• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sevilla droomt even, maar verliest van FC Messi (video)

  1. 42' - Doelpunt - Gabriel Mercado (2 - 1)
  2. 38' - Geel - Gerard Piqué
  3. 26' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 1)
  4. 22' - Doelpunt - Jesús Navas (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 4)
  2. 90' - Geel - Roque Mesa
  3. 85' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 3)
  4. 83' - Geel - Pablo Sarabia
  5. 80' - Geel - Simon Kjær
  6. 79' - Verv. Philippe Coutinho door Carles Aleña
  7. 70' - Geel - Franco Vázquez
  8. 67' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 2)
  9. 62' - Verv. Marko Rog door Roque Mesa
  10. 58' - Verv. Maximilian Wöber door Ibrahim Amadou
  11. 57' - Geel - Maximilian Wöber
  12. 51' - Verv. Gabriel Mercado door Franco Vázquez
  13. 49' - Geel - Marko Rog
  22'Jesús Navas1 - 0
  26'Lionel Messi1 - 1
  67'Lionel Messi2 - 2
  85'Lionel Messi2 - 3
  90+3'Luis Suárez2 - 4

  Barcelona heeft de moeilijke verplaatsing naar FC Sevilla tot een goed einde gebracht. De competitieleider kwam twee keer op achterstand, maar kon rekenen op een hattrick en een assist van Lionel Messi om zich uit de problemen te voetballen.

  Het recept waarmee Sevilla zijn fans wou verwennen was allesbehalve verrassend. De thuisploeg serveerde pijlsnelle counters en bijzonder veel passie. Een counter die in de theorieboken thuishoort leverde de 1-0 van Navas op.

   

  Barcelona wist geen raad met de vurige thuisploeg. Gelukkig voor hen was er Messi. Na een fabelachtige volley viel de 1-1 letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Sevilla was niet aangeslagen en ging verdiend rusten met een 2-1-voorsprong na een goal van verdediger Mercado.

   

  Barcelona versmachtte Sevilla in de hele tweede helft, maar kansen bleven schaars. Onder meer omdat Suarez en vooral Coutinho opnieuw heel weinig meerwaarden boden. Messi deed het dan maar alleen. De 2-2 kwam er na een foute uittrap van Sevilla-doelman Vaclik. Messi stapte slim uit, kreeg de bal en deed scoren opnieuw veel makkelijker lijken dan het eigenlijk was.

   

  Ook de 2-3 was heerlijk subtiel afgewerkt, al had Messi daarbij het geluk op de juiste plaats te staan toen de bal afweek. De aanvoerder van Barcelona zette de kers op de taart met een assist in de extra tijd voor Suarez. In de stand vergroot Barça zijn voorsprong tot 10 punten op Atletico Madrid en 12 op Real Madrid. Beide spelen zondag nog.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde match. Sevilla verdiende de 2-1-voorsprong aan de rust, maar botste in de tweede helft op de klasse van een man: Messi scoorde drie keer en gaf een assist.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Suarez maakt een einde aan de droogte. Suarez scoort na vier matchen nog een keer en maakt zo het werk van Barcelona in Sevilla helemaal af met een lobje over de doelman. De assist is van Messi.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Luis Suárez van FC Barcelona. 2, 4.
  5. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra tijd. Sevilla heeft even geprobeerd een slotoffensief in te zetten, maar echt in de problemen komt Barcelona niet. De thuisploeg lijkt te veel energie gestoken te hebben in de eerste helft.
  6. Gele kaart voor Roque Mesa van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 85. De goal van ... Messi. Barcelona gaat de drie punten meepakken. Messi maakt het werk af met zijn derde goal. Deze keer had de Argentijn het geluk dat de bal afwijkt en hij op de goede plaats staat om met veel gevoel af te werken.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Lionel Messi van FC Barcelona. 2, 3.
  9. Gele kaart voor Pablo Sarabia van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 83
  10. Gele kaart voor Simon Kjær van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 80
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij FC Barcelona, Carles Aleña erin, Philippe Coutinho eruit
  12. tweede helft, minuut 78. De dreiging blijft van Barcelona, meer bepaald van Messi komen. Sevilla verdedigt de bal uit, recht in de voeten van de Argentijn. Hij probeert net als bij de 2-0 te plaatsen, maar Vaclik duwt in corner. Die levert niets op.
  13. tweede helft, minuut 72. Bijna de voorsprong voor FC Messi. Messi heeft er nog zin in. Hij start uit stilstand, komt naar binnen en krult naar de verste hoek. Veel scheelt het niet.
  14. Gele kaart voor Franco Vázquez van Sevilla tijdens tweede helft, minuut 70
  15. tweede helft, minuut 68. Messi, of wie anders. Messi maakt de verdiende 2-2. Door een slechte uittrap van Vaclik is de organisatie zoek bij Sevilla. De bal komt bij Messi en die trapt de gelijkmaker binnen alsof het niets is. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Lionel Messi van FC Barcelona. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 62. Geen penalty voor Barcelona. Kjaer lijkt Suarez met een noodzakelijke tackle van een gevaarlijke schietkans te houden, maar de herhaling toont dat de verdediger niet de bal, enkel de schoen van Suarez raakt. Is dit geen penalty VAR?
  18. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Sevilla, Roque Mesa erin, Marko Rog eruit
  19. tweede helft, minuut 60. Twee vragen spoken door de hoofden van de Sevilla-fans. Blijft het voortdurend balbezit van Barça goed gaan? En kan Sevilla nog eens profiteren van de ruimte om te counteren?