LaLiga EA Sports - speeldag 7 - 28/09/19 - 16:00
49'
Junior Firpo
0 - 2
49'

FC Barcelona heeft voor het eerst sinds april een wedstrijd op verplaatsing gewonnen. Bij Getafe werd het 0-2. Doelman Marc-André ter Stegen lag met een heerlijke assist aan de basis van het openingsdoelpunt.

Zonder Messi en Dembélé, die pas een uur voor de wedstrijd uitviel met een zoveelste blessure, onderging Barcelona het spel in de beginfase van de wedstrijd.

De eerste kans was toch voor de bezoekers: Perez mikte na een knap nummertje op Getafe-doelman Soria. Diens collega aan de overkant greep tien minuten later in met zijn heup op een goed schot van Angel.

Het antwoord van Barcelona kwam van een geprikkelde Suarez. Zijn grondscherend schot ging maar net naast. De Uruguayaan had vlak voor de rust meer succes. Ter Stegen bediende zijn diepe spits met een perfecte uitrap. Het lobje van Suarez verdween over Soria tegen de touwen.

Na de rust besliste Junior Firpo de wedstrijd vrijwel meteen. Soria kreeg een schot van Perez niet onder controle, waarna de linksachter de rebound kalm binnenschoof.

De bezoekers kwamen daarna nooit meer in de problemen. Voor het eerst sinds apriil wint Barcelona nog eens buitenshuis, trainer Valverde kan (even) opgelucht ademhalen.

De 0-1 van Suarez:

Firpo verdubbelt de score voor Barcelona:

90+5'

Barcelona pakt de drie punten mee naar Catalonië. Ernesto Valverde haalt opgelucht adem langs de zijlijn. Woensdag zal het tegen Inter in de Champions League wel wat beter moeten.
90+4'
Marc Cucurella (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ivan Rakitic (FC Barcelona).
90+4'
90+3'
Frenkie de Jong (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenedy (Getafe CF).
90+2'

90+1'
Vrije trap voor FC Barcelona. Portillo (Getafe CF) hield Arthur vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'
De eerste uitzege van Barcelona komt niet meer in gevaar. In de rangschikking wordt de Catalaanse topclub voorlopig gedeeld tweede.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ivan Rakitic (FC Barcelona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Luis Suárez (FC Barcelona) stond buitenspel.
88'
De ref fluit voor een fout, Portillo (Getafe CF) heeft hands gemaakt.
88'
Marc Cucurella (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luis Suárez (FC Barcelona).
87'
Valverde grijpt meteen in en posteert Todibo naast Pique in de defensie. Het is Carlos Perez die mag gaan rusten.
86'
86'
De aansluitingstreffer hangt in de lucht. Angel wint het duel aan de tweede paal en kan koppen. Zijn bal gaat over.
85'
Ángel (Getafe CF) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
85'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Damián Suárez (Getafe CF), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
84'
Bijna profiteert de thuisploeg meteen. Gonzalez kan afdrukken in de zestien, Ter Stegen gaat goed plat op zijn schuiver.