• home
 • video
 • pas verschenen

  Rood voor Modric deert Real Madrid - zonder Hazard - niet bij Celta

  1. 36' - Geel - Vinícius Júnior
  2. 13' - Geel - Denis Suárez
  3. 13' - Geel - Rubén Blanco
  4. 12' - Doelpunt - Karim Benzema (0 - 1)
  5. 8' - Geel - Kevin Vazquez
  1. 90+1' - Doelpunt - Iker Losada (1 - 3)
  2. 88' - Verv. Gabriel Fernández door Iker Losada
  3. 86' - Geel - Pape Cheikh
  4. 83' - Verv. Fran Beltran door Pape Cheikh
  5. 81' - Verv. Karim Benzema door Luka Jovic
  6. 80' - Doelpunt - Lucas Vázquez (0 - 3)
  7. 75' - Verv. Stanislav Lobotka door Pione Sisto
  8. 75' - Verv. Gareth Bale door Isco
  9. 74' - Geel - David Costas
  10. 69' - Verv. Vinícius Júnior door Lucas Vázquez
  11. 64' - Geel - Álvaro Odriozola
  12. 61' - Doelpunt - Toni Kroos (0 - 2)
  13. 56' - Rood - Luka Modric
  14. 49' - Geel - Gabriel Fernández
  61'Toni Kroos0 - 2
  90+1'Iker Losada1 - 3

  Real Madrid heeft zijn openingsmatch in de competitie tot een goed einde gebracht. Het won met 1-3 bij Celta, ondanks een rode kaart voor Luka Modric. De 1-1 van Celta werd net voor de rust afgekeurd door de VAR.

  VAR ontzegt Celta belangrijke gelijkmaker

  Zinédine Zidane predikte in het tussenseizoen de revolutie, maar dat was niet te merken aan zijn opstelling in Balaidos. Alle elf basisspelers waren ook vorig seizoen al aan de slag bij Real. Zelfs de uitgespuwde Bale mocht starten. Hazard ontbrak met een blessure, andere nieuwkomers Jovic en Militao zaten op de bank.

   

  Tegen Celta, dat vorig seizoen pas op het nippertje de degradatie ontliep, begon de Koninklijke moeizaam. Het had wel veldoverwicht, maar geen kansen. Gelukkig had het er daar maar eentje van nodig om op voorsprong te komen. Uitegerekend Bale brak de zaak open met een dribbel en bediende Benzema voor de 0-1. Celta was niet meteen in staat om een antwoord te formuleren.

   

  Stilaan vond de thuisploeg echter haar ritme. Aspas en vooral Suarez begonnen op volle toeren te draaien en dwongen Varane tot een ultieme tussenkomst op een scherpe voorzet. Real reageerde met een paar schuchtere kansjes, maar schoot zichzelf in de voet na balverlies van Odriozola. Het mocht van geluk spreken dat de VAR de 1-1 afkeurde voor uiterst nipt buitenspel.

  Real loopt met z'n tienen verder weg

  De thuisploeg had wel moed gevat en timmerde op de tonen van het deuntje van The A-Team aan een comeback. Eerst was er nog een stevig schot van Benzema, maar aan de overkant moesten Courtois en Casemiro ingrijpen om de 1-1 te vermijden.

   

  Toen Modric met wat vertraging rood kreeg voor een venijnige tik, zag het er benard uit voor Real. Net op z'n moeilijkste moment van de avond sloeg Real toe, en hoe! Kroos joeg de bal vanaf zo'n 25 meter precies in de kruising en trapte de hoop van heel Celta zo aan diggelen. De heerlijke 0-2 sneed de thuisploeg de adem af.

   

  Het geloof in een stuntje ebde steeds verder weg en was tien minuten voor affluiten helemaal verdwenen. Balverlies van Sisto was het begin van een fantastische Madrileense aanval over een stationnetje of zes. Vazquez rondde netjes af. Celta verdiende een goal voor zijn strijdlust en kreeg die - jammer genoeg voor een uitstekende Courtois - dankzij debutant Losada in het slot. Dankzij de drie punten staat Real voor het eerst in 27 maanden boven Barcelona in het klassement.

  Bale biedt Benzema de 0-1 aan

  Modric mag inpakken na gemene fout

  Kroos haalt verwoestend uit voor 0-2

  Vazquez zet de kroon op het werk

  Losada zal zijn debuut niet snel vergeten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde! Real Madrid heeft zijn eerste driepunter beet, al was het toch een paar schrikken in Balaidos. Celta streed immers dapper, maar was ook tegen tien Madrilenen niet sterk genoeg om een 1-3 nederlaag te ontlopen.
  2. tweede helft, minuut 91. Eerredder van Losada! Jammer voor Courtois, maar zijn clean sheet gaat in rook op. Iker Losada vindt het gaatje tussen de benen van Ramos en mikt zijn schuine schuiver precies in de verste hoek. Mooi doelpunt van de jonge debutant.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Iker Losada van RC Celta. 1, 3.
  4. tweede helft, minuut 90. We zijn in de laatste minuut van de reguliere speeltijd aanbeland. Celta schuift opnieuw wat op en gaat op zoek naar de eerredder die het vast en zeker verdient.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij RC Celta, Iker Losada erin, Gabriel Fernández eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Bijna 0-4. Invaller Isco ramt een vrije trap in de muur, maar zijn rebound zoeft wel tussen de vier Celta-mannetjes. Blanco voorkomt dat de score helemaal overdreven wordt.
  7. Gele kaart voor Pape Cheikh van RC Celta tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. Verbijsterende statistiek: Real staat straks voor het eerst in meer dan twee seizoenen boven Barcelona in de stand.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RC Celta, Pape Cheikh erin, Fran Beltran eruit