• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Courtois verslikt zich met Real Madrid in staartploeg Mallorca

  1. 30' - Geel - Joan Sastre
  2. 19' - Geel - Álvaro Odriozola
  3. 7' - Doelpunt - Lago Júnior (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Iddrisu Baba
  2. 81' - Verv. Vinícius Júnior door Brahim Díaz
  3. 80' - Verv. Lago Júnior door Aleksandar Trajkovski
  4. 74' - Geel 2 - Álvaro Odriozola
  5. 66' - Verv. Luka Jovic door Federico Valverde
  6. 66' - Verv. Isco door Rodrygo
  7. 59' - Verv. Aleix Febas door Takefusa Kubo

  Real Madrid is leider af in Spanje. Op het veld van staartploeg Mallorca ging het met 0-1 de boot in. Eden Hazard was er niet bij, hij werd nog maar net vader. Thibaut Courtois stond wel in doel, maar moest zich na 7 minuten al gewonnen geven. 

  Door de nederlaag blijft Real Madrid op de 2e plek steken. Barcelona won eerder op de dag wel en wipte toen al over zijn eeuwige rivaal. 

   

  Na 7 minuten had Courtois geen verhaal tegen een gekruist schot van Lago Junior en was de nummer twee in de Primera Division, zonder kersverse papa Eden Hazard, al op achtervolgen aangewezen.

   

  Op het kwartier had Lago Junior alweer raak getroffen, maar deze keer werd hij teruggefloten voor buitenspel. Real kon de code van Mallorca niet kraken in de eerste helft en ging met een achterstand de kleedkamers in.

   

  Ook na de pauze bleef het Madrileense gevaar schaars: pas in de 76e minuut kon Real dreigen met een vrije trap van Sergio Ramos, die maar net over de dwarsligger zoefde. De thuisploeg groef zich in en hield de defensieve gordel potdicht.

   

  Real vond geen openingen en tot overmaat van ramp pakte Alvaro Odriozola 20 minuten voor affluiten zijn tweede gele kaart na een wilde tackle. Met 10 man was de nederlaag onafwendbaar en was de leiderspositie helemaal gaan vliegen.

  Courtois: "Laatste pass niet goed genoeg"

  "We wisten dat Mallorca met veel enthousiasme aan de match zou beginnen. We moesten zo snel mogelijk gelijk maken na de vroege tegengoal. Maar de laatste pass was telkens niet goed genoeg", reageerde Thibaut Courtois.

  Het snelle openingsdoelpunt van Mallorca

  Tot overmaat van ramp pakt Odriozola rood

  Fase per fase