za 17 augustus 2019 10:57
    1. 61' - Geel - Gerard Piqué
    2. 76' - Verv. Sergi Roberto door Carles Pérez
    LaLiga EA Sports - speeldag 1 - 16/08/19 - 21:03

Landskampioen FC Barcelona is met een valse noot aan de nieuwe jaargang van La Liga begonnen. Met debutanten De Jong en Griezmann in de basis en zonder de geblesseerde Lionel Messi kon het niet overtuigen tegen Athletic Bilbao en verloor het met 1-0. Aduriz maakte het enige doelpunt op bijzonder fraaie wijze, bij Barcelona viel Suarez geblesseerd uit.

Veel Barça-fans keken met argusogen naar de basiself die coach Valverde aan de aftrap zou brengen. De fans in het San Mamés stadion in Bilbao zagen dat steraankopen Frenkie de Jong en Antoine Griezmann hun competitiedebuut voor de Blaugrana mochten maken. De geblesseerde Lionel Messi was er nog niet bij.

Barcelona had het echter vanaf het begin al niet onder de markt. Bilbao-spits Iñaki Williams dreigde na 7 minuten al met een pegel van afstand en enkele minuten later werd hij alleen voor doel gezet. Twee keer kwam Barça-doelman Ter Stegen goed tussen.

Barcelona kreeg niet veel klaar in de openingsfase en miste de flitsen van Lionel Messi. Op het halfuur konden ze een eerste keer dreigen toen Suarez een open schietkans kreeg na een blunder van Lopez. De Uruguayaan trapte hard op de paal. Op de koop toe moest de spits niet veel later naar de kant met een kuitblessure. Hij is vermoedelijk een maand out.

Vlak voor de rust trof Barcelona opnieuw het doelkader toen de Bilbao-goalie een de pegel van de ingevallen Rafinha tegen de kruising tikte. 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft was er weinig beterschap te bespeuren bij Barcelona. De wedstrijd kabbelde verder en Griezmann en co kwamen enkel tot wat halve kansen. We leken op een scoreloos gelijkspel af te stevenen tot de 38-jarige cultspits Aritz Aduriz zijn moment koos. De Bask nam in de 89e minuut een voorzet heerlijk op de slof met een halve omhaal en bezorgde Bilbao alsnog de zege.

Een slechte start voor Barcelona in dit nieuwe seizoen en een zuur debuut voor De Jong en Griezmann. Coach Valverde die niet echt goed ligt bij de fans komt zo nog meer onder druk te staan. Hij moet hopen op een snelle terugkeer van sterspelers Messi en Suarez om de trein snel terug op de rails te krijgen.

Valverde: "Griezmann moet meer in de wedstrijd geraken"

"Dit is een tegenslag", vertelde coach Valverde na de wedstrijd. "Ik denk dat ze tevreden waren met een gelijkspel want we hadden kansen om te winnen. We weten dat als Aduriz op het veld staat, hij gevaarlijk is bij hoge ballen. We hadden meer moeten doen om te proberen winnen. Goals komen niet uit de lucht vallen. Daarvoor moet je kansen creëren."

Ook voor nieuweling Griezmann had Valverde een woordje over. "Als hij in de buurt van zestien komt kan hij afwerken, hij beweegt heel goed. Maar opdat dat kan gebeuren moeten we domineren. Maar ik verwacht veel van al de spelers en hij moet proberen meer in de wedstrijd te komen."

De wondermooie goal van Aduriz

90+2'
    Bij FC Barcelona wordt de hoekschop genomen door Ousmane Dembélé. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+2'
    Redding van Unai Simón (Athletic Club), die de bal al duikend kan pareren.
    90+2'
    De voorzet komt tot bij Clément Lenglet (FC Barcelona). Zijn kopbal gaat richting doel...
    90+1'
    Iker Muniain (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafinha (FC Barcelona).
    90+1'

87'
    Dani García (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ivan Rakitic (FC Barcelona).
    85'
    Nélson Semedo (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yuri Berchiche (Athletic Club).
    84'
    Antoine Griezmann (FC Barcelona) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    84'
    83'
    Antoine Griezmann (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    82'
    Dani García (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ousmane Dembélé (FC Barcelona).
    81'
    Frenkie de Jong (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raúl García (Athletic Club).
    80'
    Hoekschop voor FC Barcelona. Ousmane Dembélé trapt die naar de tweede paal.
    79'
    Rafinha (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    76'
    74'
    Sergi Roberto (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Unai Núñez (Athletic Club).
    71'
    Ander Capa (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ousmane Dembélé (FC Barcelona).