• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Barcelona komt tot op twee overwinningen van 26e landstitel

  einde
  21
  1. 45' - Doelpunt - Clément Lenglet (1 - 0)
  2. 15' - Geel - Mikel Merino
  1. 90' - Verv. Arturo Vidal door Sergi Roberto
  2. 87' - Verv. Diego Llorente door Ander Barrenetxea
  3. 87' - Verv. Juanmi door Sandro Ramírez
  4. 72' - Verv. Ousmane Dembélé door Philippe Coutinho
  5. 64' - Doelpunt - Jordi Alba (2 - 1)
  6. 62' - Doelpunt - Juanmi (1 - 1)
  7. 56' - Verv. Arthur door Sergio Busquets
  8. 54' - Verv. Igor Zubeldia door Luca Sangalli
  45'Clément Lenglet1 - 0
  62'Juanmi1 - 1
  64'Jordi Alba2 - 1

  Barcelona steekt zijn hand uit naar de landstitel. Tegen Real Sociedad boekte het een overwinning zonder glans, maar de leider komt zo wel tot op twee zeges van de 26e titel.

  Barcelona had dinsdag Manchester United nog met 3-0 opgerold in de Champions League, maar van dat indrukwekkende niveau bleef niet veel meer over tegen Real Sociedad. 

   

  De competitieleider liet de toeschouwers wat op hun honger zitten. Een vrije trap van Messi die net op het dak van het doel belandde, was de beste poging van de Catalanen. Dan kwam Real Sociedad er dichter bij: Ter Stegen moest oog in oog met Pardo uitpakken met een snelle reflex.

   

  Op slag van rust kon Barcelona toch nog toeslaan. Clément Lenglet kopte een hoekschop onhoudbaar tegen de touwen. Zijn eerste competitietreffer was goed voor een al bij al verdiende voorsprong halfweg.

   

  Ook na de pauze bleef de pletwals van Barcelona in de garage staan. De thuisploeg pakte het allemaal iets te laks aan. En dat betaalden ze na een uur cash: de defensie stond te slapen toen Merino een perfecte steekbal verstuurde op Juanmi: 1-1.

   

  Lang kon Real Sociedad echter niet genieten van de gelijkmaker. Luttele seconden later mikte Jordi Alba de bal perfect in de rechterhoek. De bezoekers konden daarna geen vuist meer maken. Met een zege zonder glans komt Barcelona weer wat dichter bij de landstitel.

  Wanneer is Barcelona kampioen?

  • Als Barcelona dinsdag wint tegen Alaves en zaterdag tegen Levante
  • Als Barcelona dinsdag wint tegen Alaves en Atletico Madrid verliest woensdag tegen Valencia

  Clément Langlet scoort het openingsdoelpunt:

  Juanmi maakt gelijk:

  Jordi Alba stelt orde op zaken:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Barcelona wint met enige moeite van Real Sociedad en is zo al 21 wedstrijden ongeslagen. De 26e landstitel lonkt.
  2. tweede helft, minuut 92. In Camp Nou weerklinkt al "campeones" vanop de tribunes. De toeschouwers voelen dat de landstitel dichterbij komt.
  3. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Real Sociedad krijgt nog vier extra minuten om gelijk te maken. .
  4. tweede helft, minuut 91. Barcelona lijkt niet meer in de problemen te komen. De competitieleider heeft de touwtjes in handen.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Barcelona, Sergi Roberto erin, Arturo Vidal eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Juanmi en Llorrente zijn moegestreden, Ramirez en Barrenetxea zijn de verse krachten tussen de lijnen. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Sociedad, Ander Barrenetxea erin, Diego Llorente eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Sociedad, Sandro Ramírez erin, Juanmi eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Messi kan de deur op slot gooien, maar de verdedigers van Real Sociedad trappen niet in zijn schijnbewegingen. Elustondo pakt uit met een knappe tackle.
  10. tweede helft, minuut 85. De krappe voorsprong van Barcelona blijft gevaarlijk en Real Sociedad begint weer te geloven in een gelijkspel. Oyarzabal zoekt, maar vindt de ruimte niet voor een schot.