Barça-jonkies blijven steken op scoreloos gelijkspel tegen rode lantaarn

3. 72' - Verv. David Ferreiro door Cucho
  4. 90' - Geel - Moussa Wagué
  5. 90+1' - Geel - Jorge Pulido
LaLiga EA Sports - speeldag 32 - 13/04/19 - 16:15

Zonder sterspelers Messi, Suarez, Piqué en Sergio Busquets is Barcelona er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen uit Huesca. Met een verjongd team bleef het steken op een 0-0-gelijkspel.

Jong Barça maakt indruk voor rust, maar zakt nadien weg

Met de CL-terugronde tegen Manchester United in zicht, koos Barcelona-coach Valverde voor enkele nieuwe namen in zijn elftal. Zij vervingen sterspelers, waaronder Messi. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar en 133 dagen was het het jongst startende elftal in La Liga dit seizoen.

Na een aftastend wedstrijdbegin raakten de Barça-jonkies dan toch onder stoom. Onder meer dankzij een uitstekende Riqui Puig, die wel eens wordt bestempeld als de nieuwe Iniësta, creëerde Barça enkele kansen, maar Dembélé kon niet afwerken. Zonder al te veel vuurwerk gingen we rusten met een 0-0-gelijkspel.

De tweede helft kunnen we kort samenvatten: een bal op de paal van Malcom en een voorts enorm slap Barcelona. De jongeren bij de La Liga-leider konden het niveau van voor de rust niet vasthouden met een slappe partij als gevolg. Huesca, dat de heenmatch verloor met een droge 8-2 in Camp Nou, hield al bij al makkelijk stand.

Met het puntje schiet Huesca amper iets op onderaan de gevarenzone. Barcelona loopt een punt weg van Atletico, maar dat speelt straks nog tegen RC Celta.

90+4'

EINDE

Scheidsrechter Fernandez maakt een einde aan een erbarmelijke tweede helft. Barcelona blijft steken op een 0-0-gelijkspel bij hekkensluiter Huesca.
90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Malcom (FC Barcelona) stond buitenspel.
90+1'
SD Huesca
90+1'
Jorge Pulido (SD Huesca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

90'
90'
Moussa Wagué (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Enric Gallego (SD Huesca).
89'
We krijgen 3 minuten extra tijd.
88'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Álex Gallar (SD Huesca), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
86'
Een hoekschop van Coutinho raakt maar niet weg uit het strafschopgebied. Uiteindelijk kan Santamaria toch klemmen. Op de counter maakt Wagué knap een einde aan de kans van Avila.
86'
Arturo Vidal (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
Philippe Coutinho neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
85'
85'
Arturo Vidal (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moi Gómez (SD Huesca).
82'
Met nog tien minuten te spelen is het al een hele tijd wachten op kansen. Spaart Barça al het vuurwerk op tot in de slotminuten?
81'
Enric Gallego (SD Huesca) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
80'
Jean-Clair Todibo (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.