• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça-jonkies blijven steken op scoreloos gelijkspel tegen rode lantaarn

  1. 42' - Geel - Jean-Clair Todibo
  1. 90+1' - Geel - Jorge Pulido
  2. 90' - Geel - Moussa Wagué
  3. 88' - Verv. Luis Avila door Álex Gallar
  4. 80' - Verv. Carles Aleña door Arthur
  5. 72' - Verv. David Ferreiro door Cucho
  6. 67' - Verv. Ousmane Dembélé door Philippe Coutinho
  7. 67' - Verv. Ricard Puig door Jordi Alba
  8. 60' - Verv. Juanpi door Gonzalo Melero

  Zonder sterspelers Messi, Suarez, Piqué en Sergio Busquets is Barcelona er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen uit Huesca. Met een verjongd team bleef het steken op een 0-0-gelijkspel. 

  Jong Barça maakt indruk voor rust, maar zakt nadien weg

  Met de CL-terugronde tegen Manchester United in zicht, koos Barcelona-coach Valverde voor enkele nieuwe namen in zijn elftal. Zij vervingen sterspelers, waaronder Messi. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar en 133 dagen was het het jongst startende elftal in La Liga dit seizoen.

   

  Na een aftastend wedstrijdbegin raakten de Barça-jonkies dan toch onder stoom. Onder meer dankzij een uitstekende Riqui Puig, die wel eens wordt bestempeld als de nieuwe Iniësta, creëerde Barça enkele kansen, maar Dembélé kon niet afwerken. Zonder al te veel vuurwerk gingen we rusten met een 0-0-gelijkspel.

   

  De tweede helft kunnen we kort samenvatten: een bal op de paal van Malcom en een voorts enorm slap Barcelona. De jongeren bij de La Liga-leider konden het niveau van voor de rust niet vasthouden met een slappe partij als gevolg. Huesca, dat de heenmatch verloor met een droge 8-2 in Camp Nou, hield al bij al makkelijk stand.

   

  Met het puntje schiet Huesca amper iets op onderaan de gevarenzone. Barcelona loopt een punt weg van Atletico, maar dat speelt straks nog tegen RC Celta. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE. Scheidsrechter Fernandez maakt een einde aan een erbarmelijke tweede helft. Barcelona blijft steken op een 0-0-gelijkspel bij hekkensluiter Huesca.
  2. Gele kaart voor Jorge Pulido van SD Huesca tijdens tweede helft, minuut 91
  3. Gele kaart voor Moussa Wagué van Barcelona tijdens tweede helft, minuut 90
  4. tweede helft, minuut 89. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij SD Huesca, Álex Gallar erin, Luis Avila eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Een hoekschop van Coutinho raakt maar niet weg uit het strafschopgebied. Uiteindelijk kan Santamaria toch klemmen. Op de counter maakt Wagué knap een einde aan de kans van Avila. .
  7. tweede helft, minuut 82. Met nog tien minuten te spelen is het al een hele tijd wachten op kansen. Spaart Barça al het vuurwerk op tot in de slotminuten? .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Barcelona, Arthur erin, Carles Aleña eruit
  9. tweede helft, minuut 72. Heel wat wissels de afgelopen minuten, maar nog geen goals. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar? Dan zal er stilaan wat meer peper en zout in het spel moeten komen.