. Antoine Griezmann door Ansu Fati
  3. 80' - Verv. Federico Valverde door Luka Modric
  4. 80' - Verv. Isco door Rodrygo
  5. 78' - Geel - Sergio Ramos
  6. 76' - Geel - Isco
  7. 70' - Geel - Gareth Bale
  8. 66' - Geel - Casemiro
  9. 55' - Verv. Nélson Semedo door Arturo Vidal

  De Clasico tussen Barcelona en Real Madrid heeft niet voor vuurwerk gezorgd. Niet naast het veld (de gevreesde oproer bleef uit) en zeker niet op het veld. Real won wel op punten, maar door het gelijkspel blijven beide kemphanen samen aan de leiding.

  Real is baas, Piqué en Ramos imiteren

  Dat Barcelona pas na een halfuur een eerste bal tussen de palen kreeg, was illustratief voor het eerste bedrijf van een passieve thuisploeg. Een offensief Real Madrid was dominant en legde zijn wil zeer duidelijk op.

   

  Ramos was bij die eerste Barça-kans de reddende engel voor Courtois en de boeman voor Messi op de lijn. De Real-aanvoerder kopieerde op die manier de actie van tegenstander Piqué, die na ruim een kwartier de 0-1 voor zijn doel had weggeveegd.

   

  Het was lang niet het enige brandje in de zestien van Barcelona dat geblust moest worden. Ter Stegen moest meermaals zijn mouwen opstropen tegenover een Real dat veel beweging en vinnigheid in petto had, maar te weinig uitgespeelde kansen uit zijn overwicht puurde.

   

  Barcelona kon enkel over links af en toe Real in verlegenheid brengen. Messi lepelde kort voor de pauze Alba de gevleide 1-0 voor, maar de linksachter was geen sluipschutter en hield de 0-0 na 45 minuten op het scorebord.

  Real zal balen dat het in de eerste helft niet gescoord heeft.

  Bale afgefloten, eerste 0-0 sinds 2002

  Het kwartiertje bezinning had niet meteen beterschap bij Barcelona gebracht, waar het middenveld onzichtbaar was. Na de inbreng van krijger Vidal voor het uur kreeg Barça eindelijk wat grip op de match, ook al omdat Real de lijn van de eerste helft niet kon doortrekken.

   

  Barcelona herstelde het evenwicht en dook steeds meer voor de neus van Courtois op. Messi was dreigend, maar had geen coup de génie meegebracht. Een atypisch Barcelona miste klasse, snelheid en diepgang.

   

  20 minuten voor tijd was het aan de overkant dan toch prijs, maar de 0-1 van Bale werd terecht afgekeurd voor nipt buitenspel van assistgever Mendy. De (f)lauwe Clasico sleepte zich daarna naar het einde.

   

  Een nagenoeg werkloze Courtois zag hoe Real de Clasico wel op punten won, maar aan de top van het klassement blijft het status quo na deze 0-0, de eerste in de competitie sinds november 2002 (!).

  De afgekeurde goal van Bale:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Afgefloten. 0-0, status quo aan de top na een (f)lauwe Clasico. .
  3. tweede helft, minuut 93. Een doelpunt had wat zout kunnen brengen, maar het was zeker een boeiend gevecht. Filip Joos (Play Sports).
  4. tweede helft, minuut 92. Is er nog een vleugje magie in de zaal? Misschien verdient deze Clasico ook geen echte winnaar. Beide doelmannen hebben veel te weinig werk moeten opknappen in deze kansarme editie, die na de rust een stukje evenwichtiger was.
  5. Gele kaart voor Dani Carvajal van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen 5 minuten extra tijd.
  7. tweede helft, minuut 90. We naderen de 90e minuut. Deze 0-0 weerspiegelt ook het klassement: beide ploegen zijn elkaar waard en lossen elkaar voor geen meter.
  8. tweede helft, minuut 88. Beide ploegen lijken vrede te nemen met een puntendeling. Filip Joos (Play Sports).
  9. tweede helft, minuut 86. Modric heeft een geweldige pass in huis voor Bale. Klasse, maar de sprint van Bale mag na een moeilijke controle niet baten. Ter Stegen komt gepast uit.
  10. tweede helft, minuut 83. Het spel ligt even stil na een botsing tussen Bale en Lenglet. Intussen staat piepkuiken Fati op het veld. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Barcelona, Ansu Fati erin, Antoine Griezmann eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Courtois is vanavond zeker niet bestookt. Filip Joos (Play Sports).
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Real Madrid, Luka Modric erin, Federico Valverde eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Zidane schuift een eerste keer met zijn kaarten: Isco en Valverde waren na de pauze een stuk minder aanwezig en worden afgelost voor Rodrygo en Modric. Wat doet het verse Madrileense bloed?
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Real Madrid, Rodrygo erin, Isco eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Real Madrid verzamelt nu kaarten. Het toont aan dat de bezoekers krampachtiger aan het voetballen zijn. .
  17. Gele kaart voor Sergio Ramos van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 78
  18. tweede helft, minuut 77. De inbreng van Vidal heeft toch zijn vruchten afgeworpen voor Barcelona. Het maakt het voetbal er zeker niet academischer op, maar het middenveld van Barça krijgt nu wel voet aan de grond.
  19. Gele kaart voor Isco van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 76